SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Conferinte, Patriarhia Română

CONFERINȚA de la Iași: Gheron Sava Lavriotul aduce lămuriri cu privire la sinaxa din Grecia

sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/04/25/conferinta-de-la-iasi-gheron-sava-lavriotul-aduce-lamuriri-cu-privire-la-sinaxa-din-grecia/

 1. Parintele Theodoros Zisis spune ca este obligatoriu Canonul 15 in cazul in care episcopul invata el insusi erezia cu capul descoperit, impune erezia, cu gura sa invata erezia, si spune ca spre exemplu parintilor aghioriti care il pomenesc pe ereziarhul Bartolomeu, pentru ca el e episcopul Muntelui Athos, oprirea pomenirii lui e obligatorie. Dar daca respectivul nu invata el personal erezia ci doar o accepta tacit, atunci se poate vorbi de neobligativitate. Lucrurile trebuiesc nuantate!

 2. Daca aici se spune ca nepomenitorii aghioriti nu au comuniune cu Patriarhia Bulgara sau Georgina cum se face ca au comuniune cu PS Longhin care pomeneste pe Mitropolitul Onufrie, care e in comuniune indirecta si el cu Bartolomeu la fel ca si Biserica Bulgariei si Georgiei.
  Ceea ce spune aici Gheron Savva legat de Biserica Bulgariei si Georgiei care marturisiesc ca nu accepta erezia ecumenista desi din iconomie inca sunt in comuniune cu Bartolomeu, anume ca ei nu vor sa aiba comuniune cu Bulgaria si Georgia – arata graba si nu il mai intereseaza convocarea unui Sinod Ecumenic care sa-l condamne pe Bartolomeu. Deabea atunci lipsa de comuniune cu Bulgaria si georgia intra in legitimitate! Pana atunci e o grabire a pasilor! O tactica gresita, dupa parerea mea.

  • Ion

   Oare daca Preutul ne spune aparte cind vorbim cu el de exemplu :ca putem sa spunem Tatal Nostru in comun cu eretici (CaiTata pentru toti ) sau toti care se boteza in numele Sfintei Treimi au botezul valid cum ar fi papistasii ecetira .Noi ca sa nu avem comuniune cu acest Preut trebue Sa asteptam ca el sa o spue in public cu gura lui la toti ?

  • Ioana

   preot Vucanescu

   macar PS Longhin a INTRERUPT POMENIRA LUI Kirill, sa opreasca si episcopii georgieni si bulgari comuniunea cu ereticul Bartolomeu ! si atunci vor fi pe picior de egalitate. a merge unde e pomenit Longhin, nu e totuna cu a merge la orice episcop din Ruisa, Ucraina, Republica Moldova….

   Desi nici la Banceni nu e totul imaculat….

   Episcopii drepti sunt VINOVATI (daca mai exista episcopi dreptiii (?) ) ca NU SE CURATA ASTAZI BISERICA…De ce nu i-au caterisit atatea sute de ani… ce sinod sa mai fie, cand pana la ura toata lumea e in comuniune cu toata lumea ? iar doar preotii NEPOMENITORI (baga la cap preot Vulcanescu…) mai duc Biserica cu adevrat ?
   lumea-ortodoxa.ro/rugaciune-ecumenista-inter-religioasa-pentru-ucraina-cu-participarea-mitropolitului-onufrie/

   Iar Prea Sfințitul Longhin vorbeste asa despre mitropolitul sau:
   „Daca va ingdui vremea, vladica Onufrie va sluji luni in manastirea noastra)…vladica Onufrie, intaistatatorul bisericii ucraineene este………. un sfant pentru noi…………… – pe la minutul 6 sau asa ceva

   youtube.com/watch?v=0GTnz13IIJQ&feature=youtu.be

   prin martie sau februarie 2016 Longhin a anuntat ca nu mai pomeneste pe Krill, iar in mai jucau tontoroiul pe la Banceni vreo zece vladici………

   acvila30.ro/6-mai-2016-intaistatatorul-bisericii-ortodoxe-ucrainene-a-oficiat-sfanta-liturghie-in-manastirea-banceni

 3. Scopul nostru este sa fim in comuniune cu preotii si ierarhii si sinoadele care invata ortodox! In rest pregatim Sinodul! Nu mergem mai departe, nu sarim pasii!

  • Ion

   Si cum facem Parinte ca toti preoti zic ca invata ortodox,dar cind sunt intrebati de Sinodul din Grecia si rugaciunele in comun zic ca nu vad nimic special..

  • guti flo

   Care sunt preotii aia care invata ortodox?
   Are dreptate Ion, pe toti preotii care ii intrebi de Creta sau rugaciuni in comun, iti spun ba ca nu au auzit, ba ca nu e grav si nu sa intamplat nimic! Asta inseamna ca nu invata otodox si ca atare nu mai trebuie mers la ei….
   Sinodul ala de care se tot vorbeste, nu se stie daca va fi vreodata….ce facem pana atunci…ramanem in erezie?! ca asa demonstreaza preotii care ne aburesc ca nu-i nimic, sau nu au auzit nimic..ca sunt pro Creta si pro ecumenism..adica eretici! Daca pe unii dintre noi Doamne fereste ne apuca moartea pana la sinod, ce facem…murim eretici?…ca te faci partas la erezia preotului daca mergi la el!…Doamne fereste!
   Nu stiu de unde scoateti toate astea pr. Vulcanescu! ?
   Ce ne spun toti sfintii parinti?!….sa fugim de erezie mai rau ca de moarte! ……. Iar cei ca pr Vulcanescu vor sa ne tina conectati la erezie pana la sinodul care nu se stie cand ..si daca va fi! sa fim intr-o anestezie asa…si uite a mai trecut un an si „ierarhii” nostri inainteaza cu pasi uriasi spre apogeul ereziei..iar noi cuminti asteptam cu erezia in spinare sinodul care ne va salva! ….in loc sa luam atitudine din start..pe plan personal rupand orice comuniune cu preotu care se face ca ploua..asa cum spune sfantul Teodor Studitul.. : „nu te intreba cine esti, cizmar sau doctor, ci ia atitudine impotriva ereziei indiferent de statutul tau”.
   Nu se potriveste deloc ceea ce sustineti pr Vulcanescu, cu ceea ce ne invata sfintii parinti!
   Atentie mare ca nu e de joaca cu erezia!

  • aghionoros

   care sinod il pregatiti? ce ierarhi sunt dispusi sa participe?

  • si cam cati ani , zeci de ani va trebuiesc , ca sa adunati episcopii pt sinod ??? Noi pleroma ce sa facem , nu trebuie sa ne cautam de suflete ??? cum o vom face , stand acasa sau rugandu-ne cu toti paganii si ereticii ?????

   • Melania, tu pleroma, pt cultura ta generala trebuie să înțelegi că cel puțin ,,episcopii” b.o.r în unanimitate au căzut în schisma, ai scrierile SF Părinți, pune mîna și citește și tu un SF Maxim Mărturisitorul, un Teodor Studiul, un SF Iustin Popovici, un SF Paisie Aghioritul, și mulți, multi alti, acolo vei găsi răspunsuri pt ceea ce cauti

 4. Dezamăgire Pe Evghenie Televka, sursa prietenii SF Efrem

 5. Ion

  Preotii toti spun ca ei invata ortodox ,dar cind sunt intebari de rugaciunele in comun spun ca nare nici-o treaba si multe altele…

  • Ion o întrebare cu mai multe răspunsuri, fie de frica, fie pt avantaje materiale, fie nau nicio treabă cu cele sfinte, cert este un lucru, sunt ,,oamenii potriviți” la ,, locul potrivit”, și aceștia au contribuit din plin pt noua religie ce bate la ușă, și mai este aici și indiferenta unora dintre noi (asta că să nu generalizam), chiar pe un blog grecesc citeam că Francisc la numit pe budha partenerul lui Iisus, iar acum urmează amindoi cu Bartolomeu o excursie in ,,interes de serviciu” în Egipt

   • Ion

    Mihai cum spune P.Sava Bartolomeu a încălcat toate canoanele cine sal cateriseasca ?cine sa faca Sinod daca ei sunt toti intr-o corabie ,trebue Sa asteptam ca corabiea sa naufraugheze ?Oare cind Bartolomeu a spus ,ca Coranul e sfint si nui nicio diferenta este egal cum Bibila astai nui erezie rostita cu gura ,si multe altele ?

 6. Anti ecumenism

  P Matei de unde ati scos nuantele astea? Aveti vreo baza reala sau ati facut inovatii sub forma de nuante? Cum ati decis cand este obigatoriu canonul 15 si cand este optional? Ati supus la vot? Ati negociat canoanele in functie de cum va sltreziti dimineata?

  • ban

   Corect, bravo, canoanele trebuie respectate. In clusiv de schisma de la Slatioara.

 7. Tschus

  Parinte Matei Vulcanescu sa stiti ca pentru cei din Romania (nepomenitorii, ca pentru ceilalti nu insemnati nimic)ati dezamagit fiindca o „scaldati ” de fiecare data dupa cum va iese pasenta.Pentru mine personal ati dezamagit cand spuneati pr. De la Codrii Pascanilor ca ..da da..e bine asa..intrerupeti pomenirea..ff bine …iar dupa ce a intreupt o ati schimbat foaia..da..eu am zis..trebuia asteptat..prea va ti grabit.Deci e clar,cum bate vantul acolo va duceti,luati exemplu de la pr. Sava,un adevarat ostas a lui Hristos.Asa ca mai putin cu explicatiile in zona noastra.IPs Serafim de Pireu ce joc face?al cui?Nu este un Amfilohie la scara mai mare?Ne am cam saturat de latratul la ceata,asa ca nu mai veniti cu clarificari si explicatii ca noi avem nevoie de adevarati marturisitori ca mai tare bulversati pe saracii oameni.Iartati si Dumnezeu sa ne lumineze.

  • preot Matei Vulcanescu

   Ca sa fie clar pentru toata lumea: IPS Serafim NU pomeneste nici pe Bartolomeu nici pe Ieronim! El este exact ca si PS Longhin! Adica face parte din Sinodul Bisericii Greciei, ingradindu-se de erezie prin toate formele de protest necesare la acest moment! Avem si alti ASI in maneca dar nu ii scoatem acum….

 8. Anti inselati

  P Matei :de unde ati scos ca ghron Sava este in comuniune cu PS Longhin?

 9. Parintele Ciprian Staicu spune intr-o postare cum ca s-au impartasit acolo la PS Longhin!

  • aghionoros

   In relația cu Bulgaria si Georgia, Par. Sava a explicat clar ca le asteptam pe acele biserici sa faca ce trebuie pana la capat, nu ne grabim sa rupem comuniunea cu ele, iar cand a fost intrebat daca putem merge in Bulgaria la biserica a ținut sa exprime faptul ca da un sfat personal, nu o direcție generala.

 10. Bine era daca dl Chirila , ar fi stat putin mai departe cu gura de microfon ,cand rosteste intrebarile nu se aud bine , ceilalti parinti stau un pic mai departati de microfon si se aude mult mai bine

 11. Multa inselare

  Parinte Matei , dvs pomeniti pe mitr Serafim care dupa Creta tace malc. Daca inainte racnea acum si-a inghitit limba. Mitr Serafim pe cine pomenteste oare? Arhiepiscopul Greciei pe cine pomenteste? deci sunteti in comniune cu BArtolomeu nu?

  • preot Matei Vulcanescu

   Ca sa fie clar pentru toata lumea: IPS Serafim NU pomeneste nici pe Bartolomeu nici pe Ieronim! El este exact ca si PS Longhin! Adica face parte din Sinodul Bisericii Greciei, ingradindu-se de erezie prin toate formele de protest necesare la acest moment! Avem si alti ASI in maneca dar nu ii scoatem acum….

 12. Tschus

  Nu raspunde,tace,atitudine marturisitoare……

 13. preot Matei Vulcanescu

  Pentu cine huleste pe IPS Serafim de Pireu, trebuie sa stie ca alaturi de PS Longhin e singurul ierarh care binecuvinteaza pe fata lupta impotriva pseudo sinodului din Creta si a dat enciclica de anatematizare a ereziei ecumeniste si inscrisul de anatematizare pe care am rostit-o in Duminica Ortodoxiei:
  – Textelor celor eretice ale ecumenistului pseudo-sinod din Creta din iunie 2016, numit «Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe» şi celor ce le primesc şi le pun în practică, texte care:

  – consfinţesc aşa zisa «restaurare a unităţii creştinilor» şi denumirea istorică de biserici pentru eretici;

  – consfinţesc Constituţia aşa zisului «Consiliu Mondial al Bisericilor» ca bază a dialogului cu ereticii – minimalismul dogmatic;

  -consfinţesc Declaraţia de la Toronto care afirmă că există membri ai Bisericii în afara zidurilor Bisericii Ortodoxe şi că Biserica lui Hristos este mai mult decât confesiunea fiecărui membru al aşa zisului «Consiliu Mondial al Bisericilor» în parte;

  -consfinţesc căsătoriile mixte(cu eretici) printr-o falsă iconomie;

  -consfintesc conceptul lui Ionannis Ziziulas despre «persoana umană»:

  Anatema!

  El personal in Duminica Ortodoxiei a fost chemat de urgenta la Sinod! De ce oare?

  • Dar nici nu mai are ce căuta la ereticii, căci după prima și a doua mustrare depărteazăte de aceștia

 14. Tschus

  https://sinod-creta.ortodoxinfo.ro/ps-longhin-catre-ierarhii-semnatari-din-creta-v-ati-facut-vanzatori-de-tara-de-neam-si-de-dumnezeu/ Când o să l aud pe PS Serafim de Pireu cu o predică asemănătoare în Grecia o sa l cred si eu …inclusiv pe pr Vulcănescu.. .pana atunci ambii joacă la două capete ca sa inebuneasca lumea

  • aghionoros

   Totusi p Matei a dat anatema pe semnatarii din Creta si asta s-a facut cu binecuvantarea IPS Serafim de Pireu… ca a turbat Barty de la Istanbul

 15. Tschus

  Atunci când Serafim de Pireu va ieși public ca si pr.Teodor zisis si v ă anunță întreruperea pomenirii patriarhului atunci putem avea baza pe el ..pana atunci …repet ..nu stim ce rol joacă.

  • guti flo

   Intrebarea e : de ce nu fac treaba pana la capat…de ce umbla cu jumatati de masura?
   pe Dumnezeu nu-l multumesti cand esti caldicel…..” te varsa din gura Lui!

   • guti flo

    el
    da, asa e!….mare atentie!

    • guti flo

     el
     Nu s-a mai auzit nimic de Serafim!

    • guti flo

     el
     din pacate asistam la un „masacru” din partea lor!
     de fapt , sfintii parinti ne-au avertizat pt toate astea!
     „Scapa cine poate!”.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: