SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Clerici și mireni, Comunicate, Patriarhia Română

Pentru ierarhii ecumeniști, lupta credincioșilor contra ereziilor este „ca o ploaie de vară”. Ar trebui să le arătăm furtună, poate se trezesc!

• purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Roman sustine că supărările monahilor de la schitul Oituz sînt treburi interne ale bisericii • „E o mică problemă pe care o vom rezolva în interior. Este ca o ploaie de vară: ne sperie, ne tulbură, dar trece“, a declarat ieri preotul Alexandru Zamfir •

Staretul schitului Oituz, Macarie Banu a decis să întrerupă pomenirea în slujba Liturghiei a IPS Ioachim Băcăoanul, ca semn de protest fată de participarea arhiereului la lucrările Sinodului Panortodox din Creta. La o zi după aparitia aricolului, purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei, preotul Alexandru Zamfir, a deschis canalele de comunicare si a catalogat pozitia staretului Macarie si a altui monah, Atanasie Parfenie, drept o „ploaie de vară trecătoare“.

„Nu putem vorbi de o rupere a Bisericii. Pînă la urmă este voarba doar de opinia personală a doi ieromonahi de la schitul Oituz, din aria jurisdictional-canonică a Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului. Atitudinea IPS Arhiereu este aceea de îngăduintă. În fond, nu e prima dată cînd un copil se supără pe părintele său, evident fără motiv. Asteptăm cu îngăduintă întoarcerea celor care, din păcate, acum merg pe un drum gresit.

Argumentul scripturistic rămîne acela al asteptării întoarcerii «fiului risipitor» pe care un părinte încearcă să-l determine să se întoarcă. Din păcate, sînt voci care se ridică împotriva Sinodului din Creta, împotriva ecumenismului, lucruri pe care le consideră nedrepte si neadevărate, neconforme cu învătătura crestin-ortodoxă. Principiul potrivit căruia cineva locuieste într-o mănăstire sau schit cum e cazul de fată este acela al acuzării liber asumate. Întotdeauna lucrurile se vor vedea diferit. Depinde din care punct de vedere privesti lucrurile. Regretăm sincer că acesti doi ieromonahi au luat acestă hotărăre nesăbuită. Înalt Prea Sfintitul va continua să-i pomenească în rugăciunile sale pe cei doi ieromonahi, căutînd să păstreze comuniunea dintre ierarh si ceilalti neatinsă, nestirbită si nesmintită. E ceva care n-ar trebui să facă obiectul analizei societătii civile. E o reactie care va dura ceva timp pînă Dumnezeu îi va întelepti pe cei doi. La mijloc e de fapt legea păcatului numit mîndrie. Vom face ce e normal pentru îndreptarea lor crestinească prin rugăciune. E nevoie însă de liniste pentru întoarcerea la matcă a celor doi monahi. Este ca o ploiare, ca o furtună de vară: ne sperie, ne tulbură, dar trece. Totul e ca stricăciunile care rămîn să se repare. Este bine ca si jurnalistii să înteleagă că astfel de discutii si dezvăluiri în presă nu fac bine nici într-un caz bisericii si nici nu sînt obiectul prevederilor Legii 544 a transparentei publice. E o mică problemă internă pe care o vom rezolva în interior“, a precizat preotul Zamfir. Acesta sustine că se vorbeste prea mult si nefundamentat despre antiecumenism, antimasonerie. „Nu există dovezi si argumente care să sustină opiniile celor doi ieromonahi. De rugăciunile din Săptămîna de unitate crestină se discută de ani buni si se fac cu aprobarea Sfîntului Sinod. La Sinodul Panortodox din Creta a fost cel putin jumătate din Sfîntul Sinod. Cît despre masonerie si schizmă nici nu poate intra în discutie. Nu se pune problema să confirmăm existenta a 50 de monahi care i s-ar alătura staretului Macarie Banu. Cît despre unitate în diversitate se vorbeste, de asemenea, de foarte multă vreme. Sîntem diversi, dar trebuie să fim uniti întru Hristos. Pe acest domeniu putem vorbi foarte mult“, a mai spus purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Romanului.

SURSA: http://mont.ro/stiri/?editia=20160720&pagina=1&articol=43106

  1. Ma popa idolesc ecumenist blestemat. Ceeea ce s-a semnat la Creta este culmea ereziei. sunt peste 8 ierarhi care nu au semnat. Aceasta nu este o parere personala a P. Macarie ci metoda Sf.Parinti de a rupe legatura cu arhiereul eretic. Lasa ca o sa vedeti voi blestematilor, TAIFUNUL URGIEI LUI DUMNEZEU PESTE IOACHIM AL VOSTRU SI PESTE VOI IDOLATRILOR POPI TRADATORI DE HRISTOS SI NEAM. ANATEMA VOUA BLESTEMATILOR. ECUMENISTII NU VOR VEDEA FATA LUI DUMNEZEU.

  2. mirean

    Eu zic ca a venit vremea ca noi mirenii sa facem cat mai repede o petitie de sustinere,sa o semnam cu totii si sa o inaintam la patriarhie.E randul nostru,sa facem si noi ceva.Ce parere aveti?

  3. pacatosul

    Asa este, sunt intru tot de acord cu tine frate crestin ortodox (mirean) si intru tot de acord cu monahul Teodot care e un om deosebit si incearca sa ne deschida „mintile”, sunt mai multe de discutat dar nu o sa lungesc cuvantul ci o sa inchei cu un mic citat: „Acta, non verba!” (Fapte, nu vorbe!) asa se ne ajute Dumnezeu sa ne lumineze constiintele si sa ne intareasca madularele pentru a iesi in fata acestor mari tradatori de neam, tara (patrie), pentru a iesi la iveala Adevarul! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

    • Maxim

      Sau ”vorba sună fapta TUNĂ!”(cum zicea pr. Iachint de la Putna)

    • Numai ca la noi spre deosebire de alre state ortodoxe care au IERARHI ADEVARATI, MONAHUL TEODOT si ina vreo cativa Parinti si Preoti Parohi duc aceasta lupta impotriva iereziilor iar la noi MONAHUL TEODOT este un SERAFIM DE PIREU al romaniei, in ceea ce il priveste pe acest individ de la arhiepiscopia romanului si bacaului, oare constientizeaza ce face?!, mai oameni buni care vati facut preoti din interes si cu scopuri obscure dar trezitiva o data si nu va jucati cu focul, caci va veni ziua in care veti da socoteala pt aceste ierezii

  4. elena

    Cine mai este si Iuda asta de Zamfir?Vedeti ce fac cateii, incearca sa denigreze adevaratii slujitori ai Domnului?Mai popa facut pe banda rulanda cum poti tu sa arunci cu noroi in acesti mari Monahi?Popi din astia ca tine e plin in germania si care ameninta credinciosii cu politia daca mai spun adevarul in biserica(adica care lumineaza intunecatii de prin biserica).Sinteti de plins dar si de ris nici respect nu mai meritati lingai de cele sfinte si slugi netrebnice!!!

  5. Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

    Doamne ajuta.
    A semna un act care dă caracter de biserică ereziei înseamnă un singur lucru: TRĂDARE A ORTODOXIEI ! Toți cei care au semnat în Creta actul oficial de naștere al ecumenismului – care ar fi trebuit avortat, nu născut – L-au trădat pe Hristos și Biserica Sa. Toți, absolut toți Sfinții Ortodoxiei de după schisma de la 1054 (când ereticii latini s-au rupt de Biserica Ortodoxă, Biserica în sine niciodată împărțindu-se sau scindându-se) spun că LATINII, ADICĂ PAPISTAȘII SUNT ERETICI. De ceilalți – protestanți și neo-protestanți – nici nu mai vorbim. Cum să fie, de exemplu, un hulitor al Maicii Domnului (cum este martorul lui Iehova și nu numai) fiu al Bisericii la fel ca un călugăr athonit sau ca pr. Macarie de la Oituz?
    Oprirea pomenirii ierarhului căzut în erezie este la fel ca extirparea cancerului pentru a nu se răspândi. Pr. Macarie își apără turma, conștiința, Biserica și neamul. Și mai ales Îl apără cu toată ființa sa pe Hristos pe care Îl poartă în inimă și în fața Căruia va da răspuns la Judecată.
    Cel mai greu sunt de conștientizat mirenii despre pericolul mânjirii Ortodoxiei de panerezia ecumenismului. Pe cine să credem, pe un purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului sau pe Sf. Justin Popovici, purtătorul de cuvânt al CERULUI? Căci Sf. Justin Popovici, ca și Cuviosul Justin de la Petru Vodă și mulți alții dovedesc prin faptă că nu caută diversitatea, ploi de vară sau alte abureli post-moderniste, ci cu frică de Dumnezeu și cu conștiința trează au TUNAT ADEVĂRUL, iar vrăjmașii lui Hristos s-au ascuns ca șobolanii (cred că nu supăr pe nimeni dintre iubitorii de adevăr printr-o astfel de comparație).
    Cu Dumnezeu înainte și Sf. Prooroc Ilie să arate cum știe el mai bine ce TUNETE DUMNEZEIEȘTI ascunde această … ploaie de vară!
    Cu respect, pr. Ciprian.

    • Sarutam dreapta parinte.
      Ne bucuram pentru pozitia pe care o aveti. Dumnezeu sa va intareasca si sa dea curaj si intelepciune in a discerne si marturisi la cat mai multi parinti .
      Indraznesc o mica parere : mirenii vor constientiza in masura in care preotii vor iesi si vor explica credinciosilor ce se intampla. Este foarte usor sa fie convinsi, greu de convins sunt preotii care, chiar de inteleg, nu marturisesc. Pe aceasta atitudine mizeaza ierarhii care asteapta sa treaca „ploile de vara”.
      CONVINGETII INTAI PE PARINTI SI MIRENII II VOR URMA!
      Daca eu ma apuc sa le strig „nevrednic” sunt catalogat extremist, daca impart materiale se vor duce cu ele la preoti si li se va spune la fel.
      In frunte trebuie sa fie parintii altfel nu avem credibilitate.
      In Romania asteptam sa vedem ce spun altii pe afara.
      Cinste VOUA care aveti curajul acestei marturisiri.
      Cum pot eu ca mirean sa-mi conving duhovnicul sa constientizeze si sa marturiseasca? Cand va treziti parinti sa stati demn in fruntea turmei?
      Doamne, iarta-ne si ai mila de noi.

  6. ieromonahi, monahi si frati olteni

    Fratilor, sa stiti ca mai cad ‘ploi de vara’ si prin alte judete, valcea de exemplu, deocamdate sunt locale dar se asteapta furtuna. „Vântul suflă unde voieşte şi tu auzi glasul lui, dar nu ştii de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e născut din Duhul.” (Ioan 3,8). Sa nu deznadajduim caci zice Mantuitorul: „Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale, iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte.Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu are grijă de oi. Eu sunt păstorul cel bun şi cunosc pe ale Mele şi ale Mele Mă cunosc pe Mine.” Ioan (10, 11-14) si am putea cita toata scriptura daca vreti ca toata e actuala, sa mai avem deci putina rabdare sa se adune norii.

  7. Teodor Stela(crestinul orthodox)

    Anathema sunteți dati de SFINTII PARINTI ereticilor in frunte cu Ciubotea Daniel si Anathema ramaneti pina nu veți mărturisi cu adevărat ORTHODOXIA SFINTILOR PARINTI intru Una Sfanta Sobornica si Apostolica BISERICA
    Amin.

  8. Teodor Stela(crestinul orthodox)

    Anathema sunteți dati de SFINTII PARINTI ereticilor in frunte cu ereticul Ciubotea Daniel si Anathema ramaneti pina nu veți mărturisi cu adevărat ORTHODOXIA SFINTILOR PARINTI intru Una Sfanta Sobornica si Apostolica BISERICA
    Amin.

  9. Cătălin Berechet

    „Dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, rămășița se va mântui”(Rom. 9, 27). Din păcate, a început cernerea și între moștenitorii fiilor lui Israel, Israel-ul cel nou, dreptcredincioșii de astăzi. ÎPS-ii și ÎPPS-ii și ÎPP…PS-ii ar trebui să ia aminte!
    Să ne amuzăm, oare, înlocuind, în textul purtătorului de cuvânt al arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, andrisantul din starețul Macarie al schitului Oituz în ÎPS Serafim al Pireului? Veți zice că ÎPS Serafim n-a întrerupt pomenirea ÎPS Ioachim al Bacăului! Așa e, aveți dreptate, iertare…

  10. paul

    este bine ca avem acest cuvant din partea ierarhilor.
    „(..)Din păcate, sînt voci care se ridică împotriva Sinodului din Creta, împotriva ecumenismului,(…)
    De rugăciunile din Săptămîna de unitate crestină se discută de ani buni si se fac cu aprobarea Sfîntului Sinod. La Sinodul Panortodox din Creta a fost cel putin jumătate din Sfîntul Sinod(..)Cît despre unitate în diversitate se vorbeste, de asemenea, de foarte multă vreme. Sîntem diversi, dar trebuie să fim uniti întru Hristos. Pe acest domeniu putem vorbi foarte mult(…)”
    -pe scurt, „suntem demult ecumenisti,ati vazut,de ce va mirati,cum indrazniti sa reactionati”

    -se distanteaza de multimea de credinciosi numindu-i…”societatea civila”(au uitat ca nu traiesc intr-un OZN,si ca,de fapt,noi toti suntem Biserica)

    -„La mijloc e de fapt legea păcatului numit mîndrie.”-nu stiam ca exista o lege a pacatului,dar cred ca ei stiu mai bine,din moment ce traiesc in ea.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: