SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Conferinte, Ierarhi, Patriarhia Română

VIDEO: Conferința Mitropolitului Ierotheos Vlachos la Iași. Mărturia unei participante

Iata comentariul cititoarei Ada postat la Mitropolitul IEROTHEOS VLACHOS este CAL TROIAN? Iar tine o Conferinta la Iasi, Dumnica, 30 aprilie:

Tocmai ce m-am intors de la conferinta.
Desi subiectul a fost „Viata duhovniceasca a crestinului in societatea actuala” textul nu mi s-a parut chiar atat de actual. Dupa o scurta referire la crestinii care sufera in Siria din cauza persecutiilor religioase si la cei care sufera in Vest din cauza secularismului.

Discutia s-a mutat pe primele secole crestine:

 • s-a dat pilda sf. martire Perpetua care a trait in Cartagina pe la 200 si care a fost decapitata pentru Hristos
 • s-a discutat despre Sf. Grigorie de Nyssa si viata crestinilor din acele timpuri.

E foarte bine ca nu ii uitam pe sfintii din primele secole ale crestinismului, dar unde e actualitatea? Niciun cuvant despre ecumenism, cipuri, NOM. Mi-a lasat mai mult impresia de prelegere la universitate, decat de cuvant despre crestinii ce cauta sa aiba o viata duhovniceasca in societatea actuala.

Intrebarile puse au fost pe teme generale: familie, monahism, rugaciune… genul de intrebari care puteau fi puse si acum 200 de ani, atat de actuale. Singura intrebare actuala a fost despre (pseudo) sinodul din Creta.
Eu ma asteptam ca aceasta intrebare sa fie cenzurata, asa ca am luat masuri. Am dus cele trei intrebari (cele pe care fratele Vasile a zis sa le punem daca mergem la conferinta) personal la masa si am intrebat daca pot sa le adresez personal la microfon. Nu mi s-a permis. Le-am scris pe hartie, atat in romana cat si in engleza pentru cazul in care i-as putea da hartia direct lui Ieroteos (si deci fenta cenzura). Nici asta nu a fost posibil. Am luat in vedere si acest caz. Asa ca le-am scris pe jumatate de coala A4 de hartie mov ca sa sara in ochi printre biletelele albe si sa nu poata nimeni zice ca „s-a scapat din vedere”.
Din fericire au fost mai multe bilete cu intrebari despre Creta asa ca s-a discutat acest subiect. Din nefericire s-a facut o sinteza a intrebarilor scrise pe biletele asa ca cele trei intrebari nu au fost citite punctual. Persoana care a colectat biletelele a intrebat daca (pseudo) sinodul din Creta a fost eretic sau nu si cum se raporteaza Ieroteos la participanti, respectiv la Teofan Savu. In linii mari raspunsul a fost:

– Creta este o insula frumoasa pe care suntem sfatuiti sa o vizitam (comentariul meu: nu a intrebat nimeni daca e fain in Creta si daca se merita de vizitat!)
– polemici au mai fost si in cadrul primelor sinoade ecumenice (mai exact o lunga poliloghie pe acest subiect; alooooo, nu a intrebat nimeni ce s-a intamplat pe vremea lui Adam! subiectul era Creta 2016!)
– Ieroteos a vazut si a auzit la Creta 2016 (da, dupa primele sinoade am reusit sa ajungem si la Creta 2016 inainte de miezul noptii) lucruri care nu au fost date publicitatii si pe care le va publica cu timpul caci are procese verbale proprii cu tot ce s-a intamplat acolo (aici am si eu o curiozitate: le va publica inainte de Parusie sau dupa?)
– biserica din Romania (Teofan fiind membru marcant) a avut numai propuneri bune cu privire la discutiile purtate la (pseudo) sinod (aloooo, nu a intrebat nimeni ce contributie a avut Romania la discutii!)
– sa pastram unitatea bisericii (eu stiam ca biserica e „una, sfanta si soborniceasca” deci unitate exista; despre ce unitate vorbim aici? cea cu „bisericile” eretice?)
– sa nu creem schisma (ma intreb eu: cine creeaza schisma, cine semneaza erezie sau cine se delimiteaza de erezie? de ce Marcu Eugenicul e considerat sfant si nu schismatic ca doar a „rupt” randurile si „a pus in primejdie” „unitatea” Bisericii…)
– singur Ortodoxia are putere tamaduitoare (chestia asta spusa fix la sfarsit, ca sa dreaga busuiocul)

Ieroteos mi-a lasat impresia unei persoane care nu e de acord cu ce s-a intamplat in Creta, dar care se fereste sa spuna pe sleau asta ca sa nu se puna rau cu cei care au participat la Creta 2016 si au semnat documentele. Chestia cu Creta a scaldat-o maxim, din punctul meu de vedere, caci s-a scremut mult pana sa zica ceva si atunci cand a zis ceva a balbait-o bine. Un exercitiu de acrobatie de a apuca rahatul de partea curata. De altfel conferinta a inceput-o si a sfarsit-o multumind lui Teofan pentru invitatie.

Cine e interesat sa vada exact discutia Creta – si va incurajez sa o vedeti ca sa va faceti voi insiva o parere (nu e musai sa fie toti de acord cu parerile mele) – poate urmari aproximativ ultimele 20 -25 de minute din conferinta. Am vazut ca s-a filmat si cel mai probabil o sa fie pusa pe net. Eu nu detin poze sau filmare.

A doua parte, în care se vorbește despre pseudo-sinodul din Creta (1:25:00)

Prima parte

sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/05/01/apa-de-ploaie-o-cititoare-despre-cum-fost-la-conferinta-mitropolitului-ierotheos-vlachos/

 1. Dar ce sa mai ascundă?! Să tot băgat gunoiul pe sub preș, și să tot băgat, și să tot băgat, pina a dat pe afara, SUNT ERETICII PE FATA, nebunilor venitiva/revenitiva în fire, inconstientilor care sunteți, și un apel la latraii ce le tot canta in struna, deasemenea și voi inconstientilor, nu faceți decât să le dați un brânci sa pice și mai adînc și nici nu conștientizați că sunt o piatra de moara și de gâtul vostru căci va trag și pe voi după ei

  • Vestitorul Ortodoxiei

   Vor sa ascunda de creduli faptul ca ei pregatesc prin ecumenism intronarea lui Antichrist la Ierusalim ! Desi i-am uitat numele, acum vreo 8-9 ani, in timpul scandalului cu cipurile de buletine, un parinte monah moldovean imi spunea: „Fiule, dupa ecumenism sa stii ca nu va veni altceva decat satanismul. Vremurile astea de care iti spun se aproprie cu pasi repezi, pregateste-te sufleteste pentru tot ce e mai rau !”

   • Da, așa este mare dreptate a avut, și au fost și alți monahi și Părinți care la indigo au zis acest lucru și de la noi dar și de la alți

    • Vestitorul Ortodoxiei

     Mie mi-a spus acest lucru un parinte Cleopa (dar nu Ilie Cleopa, pe care nu l-am putut niciodata cunoaste). Nu mai vorbesc de avertismentele parintelui Ioanichie Balan si Iustin Parvu. Gasesti cu ei numeroase filme pe internet in care spun asta.

 2. Mitropolitul Ierotheos Vlachos CALUL TROIAN PREGATIT pentru albirea minciuno-mitropolitului Teofan după sinodul mincinos din Creta 2016.

  PREOTII VOR DA SEAMA IN FATA LUI DUMNEZEU PENTRU TACEREA LOR
  Vremurile de pace şi linişte au trecut şi acum trăim vremurile din urmă, vremuri de prigoană, vremuri în care preotul şi omul de rând nu mai pot fi neutri, ci trebuie să aleagă în fiecare clipă între Dumnezeu şi satana. De altfel, niciodată vreun om nu a putut să fie neutru…
  Cei care marturisesc după puterea lor aleg pe Dumnezeu, iar cei care tac, prin tăcerea lor , il tradeaza pe Dumnezeu, asa cum ne spune Sf Grigore Teologul: „Prin tacere Il tradam pe Dumnezeu!”.
  ca preot ai o putere extraordinara de a-i învaţa pe oameni, mai ales duminica, după Sfânta Liturghie și, în particular, la scaunul Sfintei Spovedanii. Pe cât de mare e această putere a preoţilor pe atât de mare va fi şi răspunderea lor în faţa lui Dumnezeu.

  Ce mare schimbare s-ar face dacă în toate bisericile, în fiecare duminică, preotul ar spune oamenilor despre ceea ce se întâmplă astăzi şi i-ar îndemna sa nu accepte ereziile episcopilor,ecumenismul

 3. Mulţi preoţi se tem să mărturisească. Dar cine să mărturisească atunci? Pietrele? Femeile? Adevărat au grăit cei dinaintea noastră când au zis că și la aceste lucruri se va ajunge, ca femeia căsatorită și copilul ei să învețe drept poporul, iar pleiada de preoți, pe care anual îi licențiază facultățile de teologie de pretutindeni, să taca. Acesta este tristul adevăr, că apostolii – puțini la număr și fară știință de carte – au cucerit o lume, mărturisind până la moarte (și ce moarte!), iar miile de teologi, cu master și chiar cu doctorat, abia mai ridică o mână de oameni. De ce? Pentru că ne plac discursurile academice, dar se tem de mărturisit!

  Despre tacere si nemarturisire, ne vorbeste si Părintele NICOLAE STEINHARDT, care vorbea” despre trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

  Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

  Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

  Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi”. (Părintele NICOLAE STEINHARDT – 1937, Paris).

  Dacă un preot tace și nu mărturiseşte Adevarul, adica pe Hristos, se pot trage de aici următoarele concluzii:

  – preotul iubeşte mai mult funcţia, lumea, scaunul, familia şi prin acest lucru calcă ceea ce a spus Hristos:

  “Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.” (Matei 10: 37-38)

  – preotul nu e vrednic de Hristos, pentru ca el cunoaște cuvintele Mântuitorului, dar nu le aplica:

  „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Nu vă temeti de cei ce ucid trupul, dar sufletul nu pot să-l ucidă; ci mai degrabă temeţi-vă de acela care poate ca şi sufletul și trupul să le piardă în gheenă. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.” (Matei 10: 32-35, 28, 39)

  – preoţii nu sunt uniţi şi se tem de caterisire, se tem de oameni, iar nu de Dumnezeu.
  Un preot caterisit pe nedrept nu își pierde harul, lucru ce se poate vedea foarte uşor făcând aghiasmă și văzând dacă se strică sau nu. Cel mai bun exemplu fiind Sfântul Ioan Gură de Aur, el însuși fiind caterisit și exilat. Dar Dumnezeu a fost cu el.

 4. Și să mai pomenești pe așa ceva?! https://youtu.be/fgj6HFMFGeU

  • Raluca

   Așa ceva frătzioare e culmea rătăcirii. Un ierarh ortodox care are un titlu de patriarh, dar fără să aibă și credincioși, reușește să-și impună ereziile în fața lumii ortodoxe, inclusiv a Athos-ului, și lumea îl ascultă de vreme ce și-a impus cu succes doctrina eretică în Creta. Ceea ce-l interesează pe acest ierarh sunt doar recunoașterile de tot felul: diplome, medalii, premii de la ereticii papistași, și nu numai, care-l privesc de sus cu aroganță și condescendență, gudurîndu-se la laudele lor, în timp ce dă cu piciorul dreptei credințe statornicite de două mii de ani. Cîte trebuie să mai facă acest patriarh „ecumenic” pentru ca semnatarii din Creta și susținătorii lor să se trezească? Se pare că cu cît rătăcirile sunt mai multe și mai mari, cu atît crește proporțional și nesimțirea celor care ar trebui să le conștientizeze și să ia atitudine împotriva lor.

   • Raluca, pai nu vezi că susținătorii acestuia au venit cu găselnița ,,iconomiei”, se imbracă la costume populare de dragul lor, mai nou SF bisericii au ajuns sali de spectacole, un exemplu recent a fost la biserica Sf Antonie din București unde sa ținut în curtea bisericii concerte și dansuri de muzică populară, sau altceva, a avut loc sau urmează să aibă loc premiera olimpicilor la ,,religie” și unde va participa Timotei prahoveanul care va înmâna premii, ei bine le va cânta trupa rock byron, ambele articole le vezi pe lumina și Basilica, deci asta e realitatea cruntă,

   • Esti vie. Sa fugim si de actele biometrice. Vai vai ierarhilor care tac si nu striga sa ne ferim. Au tradat si noi acum ? Unde mergem la Sf Slujbe ? Vasile suceava.

 5. Vestitorul Ortodoxiei

  Sa-mi fie cu iertare, dar Vlahos asta (un carturar homeopat care se crede ortodox, desi nu e) este mai periculos decat pseudo-ierarhii pe care ii avem la noi, de pilda ! La alde Daniel sau Teofan Apostatu’ nu ne mai surprinde nimic, stim ce cred si stim ce au facut si continua sa faca, nu incape indoiala faptul ca au cazut in eres, dar la Vlahos lucrurile sunt si mai complicate !

  Altfel spus, acest grec cu nasul subtire, Ierotheos, pozeaza in marele aparator al Dreptei Credinte, zice ca nu prea ii place ce s-a intamplat la Creta, dar se pozeaza cu Teofan Apostatu’ si alti eretici din Biserica noastra sau altel autocefalii ortodoxe. Ba mai mult, pare ca nu-l intereseaza catusi de putin pozitia unor ierarhi ortodocsi curajosi, anti-Creta, precum IPS Serafim al Pireului.

  Asadar, frati ortodocsi, nu credeti ca in spatele lui Vlahos nu este altceva decat o mare inselatorie ? Nu vedeti diversiunea din spatele acestui grecoi cu nasul subtire, simpatizant al vrajitoriei (homeopatiei) ? Sa stiti ca Mossadul lucreaza zi si noapte la distrugerea Ortodoxiei !

  • Da, dar cu oamenii din interiorul ortodoxiei, adică cu cai troieni precum cei mai sus amintiti de tine

  • Coprie

   Întrebarea aste este de genu, cine face mai multă pagubă cei care învață 50% adevarul sau cei care învață 95%? Răspunsul trebuie să fie evident, că cei care învață 50% se vădesc repede, iar cei care învață 95% sunt cei care sunt păruți ortodocși în ochi multora, chiar și dintre cei aleși. La aceia care învața 5% erezie, tot erezie și cădere este la fel ca la cei care învață 50% erezie, deoarece adevărul este numai unul Hristos 100% deplin, iar un Hristos 95% este antihristul, la fel ca și cel 50%. Deci aș zice că pagubă mai mare ar putea face cel care este părut ortodox, deoarece puterea lui de înșelare este mult mai mare față de cel vădit eretic. Uită-te în Grecia, câți au întrerupt pomenirea? Nu cumva la cântarea acestor pseudo ortodocși poporul grec doarme liniștit în mocirla ereziei?

   • Copie, vizavii de oranduielile si poruncile lăsate de Dumnezeu, noi oamenii care suntem nimeni și nimic pe lumea aceasta, decât musafiri, ei bine pe cât posibil cu nici măcar o virgula sa ne abatem, în schimb domnii ,, ierarhii” ce au făcut și fac in continuare?!, Vizavi de ,, ierarhia” din Grecia, în cea mai mare parte a ei cu unele excepții găsești aceleași năravuri că și în b.o.r, cum se doarme la noi așa de doarme și la ei, păcat de Părinții și Monahi Mărturisitori de acolo căci de luptă cu morile de vânt, ba mai mult sunt și ei prigoniti, mare vorba a zis Părintele Adrian Fageteanu, este vremea lui scăpa cine.poate, restul este gargară multa

 6. Pe cine pomenește Amfilohie Brânză https://youtu.be/ova9oqgvJ4g

  • guti flo

   Sa mai zica cineva ca e bine sa fi in comuniune cu asemenea indivizi!…..toti sunt intr-un „cuget”!

  • Vestitorul Ortodoxiei

   Amfilohie Branza sustine apostazia zilelor noastre si l-a primit la el in manastire pe Ioachim Ereticu’.

   • Sandel

    Mie nu mi-a inspirat niciodata incredere omusorul asta Amfilohie branza. Nici macar cand vorbea impotriva masonilor.
    A avut intotdeauna un caracter bolovanos. Un badaran cu un curaj de fatada si nimic mai mult. Fatarnic si obraznic si-a dat arama pe fata.
    Pe timp de pace se batea cu pumnii in piept ca face si drege. Acum, cand ar trebui sa fie in prima linie de lupta contra ecumenismului, se face ca ploua.

    • Vestitorul Ortodoxiei

     Sandele, sa stii ca fatarnicul asta de Branza zice acuma ca cei care contesta Sinodul Talharesc si ierarhii tradatori sunt cozile de topor ale Ocultei. Ca sa-ti dai seama pana unde merge paranoia ecumenist-sclavagista a unuia precum Amfilohie !

    • Aurora

     Bravo ! Exact asa gandesc si eu despre Branza ! Un badaran care se dadea mare cocos si acum s-a pitit in tufis ca un iepure !

 7. guti flo

  Sa mai zica cineva ca e bine sa fi in comuniune cu asemenea indivizi!…..toti sunt intr-un „cuget”!

 8. Da, bineînțeles că sunt în cuget și simțiri, sau când ai mai auzi pe care unii, domne, pai trebuie sa evitam ,,schisma”, așteptăm un ,,sinod”, care sa ,,anatemizeze” , ,,iconomie”, că dacă nu era nu se făcea, dar ce se ,,făcea” numai ei știu, sau daca și cu parca, bla, bla, bla s.a.m.d, dar noi venim sa le spunem: fraților, dacă sunteți așa de orbi, muti și surzi, dece nu va abțineți a trânti cu mucii în fasole, și argumentăm: ,,slujbe” la comun cu ereticii, recunoașterea ,,botezului” acestora, întruniri, conferințe, congrese și multe altele întruniri la comun cu aceștia, ,,cununii”, organizații precum c.e.b (consiliul ecumenic al ,,bisericilor”), c.m.b (consiliul mondial al bisericilor) s.a.m.d, ei bine fraților pt cultura voastră generala aflați că ei ,,ierarhii” și cei în cuget și simțiri cu ei au căzut în schisma, punerile in fata atît SF Scriptura, cât și învățăturile SF Părinții și veți observa că ei înșiși de contrazic, asta bineînțeles dacă nu sunteți orbi, muti și surzi, apropo de ,,sinod” care multi cică il așteaptă, de asemenea ce ,,sinod” așteptați?!, Ei bine un sinod compus din ERETICII care chipurile sa ,,anatemizeze” este că și cum ai face o frecție la un picior de lemn, și în cazul acesta nu mai fiți muti, surzi și orbi, vizavii de ,,iconomia” pe care o tot visați, pai daca alergați după o astfel de ,, iconomie” mai degrabă ducetiva de tăiați frunza la câini, căci toleranta 0 (zero) fata de aceștia, vizavi de cei ce o țin așa una și bună că nu trebuie întreruptă pomenirea, deasemenea vin să le zic, nu mai tot latrati că cățeaua la luna cu pomenirea pt că nu ai ce pomeni, de va doare așa mult de ei țin să vă reamintesc că este că și cum le-ați da un brânci sa se ducă mai adînc în prăpastie, căci în cazul în care ai pomeniți voi asta faceți, căci de va dor așa mult de ei deasemenea una este să ai pomenești și să fi de acord cu rătăcirile lor, și alta este sa te rogi pt ei că să se trezească o data la realitate ceea ce voi faceți confuzie și în acest caz, aveți că reper scrierile SF Părinții după acestea sa vă luați, ci nu după tot felul de așa zisi ,,teologi” care n-au nici în clin nici în mîneca cu cele sfinte, căci și ceauseasca a avut doctorate

  • guti flo

   Daca cei care spun ca ierarhii care au semnat in Creta au gresit si au cazut in erezie..astfel devenind eretici…si ei totusi merg la slujbele lor, sub pretextul „iconomiei” si al existentei Harului, de ce nu asculta cat de simplu rezolva problema asta sfantul apostol Pavel : ” de omul eretic dupa prima si a doua mustrare, departeaza-te”. …simplu..pe intelesul fiecarui om! Asta e datoria fiecarui crestin….nu sa intre acolo unde nu-i fierbe oala…..Iconomia din cate am inteles eu, o „aplica” Dumnezeu si nu omul! …. tu cand spui cu gura ta si recunosti ca ierarhul a devenit eretic in urma semnaturii..asta inseamna ca esti in cunostinta de cauza….asa ca la ce iconomie mai speri tu cand te duci la slujba unde se pomeneste un eretic?!….cand sfantul apostol Pavel iti spune clar ce sa faci? si nu numai el..toti sfinti!
   Fara filozofie si fara multa scoala..sfintii parinti sau gandit la toate categoriile de oameni..si au vb pe intelesul tuturor…..iar acum, vin unii filozofi, sa ” clarifice” ei, .. caci vezi Doamne ei stiu mai bine si sunt mai”profunzi” ca sfintii….nestiind de fapt ca isi atrag osanda!

 9. Carp

  Spiritul serghianismului, din pacate, se poate vedea si in cele mai anticomuniste manastiri ca Petru-Voda,care, paradoxal poarta ca al doilea hram : „Sfintii Marturisitori din temnitele comuniste”!
  „serghianism”— termen ce denota vanzarea credinciosiei fata de Hristos pentru a pastra organizarea bisericeasca exterioara sau, in general, pentru orice alt folos pamantesc.
  „Esenta serghianismului e legata de problema comuna tuturor Bisericilor Ortodoxe de azi: pierderea gustului ortodoxiei, luarea Bisericii ca atare, socotirea «organizatiei (institutiei)» drept Trupul lui Hristos, increderea ca harul si Tainele sunt ceva «automat». Purtarea logica si rezonabila nu vor reusi sa ne treaca peste aceste stanci; e nevoie de multa suferinta si incercare, si putini vor intelege.” Sf Serafim Rose

 10. Guti Flo exact că în zicala aceea, adio dar rămân cu tine, așa și în cazul de față

  • guti flo

   Mihai
   Daa!….eu stiam ca e film „zicala”! 🙂

 11. Da spectacole muzica teatru , și începem:
  Dj, Timotei prahoveanul vă prezintă, va concerta trupa rock byron http://basilica.ro/bucuresti-gala-olimpicilor-apor-va-avea-loc-la-colegiul-gheorghe-lazar/

 12. Iată și aici curtea neîncăpătoare, și cu scena amenajata in curtea bisericii http://ziarullumina.ro/cantec-pentru-femeia-crestina-la-biserica-sfantul-anton-curtea-veche-122205.html

 13. Concert de muzica ușoară intr-o mănăstire din Tamasos http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/14615-me-sunaulia-aloklirothikan-oi-eortasmoi-stin-im-tamasou-foto , mă opresc aici, nu de alta dar moare de ciuda după aia

 14. Zilele astea ciolanis a efectuat o vizita prin Bucovina pe la mănăstirile Voroneț și Dragomirna, și prima grijă a lui era să bată din pinteni cu ecumenismul, iar măicuțele de acolo așa de incantate erau, și cum se adunaseră ele acolo pe lîngă el, dar cum de a lipsit Ps pimen?!, Sau a fost și.nam văzut noi?

  • guti flo

   Mihai
   Ai un link ceva, cu ciolanis la manastirile din Bucovina?…e interesanta asta!…de fapt acum ne asteptam la orice!

   • Da, pe suceavanews.ro, ziarul de Iași, că să postez linkul trebuie mai întâi să notez pe hârtie și apoi să bag din tastatura, și a vizitat Voroneț și Dragomirna, dar nu înțeleg de unde și pina unde ,,proprietatea” UNESCO?!

    • Vestitorul Ortodoxiei

     Iohannis nu a fost impus degeaba a presedinte a unei tari ortodoxe cu mari Sfinti. Acest evreu protestant cu nume nemtesc este creatia Masoneriei si a Securitatii.

 15. Uite aici Guti Flo http://www.obiectivdesuceava.ro/local/presedintele-iohannis-voronet-este-un-loc-binecuvantat-video/ și colac peste pupăză cat va avea zona de câștigat depe urma turismului ecumenic și cultural

  • guti flo

   Mihai
   imi spune „ne pare rau dar nu a fost gasit” …oricum multumesc !

 16. guti flo

  Am gasit….gata! Ms!

 17. Fr. Eugen Brumar

  Nu degeaba a fost invitat in Romania de Masonul si sarlatanul Teofan! Pacat de cartile pe care le-a scris, ca nu sa folosit tradatorul.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: