SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Comunicate, Patriarhia ecumenica

ULTIMATUM DIN FANAR: Patriarhia Ecumenică cere RESPECTAREA deciziilor de către Bisericile Autocefale și participare la sinodul panortodox la data stabilită

Sinodul Patriarhiei Ecumenice s-a întrunit astăzi, 6 iunie 2016, în şedinţă extraordinară pentru a analiza ultimele evoluţii privind sinoduL panortodox.

Patriarhia Ecumenică îşi exprimă uimirea şi nedumerirea faţă de unele poziţii contrare Sinodului, luate de unele Biserici Ortodoxe Autocefale şi îndeamnă la respectarea deciziilor luate la nivel panortodox. De asemenea, Patriarhia Ecumenică îi cheamă pe toţi să se ridice la înălţimea evenimentelor şi să participe la lucrările sinodului panortodox la data deja stabilită. Redăm mai jos textul comunicatului:

S-a întrunit astăzi, în ședință extraordinară, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în vederea analizării evoluţiei Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care cu harul lui Dumnezeu se va convoca în curând.

Sfântul Sinod s-a informat cu uimire şi nedumerire cu privire la poziţiile şi opiniile exprimate de curând de unele Biserici Ortodoxe surori şi le-a evaluat pe acestea şi a considerat că nu există niciun cadru instituţional pentru a revizui procedura sinodală deja iniţiată. Aşadar, se aşteaptă ca Întâistătătorii Sfintelor Biserici Ortodoxe, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Sfântului şi Marelui Sinod să prezinte eventualele „propuneri de amendamente, de corecturi, sau de adăugiri la textele aprobate în unanimitate de Conferințele Panortodoxe Presinodale și de Sinaxele Întâistătătorilor, referitoare la temele de pe ordinea de zi a Sinodului” (Articolul 11), în vederea alcătuirii lor finale şi enunţării la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod, cu invocarea Preasfântului Duh, Celui de taină săvârşitor.

Patriarhia Ecumenică, în calitate de Biserică întâi responsabilă pentru asigurarea unităţii Ortodoxiei, îi cheamă pe toţi să se ridice la înălţimea evenimentelor şi să participe la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod, la data prestabilită, după cum s-a hotărât la nivel panortodox şi s-a semnat atât de către Întâistătători la Sfintele lor Sinaxe, cât şi de delegaţiile desemnate pe toată durata îndelungatei proceduri de pregătire a Sinodului.

sursa: basilica.ro

 1. Un ortodox

  Tupeu maxim la Bartholomeu! Sper ca BOR sa nu participe la sinodul talharesc si sper ca ierarhii sa nu vanda pe Hristos!

 2. paul

  singura sansa sa nu participam la aceasta cadere este sa ne ridicam si sa cerem preotilor binecredinciosi, episcopilor,calugarilor,si mirenilor,sa nu ii mai pomenim pe Patriarh si pe episcopii care au de gand sa participe.
  asa au facut si fac altii,sa luam,macar acum ,exemplu bun.

 3. Mircea Suta

  PATRIARHIA ECUMENISTA DE LA CONSTANTINOPOL PREGATESTE CU ASIDUITATE INSELAREA CREDINCIOSILOR !!!! DESPARTIREA NOASTRA DE HRISTOS !!!!! DAR SE PARE CA DUMNEZEU LE ZADARNICESTE LUCRAREA SATANICA !!!!!!!!! SLAVA LUI DUMNEZEU !!!!!!!!

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: