SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Adunarea din Creta

Jurnal din Creta – Din prima zi oamenii sunt șocați de opulența și securitatea din jurul ierarhilor. VIDEO: Sinaxa patriarhilor

Echipa editorială a Romfea.gr se află la Kolymbari, în inima desfăşurării sinodului panortodox.

Printr-o rubrică specială, Romfea.gr, pe toată durata sinodului panortodox, vă va transmite culisele şi tot ceea ce trebuie să ştiţi ca să fiţi întotdeauna în mijlocul evenimentelor. Lectură plăcută.

– Comunitatea locală este divizată. Unii sunt la curent cu cele ce au loc în regiunea lor, dar alţii sunt complet neinformaţi. Mulţi se declară deranjaţi de strictele măsuri de securitate, care amintesc de Chicago, precum şi de cheltuielile exorbitante, care este evident că au fost suportate de către americani de origine elenă.

– Răspunderea generală pentru organizarea sinodului panortodox nu o au nici elenii, nici cei de la Constantinopol, ci americanii şi eleno-americanii. Elementul american este foarte puternic la fiecare nivel şi în fiecare colţ al Sinodului Panortodox. Până şi în cartelele de identificare ale jurnaliştilor şi ale celorlalți membri ai delegaţiilor toate amintesc de practicile FBI din filme…

– Grupul, care a fost desemnat de organizatori să administreze chestiunile de presă ale Sfântului şi Marelui Sinod, are experienţă jurnalistică, dar nu şi bisericească şi se poate ca în zilele următoare să apară probleme.

– Buletinele informative ale sinod panortodox, care are loc în Elada, și, prin urmare, interesează ȘI Bisericile de limbă elenă, sunt disponibile doar… în engleză. Despre varianta elenă, deşi jurnaliştii care se ocupă mai mult cu aceasta sunt eleni, nici o vorbă…

– Hotelurile unde sunt cazate delegaţiile tuturor Bisericilor care au venit în Creta pentru acest eveniment spiritual de vârf sunt de o opulenţă extremă, de cinci stele, şi nu au nicio legătură cu smerenia pe care au bătut monedă unii întâistătători (în special cei din ţările sărace şi fost comuniste). E posibil ca întâistătătorii să nu ştie că în hotelurile în care stau sunt camere care costă sute de euro pe noapte!

– Cu toate acestea, în Hania, unii s-au înnegrit de supărare când au auzit că va lipsi Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, PF Kiril, care a anulat rezervările pentru camere, elicopterele şi restaurantele în valoare de multe mii de euro! „Ar fi fost o mare gură de oxigen pentru economia Haniei vizita Patriarhului Rusiei”, a spus în acest sens unul din întreprinzătorii care a avut un rol în vizita PF Kiril!

sursa: PelerinOrtodox

  1. Dar de ce aceasta mobilizare?!, de cine si de ce le este frica?! De ce nu a fost o astfel de mobilizare si la invazia imigrantilor care ulterior au incendiat si devastat sfinte icoane si biserici?! Evident ca nu se vada nici o explicatie in privinta asta.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: