SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Arhiepiscopia Greciei, Atitudini, Clerici și mireni, Conferinte, Interviuri, Patriarhia Română

Video: BINECUVANTARILE parintilor IULIAN PRODROMITUL si GAVRIIL date MONAHILOR DIN ATHOS ce au tinut CONFERINTE in ROMANIA

Părinţii aghioriţi au venit în România reprezentând pe monahii athoniţi care nu acceptă sinodul din Creta. Pentru aceste conferinţe au avut binecuvântarea marilor duhovnici ai Sfântului Munte.

În filmarea de mai jos putem vedea pe părintele Iulian prodromitul, duhovnicul schitului românesc Prodromu, confirmând că părinţii români Efrem şi Nicodim, care au venit în România la conferinţe, au avut binecuvântarea sa:

Vedeti şi binecuvântarea pe care gheronda Gavriil, cel mai mare duhovnic athonit, în momentul de faţă (urmaş al sfântului Paisie Aghioritul), a dat-o părintelui Sava de la mănăstirea Marea Lavră, din Sfântul Munte Athos:

Traducerea din greacă în română poate fi găsită mai jos:

Puteţi să ne transmiteţi o urare pentru poporul ortodox român si punctul dumneavoastră de vedere cu privire la Sinodul din Creta?

Dorim din tot sufletul evlaviosului popor român creştin să rămână credincios ortodoxiei noastre şi să nu accepte pseudosinodul din Creta care anulează tradiţia ortodoxă. Şi noi am răspuns cererii care ne-a fost făcută din România şi dăm binecuvantare părintelui Savva şi părinţilor de la Schitul românesc să meargă în România şi să vorbească credincioşilor. Dorim iarăşi din tot sufletul ca Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieţii veşnice şi să vă pomenească în împaraţia Sa şi să fiţi împreună cu Avraam, cu Isac si cu Iacov. A doua venire a Domnului (Parusia) să vă aducă de-a dreapta Sa şi fiecare dintre voi să audă vocea binecuvântată a Domnului nostru. Domnezeu să vă binecuvinteze şi să vă întarească în credinţa ortodoxă. Dacă trădăm credinţa noastră nu ne vom mântui. Papistaşii sunt eretici. Sunt duşmanii lui Dumnezeu şi a Maicii Sale şi nu trebuie să ne unim cu aceştia. Domnul să fie cu voi! Amin.”

Obs.
Despre calomniile şi denigrările aduse monahilor athoniţi vedeti detalii (dezmintiri) aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/cine-si-de-ce-se-teme-de-marturia.html
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/patriarhia-romana-dezimformeaza.html

sursa

 1. oarecare

  PT CEI CARE MAI VISEAZA SINOADE SALVATOARE CARE SA SCOATA ECUMENISMUL DIN BISERICA…TREZITI-VA !!!!!

  IATA STIRE.. AZI SE FACE CONFERINTA LA PARLAMENT..

  Conferința internațională are drept scop să le ofere cercetătorilor din diferite discipline un forum care permite explorarea academică a diverselor manifestări ale toleranței și radicalismului în Europa, cu accent pe rolul educației religioase cu privire la radicalism și toleranță. Sarcina centrală este explorarea unor răspunsuri la următoarea întrebare: cum ar putea elevii să învețe să aibă de-a face cu radicalismul și toleranța și, mai presus de orice, ce contribuții poate oferi educația religioasă pentru a dezvolta toleranța la tinerii din Europa. Sau, cu alte cuvinte, cum ar putea elevii din școlile publice din Europa să își stabilească o identitate europeană în contextul tensiunilor potențiale care există între tradiția religioasă și perspectivele individuale.

  În timpul conferinței, vor fi discutate următoarele teme: analiza ideilor fundamentale și a trendurilor curente care caracterizează sistemele sociale europene; interacțiuni și tensiuni între religii; concepte filosofice și teologice privind potențialul inerent pentru pace și conflict din religii; amenințări potențiale la adresa radicalismului religios în Europa; exemple de bune practici din țările europene; politici educaționale în școli privind tema pluralismului religios în Europa.
  Recentele atacuri teroriste din Europa care, conform celor mai multe evaluări, au fost sistematic motivate din punct de vedere religios, au contribuit la izbucnirea unei noi dezbateri despre locul religiilor în societățile pluraliste ale Europei. Există un larg consens că Europa, deja copleșită de crizele provocate de aceste evenimente, care sunt ele însele nu mai puțin îngrijorătoare, se confruntă în prezent cu o altă provocare serioasă, contra-mișcările anti-europene pe care le-au declanșat.

  DECI, IN FOARTE SCURT TIMP, CEI CARE VOR SA TINA SFANTA TRADITIE IN BISERICA, PREDANIA , SI NU VOR PARTICIPA LA LUCRAREA LOR MASONICA DE GLOBALIZARE VOR DEVENI DUSMANII EUROPEI…

  UITATI CUM RASTALMACESC LUCRURI !…

  http://www.amosnews.ro/dezbatere-internationala-privind-educatia-religioasa-intre-radicalism-si-toleranta-organizata-de

  • oarecare

   DUPA CONFERINTA UN COMUNICAT…POLITICUL VA INTARI NOUA RELIGIE …CUM RAMANE CU SINODUL ???? 🙂

   Iohannis: Numai toleranța înțeleasă în sensul de discernământ și valorificare a diversității poate contracara extremismul
   Numai toleranța înțeleasă în sensul de discernământ și valorificare a diversității poate contracara extremismul, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis vineri participanților la dezbaterea internațională „Educația religioasă între radicalism și toleranță” desfășurată la Palatul Parlamentului.
   Potrivit șefului statului, „una dintre cele mai grave probleme ale lumii în care trăim o reprezintă radicalismul, fie el religios sau politic”, care reprezintă „un efect negativ al lipsei de cunoaștere și al disprețuirii diversității culturale, etnice și religioase”.
   În opinia sa, nu se poate evolua decât construind legături durabile între națiuni, comunități și oameni.
   „Istoria secolului trecut a rămas stigmatizată pentru totdeauna de consecințele nefaste ale transformării credințelor în ideologii ce au alimentat la rândul lor politici totalitare. Asistăm astăzi, din păcate, la conflicte fără precedent în istoria recentă care pun sub semnul întrebării capacitatea sferelor religioasă și laică de a comunica, de a găsi împreună un numitor comun. Cu atât mai mult devine mai urgentă cultivarea dialogului în sensul cunoașterii și al toleranței, al respectului pentru diversitatea etnică, religioasă și culturală. Nu putem evolua decât construind legături durabile între națiuni, comunități și oameni, arătând respectul cuvenit pentru cultura dialogului, exersând arta bunei întâmpinări”, a adăugat președintele.
   Afirmând că „diversitatea confesională ca, de altfel, și cea etnică sunt o bogăție a României” și că dă „o prețuire deosebită, ca om și ca politician, spiritualității religioase ce a avut un rol fundamental în rezistența în fața totalitarismului”, Klaus Iohannis accentuează că „credințele și convingerile trebuie considerate și respectate drept componente istorice ale identității și contributori importanți la însănătoșirea societății noastre”.
   „De aceea, este de interes național respectarea libertății și autonomiei cultelor religioase în raport cu statul, dar și a neutralității acestuia în raport cu toate cultele, precum și respingerea de către culte a oricăror forme de politizare, radicalizare a discursului sau fundamentalism și propovăduirea spiritului de toleranță și respect reciproc între cetățeni indiferent de opiniile și convingerile lor”, a punctat șeful statului.
   În opinia președintelui, „școala este prin excelență locul în care învățăm ce înseamnă dialogul, toleranța, acceptarea diversității, ca factor de dezvoltare și de progres uman”.
   „Educația este un obiectiv național de importanță majoră pe care l-am asumat cu prioritate în mandatul de președinte al României. Consider că societatea noastră nu se poate dezvolta la deplinul său potențial decât activând resursele umane, punându-le în valoare prin intermediul unei educații performante, eficiente, capabile să răspundă unui orizont larg de aspirații și să se adecveze totodată cerințelor concrete de pe piața muncii. Angajamentele asumate prin programul național ‘România educată’ sunt menite să inspire și să susțină o dezvoltare pe termen lung a învățământului românesc. Toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnie sau de religie, au dreptul egal la educație pentru o viață mai bună”, a subliniat Iohannis.
   El a transmis că, „deși societatea globală se definește mai degrabă în termenii secularismului, rolul crescând al spiritualității și religiei pe scena relațiilor internaționale, dar și la nivelul comunităților” este o realitate „incontestabilă”.
   Președintele a evidențiat că este necesară o perspectivă cât mai diversă asupra religiei ca fenomen al modernității, pentru a găsi soluții eficiente la dilemele pe care această realitate a revenirii religiei în spațiul public le generează.
   „În România există o tradiție semnificativă a conviețuirii armonioase între comunități diferite etnic și religios. Vă invit s-o aprofundăm și prin intervențiile dumneavoastră în cadrul acestei conferințe internaționale și s-o dezvoltăm în viața de zi cu zi ca pe o moștenire de preț ce trebuie transmisă copiilor noștri”, a mai afirmat președintele Klaus Iohannis în mesajul prezentat de consilierul Sergiu Nistor participanților la dezbaterea internațională „Educația religioasă între radicalism și toleranță”.

   Cioloș: Am auzit numai cuvinte de apreciere despre profesionalismul militarilor români aflați în misiune la Sarajevo și Pristina
   Premierul Dacian Cioloș spune că a auzit vineri numai cuvinte de apreciere cu privire la modul profesionist în care militarii români de la Sarajevo și Pristina își îndeplinesc misiunile.
   „Am auzit azi numai cuvinte de apreciere despre militarii români aflați în misiune la Sarajevo și Pristina de la comandanții EUFOR, NATO și KFOR legat de modul profesionist în care aceștia își îndeplinesc misiunile în Balcanii de Vest și de impresia excelentă pe care o lasă colegilor din alte țări cu care colaborează. I-am vizitat în preajma Zilei Armatei Române cu gândul că, atunci când iei decizii, trebuie să cunoști nu doar conținutul unor rapoarte despre misiuni ci și perspectiva din teren. Le-am mulțumit și i-am asigurat de sprijinul pe care îl au de-acasă pentru că eu consider că le suntem datori pentru contribuția consistentă din ultimii ani la buna reputație a României ca stat din ce în ce mai prezent ca furnizor de securitate în zonă și în lume”, a scris premierul Cioloș, vineri seară, pe Facebook.
   Premierul Dacian Cioloș și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, au efectuat vineri o vizită în Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

 2. Deja in grecia este scandal pe tema asta untre biserica si politicieni, la noi ierarhia b.o.r tace a se vedea articolele respective pe http://www.romfea.gr in serbia irineu a trecut deja la caterisiri

 3. oarecare

  MIHAI,

  NU AI INTRAT PE LINK ? ACOLO AI SA VEZI CA NU TAC….CI FAC PARTE DIN LUCRARE 🙂

  ”reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanți ai comunității evreiești și reprezentanți ai comunității islamice din România. ”

 4. Rog daca se poate traducerea acestui articol dupa cum probabil stiti la sinodul cretan au participat si niste cucoane iar una dintre acestia are intalnire cu ierarhi ortodocsi din s.u.a si canada http://www.lacroix.com/Religion/Monde/Elizabeth-Prodromou-l-orthodoxie-au-feminin-2016-06-21-1200770378

 5. Mai pun o data linkul ca nustiu ce are pt ca il bag din tastatura si cred ca am omis ceva http://www.la-Croix.com/Religion/Monde/Elizabeth-Prodromou-l-orthodoxie-au-feminin-2016-06-21-1200770378

 6. Ia priviti cata fatarnicie si viclenie zace in acest indracit a se citi cu atentie articolul si cam ce ar vrea de fapt acest individ http://ro.radiovaticana.va/news/2016/10/21/predic%C4%83_sf_liturghie_sf_marta_cre%C8%99tini_unitate_biseric%C48%83_/1266817

 7. Of topic. Cine este „fericitul castigator” al premiului ratzinger. Dar unde o mai fi facut si acesta „teologie”?! http://www.catholica.ro/2016/10/22/un-ortodox-intre-castigatorii-premiului-ratzinger/

 8. oarecare

  ASTAZI CAUTAM PE NET … SI…SURPRIZA… 🙂

  AM DAT PESTE PROOROCIILE SCHIARHIMANDRITULUI HRISTOFOR ( 1905-1996 )

  SUNT SFATUTURI CE VIN DE DEMULT PT NOI ACUM , NU LE-AM STIUT PANA AZI … M-A SURPRINS CU CATA EXACTITATE PROOROCESTE !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=o7tpfrMXO30

  DIN PACATE SE PARE CA SI PR MACARIE DE LA OITUZ A FOST OPRIT DE LA SLUJIRE…

  https://danielvla.wordpress.com/2016/10/22/ereticul-ioachim-bacauanul-l-a-oprit-de-la-slujire-pe-parintele-macarie-de-la-oituz/

 9. oarecare

  TREZITI-VA !!! CEI CARE VOR REZOLVARI DE LA SINODELE TALHARESTI !!!!!

  ASEARA INTREBAM DACA STIE CINEVA DE SINOD…NU ERA NIMIC POSTAT PE BASILICA … ASTAZI A APARUT ?

  AU OAMENI DE COMUNICARE PROFESIONISTI … TAC SI FAC ? http://patriarhia.ro/

  VOR REPEDE SA IMPLEMENTEZE NOUA DIRECTIVA MONDIALA , MAI ALES SA TAMPEASCA COPIII… http://www.amosnews.ro/dezbatere-internationala-privind-educatia-religioasa-intre-radicalism-si-toleranta-organizata-de

  CU ADULTII VOR APLICA ALTA VARIANTA … VIN PE POLITIC..

  IATA STIREA LOR DOAR PE BASILICA :

  http://basilica.ro/sedinta-solemna-a-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-5/

  CAT MUNCESC SARACUTII…BINE LE-A SPUS PR MACARIE – COADE DE TOPOR …

  http://basilica.ro/sfantul-sinod-reunit-in-sedinta-de-lucru-au-fost-infiintate-mitropolia-celor-doua-americi-si-episcopia-canadei/

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: