SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Patriarhia Română

Se coace Episcopia Neamțului! Mai multe mănăstiri vor trece sub influența patriarhului Daniel

Publicăm o informație verificată și sperăm să nu devină vreodată oficială. S-ar putea ca imediat după sinodul panortodox să asistăm la modificări în structura administrativă a BOR.

Disensiunile dintre patriarhul Daniel și mitropolitul Teofan al Moldovei sunt pe cale să degenereze într-o scindare în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin apariția unei noi episcopii, cea a Neamțului.

În acest sens se strâng semnături în rândul preoților și credincioșilor din MMB, sursa noastră văzând o astfel de listă. Din partea patr. Daniel sunt acuzații la adresa mitr. Teofan cum că nu ar fi administrat „cum se cuvine” unele mănăstiri, cea mai importantă fiind Mănăstirea Neamț.

Se știe că patr. Daniel are deja în ascultare directă mai mulți stareți și starețe, unii rămași de când era mitropolit al MMB, de la mănăstiri din Moldova, precum Neamț, Văratec, mai nou și Petru Vodă (prin starețul Hariton transferat de la Durău) ș.a. S-ar putea ca această poftă a patriarhului să fie ușor de satisfăcut, dat fiind suportul de care se bucură în mănăstiri de calibru din zona Neamț, care probabil vor fi transformate de viitorul episcop în stavropighii patriarhale.

Un susținător foarte important și destul de fervent în această direcție este episcopul Romanului  și Bacăului, Ioachim Băcăuanu, ce se înscrie pe aceeași linie ecumenistă a patriarhului.

Vom reveni cu amănunte imediat ce le vom avea.

 1. marinela

  Ce mi-e unul ,ce mi-e altul, amindoi eretici si vinduti satanei,deci …?!

 2. elena gross

  Ce-a spus parintele Iustin Pirvu ca manastirea Petru Voda va deveni magazie de lemne.Doamne fereste de timpurile alea, fratilor nu o sa mai putem merge la manastiri, nu o sa mai avem la cine sa te spovedesti, majoritatea dintre arhierei sint vinduti….de preoti nici nu mai vorbesc?!?

 3. daniela

  Am si eu o intrebare : Dumnezeu mai are loc sau mai bine zis mai exista in aceste ”ecuatii ” – uniri , organizari , impartiri, influente , strategii….?!??????

  Dragi invatati, teologi … incotro ne indreptam ? chiar ne-am pierdut cu totii ? Cat vreti sa agonisiti si pentru cine ? nu mai are nimeni suflet – cu totii suntem fii Iudei ????????
  Oare cum a sfarsit Iuda ???

 4. paul

  1-cand a spus parintele Iustin ca va ajunge man. Petru Voda magazie de lemne!!!???
  de unde scoateti mizeriile astea?
  2-draga daniela,aici nu e vorba de agonisiri sau lupte de putere,esti putintel aeriana fratia ta in problemele actuale ale Bisericii,e vorba de valori teologice,dogmatice,pe ele este lupta care,da,se face prin influiente din exterior si prin tradari interne,ca in orice razboi. ce pazeste oare parintele de parohie si duhovnicul fratiei tale?
  discuta cu dansul(dansii?) aceste probleme,inainte de a te grabi sa pui manuta pe taste.
  3-catre admin,multumim de informare
  ne rugam
  HRISTOS A INVIAT!

 5. Ana Sofroni

  Orice scindare nu duce la bine, e lucru foarte bine ştiut de toţi. Iar când e vorba de un asemenea fenomen în interiorul Bisericii Ortodoxe, care dovedeşte existenţa aici a anumitor neorânduieli duhovniceşti, ne cuprinde o şi mai mare mâhnire. De ce să nu fie rezolvate problemele de orice provenienţă prin înţelegere, răbdare, îndrumare lucidă, cerându-se neapărat ajutorul lui Dumnezeu şi al Maicii Domnului? Să nu uităm, că „… unde este unire, acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac”. (Ps. 132, 3). Luminează, Doamne, toate minţile cele şovăielnice!

  • Ana Sofroni ai citit profetiile Sf. Parinti?, in special al Pr Elipidie din Rhodos? Citez: acest papa, papa francisc este profetul mincinos al antihristului, si cei mai multi episcopi ortodocsi i se vor inchina, ei bine ce vedem astazi, si dam exemple: slujbe la comun cu ieretici, in care toata ierarhia din romania nu este straina de asa ceva, serafim joanta fiind cireasa depe tort, aduti bine aminte cand a aparut in 2009 pasaportul biometric in romania si cand Parintii Adrian Fageteanu si Iustin Parvu au tras un semnal de alarma vizavii de acestea, ei bine patriarhia de la bucuresti a zis ca sunt pintre primii care se cipeaza, mai zilele trecute bartolomeu lea urat musulmanilor de bairam, asa ca nu te mai lua dupa comentaci/raspindaci de mai sus ca acestia sunt oamenii apostatilor si iereticilor

 6. Cei ce postati cu numele de paul si georgel voi sunteti cu misiune pe aici, asa ca numai cautati sa ascundeti gunoiul sub pres ca deja a dat pe afara, hai ducetiva pe la adventisti si penticostali ca se impart daruri misto si luatii pe voi si pe taica danutz si teofan

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: