SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Arhiepiscopia Greciei

Doi ierarhi greci ecumeniști atacă dur pe opozanții sinodului panortodox

Mitropolitul Evghenie de Sitia – Grecia, a comentat la Radio Creta, in ultimele ore, privind decizia Patriarhiei din Bulgaria, care s-a hotarat, în ultimul moment, să nu mai participe la Sfantul si Marele Sinod Panortodox citand un raport al publicatiei bulgaresti Dveri.

Episcopul grec este convins că Patriarhul Kirill al Moscovei se comportă ca un tar și ca s-a folosit de bulgari, ca să compromita Sfantul si Marele Sinod Panortodox.

Episcopul Evghenie a mai comentat, de asemenea, că bulgarii au prezentat explicații ilogice.

Despre un „joc marunt de putere” a vorbit si Mitropolitul Hrisostom de Messinia, comentând pentru radioul grecesc „9.84”, facand referire la decizia luata de Biserica Ortodoxa din Bulgaria, cu câteva zile înainte de Sfantul si Marele Sinod.

In ce priveste propunerea Patriarhiei Moscovei, de a convoca o adunare presinodala pe 10 iunie 2016, Mitropolitul Hrisostom a explicat: creați mai întâi o problemă și apoi apar mediatorii in rezolvarea acesteia, care isi vor dezvălui intențiile lor egoiste.

„Ei fac jocuri de putere, într-o problema extrem de sensibila, ceea ce este inacceptabil, având în vedere faptul că, în ultimii doi ani, toți au fost de acord cu evolutia Sinodului.

Nu cred că aceste argumente sunt motive întemeiate pentru anularea Sinodului”, a spus episcopul, pentru radioul grecesc.

„Este greșit să se creeze astfel de diviziuni. Vreti sa se creeze două centre, în Ortodoxie?!”, s-a intrebat acesta.

  1. paul

    noi vorbim de Dumnezeu,ei vorbesc de politica
    noi vorbim de dreptate si Adevar,ei vorbesc de putere
    noi amintim de adevaratii Sfinti Parinti,ei vorbesc de „invechirea” Dogmei
    noi vorbim de Dumnezeu,ei vorbesc de un dumnezeu..
    noi cerem raspicat,ei vorbesc cu sapte limbi impletite si mincinoase
    ce s-a proorocit,se va implini
    „ei” si „noi”
    nu „noi cu ei”

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: