SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Conferinte, Patriarhia Română, Prigoana

VIDEO: SINAXA ORTODOCȘILOR ANTI-ECUMENIȘTI

Partea I

partea a II-a

Conferința de presă

Detalii despre sinaxă aici.

 1. Vestitorul Ortodoxiei

  Ce trebuie sa se stabileasca in Sinaxa de azi:

  1) Nu avem voie sa mergem la pomenitori, atata timp cat noi stim ce s-a intamplat in Creta.
  2) Sa-i facem si pe cei care nu stiu de Creta ce s-a intamplat, astfel incat nici ei sa nu mai mearga la pomenitori.
  3) Sa se interzica purtarea oricarui dialog teologic cu pomenitorii, ecumenistii si mai stiu eu ce eretici si schismatici (Dreapta Credinta Ortodoxa se traieste si se simte, nu se negociaza !).
  4) Sa organizam cu ierarhii nepomenitori din toate Bisericile un Sinod in care sa fie anatematizati cei care au semnat eresul cretan.
  5) Sa demonstram ca intre noi si stilistii de la Slatioara nu exista nicio legatura, asa cum sustin toti apostatii si ratacitii.
  6) Sa ramanem si sa luptam in Bisericile noastre, chiar daca tradatorii din Creta vor incerca sa ne scoata cu forta, cu politia.
  7) Sa denuntam ori de cate ori avem ocazia ecumenismul francmasonic.
  8) Sa demaram organizarea unui nou Sinod ORTODOX , in care sa fie date anatemei FRANCMASONERIA, ECUMENISMUL, FEMINISMUL, COMUNISMUL, GLOBALISMUL, ISLAMISMUL, IUDAISMUL, BUDISMUL, ATEISMUL, LIBERALISMUL, HOMOSEXUALISMUL, EVOLUTIONISMUL, EUTANASIA, INTERNATIONALISMUL, AVORTISMUL, CONTRACEPTIA, EUROPENISMUL, UMANISMUL, CAPITALISMUL SI TOATE DRACIILE POSIBILE SI IMPOSIBILE !

  ANATEMA IERARHILOR CARE AU SEMNAT IN CRETA !

  • Vestitorul Ortodoxiei

   Si PAPISMUL, PROTESTANTISMUL, SECTARISMUL, MONOFIZETISMUL, COPTII SI ALTE RATACIRI !

 2. SOFIA

  bine mai LAURENTIU ,DE ACORD CU TINE,NUMAI DE CIND AM CITIT CE ZICSF.PARINTI DESPRE EREZIE

 3. Bine zis, toleranță zero față de toate astea mai sus menționate de către tine

 4. Mihai Marian

  Putem merge la pomenitor daca n avem nepomenitor langa casa…..terminati odata cu sminteala asta si mai cititi…si P Justin a zis k mergem la biserica pana cand se face slujire comuna…si canoanele o spun….si P Teodor Zisis caruia chiar silviu chirila i a luat interviu….ce ati patit fratilor,stati voi acasa daca vreti duminica dar nu i indemnati si pe altii sa o faca…..pai cine e mai teolog silviu chirila sau P Justin si p teodor zisis?hai sa fim sinceri si sa nu mai vorbim ce nu trebuie….

  • ban

   Mihai M
   Dupa judecata ta, daca nu e ortodox in sat, te duci si la catolic. E normal? Nu asta e argumentatia, slujbe comune s-au facut.

  • ban

   „Preotul” Tudor
   Dupa limbaj, cred ca colegii de la balamuc v-au facut „preot”. Vedeti ca la Sinaxa au zis ca mai e har la pomenitori, chiar daca tre’ sa ne departam de ei; deci daca nici acum nu va treziti, blestemat sunteti de sfintele canoane. Treziti-va, desi cred ca sunteti doar agitator…

   • ban

    „Pr.” Tudor
    Treaba ta, esti anatema

   • ban

    Augustin de Florina si-a revenit din erezia non-harului la nou-calendaristi spre sfarsitul vietii? Ca daca nu , e nasol pt el. Si pt tine.

 5. Antiecumenism

  Mihai marian: eu nu ma iau nici dupa Silviu Chirila sau Pr Iustin sau Pr Zisis. Niciunul nu este vreun sfant. In schimb canoanele sunt foarte clare: trebuie sa nu avem comuniune cu ereticii. Daca tu vrei poti sa te iei dupa mama Omida si sa te duci la pomenitori. Canoanele interzic acest lucru! Dar tu probabil esti mai presus de canoane.

 6. Antiecumenism

  La filmul din partea 1 nu se aude clar cuvantul lui Gheton Sava. Este un zgomot de fond…

 7. Mihai Marian

  Deci pt voi P Justin nu tb luat in seama ci tb sa facem ascultare de acesti preoti care pana anu trecut erau necunoscuti…..Doamne fereste…dar voi nu ati auzit de iconomie?pt voi nepomenirea a devenit dogma….vai noua…dk de P Justin nu tineti cont,ati cautat un pustnic ceva sau?treaba voastra,eu mi am facut datoria si v am spus ce trebuie,observ ca mai repede va iubiti patimile din voi decat pe sfinti pt ca datorita patimii mandriei nu vreti sa mergeti la biserica,am aghiasma in casa de la pomenitor de anu trecut si e buna si acum,merg des la Maslu si la Liturghii si simt bucuria Duhului Sfant in suflet,pana si Lumina Sfanta a venit la acel patriarh eretic,va las dar vedeti ca va jucati cu mantuirea voastra si a altora indemnandu i sa stea acasa pt ca asa spun acesti preoti de care eu nu am auzit niciodata pana anul trecut,Dumnezeu sa ne lumineze!

  • guti flo

   Mihai Marian
   Vezi ca ai raspunsuri la toate parerirle tale in celelalte articole,la comentarii..cauta-le, pt ca o sa-ti fie de mare folos, fi f atent in privinta asta, asta daca esti dispus sa intelegi ca sf parinti au stabilit sf canoanele pt vesnicie.
   Am sa-ti dau un singur exemplu , pe canonul 15 sinodul I-II din Constantinopol, care iti da raspuns clar la toata teoria ta…si ai sa vezi ca iconomia nu este pt un indaratnic caruia ii este lene sa sa se intereseze de adevar. ..preferand sa creada in iconomie, care este numai de Dumnezeu stiuta, si nu este valabila pt cele care este in cunostinta de cauza. Ce iconomie vrei tu, cand tu stii ca acel preot e in comuniune cu un eretic si esti dator conform can 15 sa te desparti de el? ..sa-ti rezolve iconomia neinteresul tau pt adevar?
   Cauta comentariile care au fost facute pe tema asta..si daca vei putea sa faci diferenta, iti va fi de folos..ai raspuns si pt sf Lumina, care nu a venit pt un patriarh care incurajeaza erezia, ci pt a demonstra ca singura e Ortodoxia!…si nu mai numi patimi sf canoane…ca dupa asta suntem datori sa tragem concluzi…nu dupa starile sufletesti pe care tu le ai…daca aveai bucuria Sfantului Duh…ai fi inteles ca Duhul Sfant se bucura numai de adevar…iar nu si de erezie! cand un crestin care a simtit bucuria Sfantului Duh, isi da seama ca un eretic vrea sa schimbe acest adevar, ce este dator sa faca? sa ramana in comuniune cu el, sau sa se desparta de el ..repet, conform canoanelor?!
   Ce este asa de greu sa intelegi ca nu avem voie sa fim in comuniune cu vrasmasi lui Dumnezeu?!
   Nimeni care este intreg la minte, nu se desparte de Biserica,..ci de eretici care vor sa strambe invatatura sf parinti..canoanele…este diferenta de la cer la pamant.

  • Deci hai nu o mai tot dădea atîta la întors, pt cultura ta generala Părinți precum Iustin Pârvu, Adrian Fageteanu, Paisie Aghioritul și mulți, multi alti aveau toleranta 0zero fata de erezii, iar singurul lucru pe care le spunea ereticilor era acela de a de lepăda de erezii, vrei popi, pardon ,,preoți” cunoscuți? Ai de unde alege, mai ales de stai prin București ,, parfum” nu altceva, sau de vrei articole așa pe placul tau și liniștitoare, ai și aici de unde alege, precum: tehnologie patristică, cuvântul kakadox, tehnologie pt as azi, ,,creștinul ortodox” , ilumina, Basilica, doxoprostia, pardon doxologia, Trinitas, renaștere a, așa ca nu ne mai aburi pe aici

   • guti flo

    Mihai
    Sa ia exemplu de atitudine daca vrea, de la pr Adrian Fageteanu, cand l-a facut eretic pe buna dreptate pe Daniel Ciobotea..care i-a dat cu carja in cap si a fost dus la spital..de era sa moara! ca tot zice sa ne luam dupa parinti cunoscuti!
    pai daca pr Adrian Fageteanu il declara eretic in fata, acum nu stiu cati ani…da pai acum?!
    Parinti nostri isi luau carje in cap..pt ca luau atitudine in fata ereticilor..iar noi nici macar cu gandul nu facem acest lucru!

  • SOFIA

   EU AM AVUT O DAMINGEANA CU APA DE IZVOR CARE AM CONSUMAT-O DUPA 6 LUNI SI ERA TOT BUNA,APA OBISNUITA

 8. Răspunsul era pt Mihai Marian

 9. Mihai Marian

  Eretici adica cei neanatemizati de sinod sau cei neortodocsi….va las in ale voastre…cred k nici nu l ati cunoscut pe P Justin…de teologi ai internetului n am auzit pana anu trecut…preoti cu facebook si bloguri….halal preotie…..P Justin tot din iconomie il primea si pe teofan si ii saruta mana dar voi o dati la intors si va faceti ca nu stiti…..cautati pe net ce spune P Justin despre cat este ingaduit sa intram in biserica,cautati si cum i a spus f clar par teodor zisis lu silviu chirila sa aplicam iconomia…de fapt voi stiti astea dar din cauza patimilor nu vreti sa acceptati si va considerati si mari marturisitori…e aflati ca eu am fost la Sf Silvestru anu asta unde a dost si danielvla si i am luat la bani marunti pe preoti si pe eretici si am impartit si pliante n biserica….voi degeaba va afisati pe aici ca nu vad pic de smerenie….nu uitati un lucru,mandria nu lasa Harul sa lumineze….smeriti va ca poate asa intelegeti,asta in caz ca nu intelegeti desi am scris mai sus sa cautati ceva pe youtube…

  • guti flo

   MM
   Bine a spus cine a spus, ca erezia este o boala care se i-a imediat!
   Consecintele se vad cu ochiul liber!
   Sa nu intelegi ca sf parinti iti spun in modul cel mai clar sa te desparti de omul eretic ..iar nu sa-i pupi mana si sa fi in comuniune cu el?..iti trebuie multa „smerenie” pt asta!
   Teofan nu era eretic cu semnatura cand pr Iustin Parvu il tolera!..si aici am incheiat conversatia , ca vad ca nu ai nici cea mai mica intentie sa verifici canoanele sf parinti.

 10. Mihai Marian

  Ce conteaza ca e cu semnatura sau nu….tot eretic este caci a spus din tinerete ca si catolicii au taine….pt mine e clar…..vorbele P Justin si ale p zisis sunt mai prejos decat ale altora….eu daca stau la slujba si nu ma inchin la pomenirea patriarhului sunt in comunjune nu?:))),repet,ai discutat cu vreun pustnic pe tema asta sau nu?eu am discutat deci lasa garda jos,ori te smeresti si cercetezi cu sinceritate ori nu te mai contrazice

  • guti flo

   Conteaza, ca asa ti-ai dat acordul la schimbarea dogmelor.cu semnatura…e oficial.
   Esti in comuniune, pt ca esti acolo cand se pomeneste ereticul, si se intineaza sf liturghie cu numele lui…chiar daca nu spui amin, prezenta ta spune tot.
   Eu nu am cercetat niciun pustinc, dar am cercetat canoanele sf parinti! Tu le-ai cercetat?
   Intreaba-l pe pusticul tau, ce e mai bine , sa te iei dupa ce spune el, sau dupa ce spun canoanele sf parinti!?

   • guti flo

    Asculti de preot, pustic..dar numai daca si el asculta de canoane!

  • Nu, tu sa nu te mai contrazici, așa că nu mai are nici un rost cu tine, și nustiu la ce ,,pustnic/pustnici” te referi când faci astfel de afirmații, sau tu la rătăciți le zici ,,pustnici”?

   • ban

    Se refera la „cuviosul” Gherontie, care traieste cu femei impreuna, la Prilog-vii. Deci, sa te tii sfaturi „minunate”

    • Pai daca mentorul lui, știți voi care a afirmat că Teofan este ,, făcător de minuni” ce mai vreți?

 11. Mihai Marian

  Domnilor teologi va mai intreb inc o data,cand P Justin a spus ca mergem la biserica pana cand se slujeste in comun ortodox cu eretic,la ce s a referit?cand p zisis i a spus lu silviu chirila sa aplicam iconomia ce inseamna?n o mai lalaiti si lasati netu asta ca tb sa va rugati ca sa aveti mintea limpede nu sa tastati incontinuu…..asa facea P Justin statea pe internet?de aici imi dau seama ce evlaviosi sunteti

  • SOFIA

   *Sfântul Maxim Mărturisitorul:
   ”Biserica Sobornicească nu este o anume Biserică sau adunarea Bisericilor locale, care s-au îndepărtat de Adevăr, ci este cea care păstrează ”mărturisirea dreaptă și mântuitoare a credinței în Hristos.”
   „Dacă, de dragul iconomiei, împreună cu credinţa cea rea este suprimată şi credinţa mântuitoare, atunci o astfel de formă de pretinsă iconomie este de fapt o separare totală desăvârşită de Dumnezeu şi nu o unire”.
   „Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire”
   Cat priveste lucrarea celor ce singuri s-au blestemat prin partasia cu erezia, Sfantul Maxim Marturisitorul se intreba retoric:
   “Aceia ce fel de taină săvîrşesc? Apoi ce duh vine asupra acelora care se hirotonisesc de unii ca aceia?”

 12. Mihai Marian

  Luati si cititi bine aici…http://paterika.net/2016/04/05/scrisoarea-49-fiului-naucratie/

 13. Mihai Marian

  https://m.youtube.com/watch?v=6RwlQVMiFTo ce spune P Justin la minutu 11? :)),hai sa va aud

 14. guti flo

  MM
  Asta era in 2010 ..in 2016 s-a semnat oficial erezia din Creta ..si ei deja se roaga impreuna!
  Tu stii ce inseamna sa stirbesti..oficial.. invatatura sf parinti? ..inseamna ca esti un eretic cu semnatura!
  iar despre eretic ne spune sf ap Pavel urmatoarele : ” de omul eretic , dupa prima si a doua mustrare, departeaza-te”.
  Ne spune sa-i mustram , nu sa-i toleram si sa-i pomenim la slujbe!….
  Ei s-au atins de dogme in Creta…exact de stalpul de sustinere al ortodoxiei, pt asta nu trebuie sa avem toleranta.
  Daca ne luam dupa ce spui tu, este ca si cum ai vedea pe cineva ca slabeste stalpul de sustinere al bisericii..si spui, lasa ca ca inca nu a cazut biserica, nu intervin inca! …cand se prabuseste intervin! Cam asta astepti tu…cu impartasirea lor din acelasi potir…atunci va fi apogeul…ce exemplu sa-ti dau!? ..ca la pecetea de pe frunte sau mana..nu mai ai scapare! Asta astepti tu , sa te lege fedeles, si sa te uiti la ei pasiv!
  Cand traia pr Iustin, nu era problema dogmelor..intelegi? Ei , „ierarhii”, acum s-au declarat eretici cu semnatura la sinodul din Creta, deci eretici dovediti!
  Daca ai inteles lucrul asta, acum sa te aud pe tine ce parere ai, despre cum ne spune sf ap Pavel sa procedam cu omul eretic?!?..si nu compara cu ce era pe vremea pr Iustin, cu ce se intampla acum!

 15. Vestitorul Ortodoxiei

  Tot vad pe acei duhuri ratacite care ne spun ca putem merge din iconomie si cei care stiu de Creta. GRESIT ! CEI CARE STIU DE CRETA NU AU CE CAUTA LA SLUJBELE POMENITORILOR SI ERETICILOR ! PICI SUB ANATEMA DACA NU TE LEPEZI DE ERETICI !

  INCERCATI SA NU MAI INTERPRETATI DUPA BUNUL PLAC SPUSELE UNOR PARINTI DE RANG INALT, CUM A FOST PAR. IUSTIN SAU PAR. ZISIS ! INCERCATI SA INTELEGETI CE AU VRUT SA SPUNA, NU SA VENITI VOI CU INTERPRETARILE VOASTRE PLINE DE BLASFEMII SI MIZERII PAPISTASE !

 16. Mihai Marian

  Hahaha pai maica fotini chiar ii spunea ca ce se va intampla iar P Justin raspunde ca da ce au slujit impreuna? P Justin a spus altadata ca ne vor vinde ierarhii nostri….iar o dati la intors….voi sunteti mai teologi ca p zisis?de ce silviu chirila nu a avut cu ce sa l combata pe p teodor zisis?:))

 17. Mihai Marian

  Dar stai ca am uitat,in scrisoarea aceea ce spune Sfantul Teodor Studitul?prin iconomie acceptam preotul care pomeneste de frica…..asa ca va las in ale voastre ca n am cu cine

  • guti flo

   MM
   La revedere!

  • Claudiu

   Cel care din frica pomeneste il acceptam sa binecuvinteze masa..dar nu la Sfanta Impartasanie!

  • SOFIA

   sf.TEODOR STUDITUL spune ca preotul poate pomeni un ierarh antiecumenist care pomeneste pe clericul eretic,caci pomenirea ierarhilor intre ei nu are acelasi impact cu pomenirea de catre preot al superiorului cleric eretic.

 18. guti flo

  M M
  La revedere!

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: