SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Arhiepiscopia Greciei, Ierarhi

Mitropolitul Serafim de Pireu multumește Patriarhiilor care au refuzat să participe la sinodul panortodox

Leul Ortodoxiei din Grecia, Mitropolitul Serafim de Pireu le-a trimis o scrisoare de mulțumire liderilor Bisericilor Antiohiana, Sârbă și Bulgară pentru refuzul acestora de a participa la sinod panortodox.

Informatia a fost oferita de Ria Novosti, prin corespondentul sau, Ghenadie Melnic, care a amintit ca Mitropolitul criticase anterior decizia de a organiza acest Mare Sinod, documentele sale și procesul de pregătire al acestuia, ca fiind contrare tradiției și o revizuire a Sfintei Traditii.

În mod special, acesta și-a exprimat dezacordul vizavi de invitatia lansata „observatorilor neortodocsi” de a participa la Sfantul si Marele Sinod, reamintind că primii eretici invitați la Sinoadele Ecumenice au fost doar cei care aveau calitatea de invinuiti.

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei il inclusese pe Mitropolitul Serafim în delegația sa, insa acesta a refuzat să meargă la Sinod. Acesta nu a fost singurul caz, numarul total al ierarhilor greci care au refuzat participarea ridicandu-se la patru.

  1. Teodor Stela(crestinul orthodox )

    Slava lui DUMNEZEU pentru toate

    „ORTHODOXIA SE APARA CU SABIA ”
    SABIA ADEVARULUI CURAT a DUHULUI SFANT CARE taie raul de la radacina

    CU DUMNEZEU INAINTE pentru ca
    „Neamurile la ADEVAR vor veni
    Si ORTHODOXIA in lume VA STRALUCI”
    Amin.

  2. Irina

    Sa ne rugam sa accepte Ierarhii care aprticipa la acest Sinod revizuirile propuse de alti episcopi cu credinta dreapta si mai ales sa ne fereasca Dumnezeu de dezbinare in Biserica.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: