SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Clerici și mireni, Patriarhia Română, Prigoana, Scrisori

Scrisoare deschisă întru apărarea părintelui Tihon, de la sfânta mănăstire Petru Vodă

UPDATE: Părintelui Tihon, fiind plecat să se spovedească, i-au fost tăiate cablurile de la internet și de la antena de telefon, de către monahi puși de pseudo-starețul Hariton. Scopul principal este de a-l bloca pe părintele Tihon să comunice cu ucenicii și pentru a nu ne mai putea transmite nimic nouă. Să vă rugați pentru părintele Tihon, căci atacurile calomnioase i-au înrăutățit starea de sănătate foarte mult.

Subsemnatul, monah Averkie Capră, în calitate de fost viețuitor al sfintei mănăstiri Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din satul Petru Vodă – Neamț, in perioada mai 1999 – iulie 2014 (cu mici întreruperi), asistând cu consternare la linșajul mediatic al părintelui Tihon Bivoleanu, de către ieromonahul Hariton Negrea, starețul pomenitei mănăstiri, prin publicarea de către acesta din urmă, a scrisorii nr.5/09ianuarie2017, pe site-ul mănăstirii Petru Vodă, coroborat cu apariția in ziarul Monitorul de Neamț, la data de 11ianuarie a.c., a unui articol dedicat acestui subiect, mă consider obligat, în calitatea mea de fiu duhovnicesc al acestei mănăstiri, cât și în calitate de martor al multor evenimente petrecute în timpul șederii mele acolo, să prezint punctual o serie de lămuriri la acuzațiile aduse părintelui Tihon.
1. Prezența părintelui Tihon, în calitate de preot slujitor, în obștea mănăstirii, s-a datorat exprimării dorinței părintelui Iustin Pîrvu, atât cu binecuvântarea IPS Teodosie al Arhiepiscopiei Tomisului, cât și cu binecuvântarea IPS Teofan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, el fiind totodată fiu al mănăstirii Petru Vodă.
2. Aruncarea veșmintelor monahale în fața chiliei starețului, este rezultatul presiunilor suferite de către ieromonahul Tihon, vrând să arate că starețul își ia asupra sa sufletul celui care îl dă afară, cu întreg canonul pe care trebuia să îl facă.
3. Menționarea conflictelor survenite de-a lungul timpului în mănăstire, și încheiate prin împăcarea părților, nu-și are justificare.
4. Acuzația de complicitate la furt, împreună cu rasoforul L., din cutia Sfăntului Altar, este cel mult o presupunere, având în vedere că există declarația audio a rasoforului L. în care neagă această presupusă faptă.
5. Privitor la acuzația de vătămare corporală și molestare de minori, există mărturia monahului Anania, martor ocular la acel moment, și care afirmă că tatăl minorului i-a cerut părintelui Tihon să-i aplice o pedeapsă copilului, pentru că nu ascultă de el și pentru că este un elev cu probleme mari la școală. Totodată, martorul precizează că gravitatea acuzațiilor tatălui minorului, sunt mult exagerate și neconforme cu realitatea.
De reținut faptul că până în acest moment, mărturia monahului Anania nu a fost consemnată în scris și nici luată în considerare, nici de către stareț, dar nici de către poliție.
Mai trebuie precizat că există o înregistrare audio, în care tatăl minorului afirmă că a fost îndemnat să facă reclamația și să exagereze conținutul acesteia.
Foarte gravă este atitudinea starețului, care n-a încercat rezolvarea problemei pe cale amiabilă, cum era firesc, ci din contră, a instigat la escaladarea conflictului, el însuși făcându-i încă o reclamație și interzicându-i părintelui Tihon să stea de vorbă cu reclamantul, pentru a nu reuși o împăcare, o astfel de restricție doar instanța judecatorească fiind în drept s-o emită.
6. Starețul a influențat ancheta la fața locului efectuată de polițiști, în acest sens existând o înregistrare audio.
7. Acuzațiile de afirmații injurioase, la adresa cuviosului părinte Iustin Pîrvu, sunt total neadevărate și întemeiate cel mult pe bârfe pline de răutate, ale unor „frați” care se pare că au uitat de DUMNEZEU. Din cei zece ani la care se face referire, doar în ultimii trei ani și jumătate, adică de la pomenirea de 40 zile întru adormire a părintelui Iustin, a fost prezent în mănăstire actualul stareț, el fiind indus în eroare de către dușmanii părintelui Tihon.
Personal garantez că ieromonahul Tihon este unul dintre puținii ucenici devotați cuviosului părinte Iustin Pârvu, mărturie în acest sens, pot da mai mulți monahi cu vechime ai mănăstirii.
8. Acuzația de rară participare la slujbele bisericești, se datorează în cea mai mare măsură bolilor de care suferă părintele Tihon, fapt cunoscut de întreaga obște.
9. Referitor la „imixtiunea necanonică” în treburile mănăstirii Sihăstria, această acuzație chiar nu-și are justificare. Părintele Tihon, ca orice orthodox, sincer căutător de adevăr, a mers pentru sfat la un bătrân duhovnic, în speță părintele Simeon, având nelămuriri privitor la hotărârile de la Creta, și precum s-au făcut public nenumărate înregistrări cu duhovnici ortodocși, era firesc să facă publică onorabila înregistrare, neexistând la acea dată nici o restricție în acest sens.
10. Acuzația de plagiat, este întemeiată doar în cazul lucrărilor cu pretenții de „drept de autor”. Iar faptul că ieromonahul Tihon s-a inspirat din comunicatele de protest ale altor ortodocși, mult mai bine pregătiți teologic și mult mai trăitori duhovnicește, certifică canonicitatea și conținutul autentic ortodox al demersului său, cât și comuniunea în Duh și Adevăr cu toți ortodocșii iubitori de HRISTOS.
11. Mărturisirea de credință creștin-ortodoxă, nu este un privilegiu doar pentru sfinți sau cuvioși, ci este o datorie a tuturor ortodocșilor, iar pentru călugări este-o obligație, oricât de păcătoși ar fi, mărturisire fără de care vom fi judecați ca trădători, de către DUMNEZEU.
Ca urmare a celor precizate mai sus, îmi afirm respectul și susținerea pentru părintele Tihon, care deși n-a arătat că ar fi vreun cuvios, și nici n-a emis pretenții că ar impresiona prin calități deosebite, însă până-n prezent, a dovedit că este un călugăr cu mare respect și evlavie pentru cuviosul părinte Iustin Pîrvu, și se străduiește după puterile sale să-l urmeze și să nu trădeze Ortodoxia, a arătat că este ca și noi ceilalți, un tânăr monah ce se luptă cu propriile neajunsuri, dar care știe să ierte și știe să-și ceară iertare, dacă este lăsat s-o facă.
Acestea fiind spuse, eu monahul Averkie, garantez în fața oricărei instanțe bisericești, lumești și chiar în fața Lui DUMNEZEU, pentru nevinovăția, sinceritatea și buna credință a ieromonahului Tihon Bivoleanu.
În același timp, cu uimire și dezamăgire, am constatat modul îngrijorător în care a escaladat conflictul, de la o simplă joacă fără rea intenție, către o multitudine de acuzații grave, care transpiră de ură personală, cu iz de premeditare și execuție publică.
În situația dată, când părintele Tihon și-a manifestat opțiunea și crezul personal, privitor la hotărârile Sinodului de la Creta, oare trebuia aplicat altceva decât canoanele și legea Bisericii? Cui folosește acest „dosar prefabricat” cu vădită intenție de pedepsire și denigrare, ce amintește de vremurile comuniste de tristă amintire, când securiștii și milițienii terorizau preoții mai râvnitori? Oare mai sunt astăzi securiști în Biserica Ortodoxă Română?
Oare nu se cuvenea, ca starețul să încerce împăcarea părților, pe cale amiabilă, iar în caz de nereușită să procedeze la înaintarea cazului către mitropolie, și nicidecum către poliție?
Nu se cuvenea ca și ieromonahul Tihon să beneficieze de aplicarea acelorași legi bisericești, ca și altor preoți, stareți sau episcopi care au greșit?
Ce exemplu frumos ne-a oferit părintele Iustin Pîrvu, când, cu mulți ani în urmă, un frate al mănăstirii Petru Vodă, fiind cercetat de către poliție pentru unele acuzații grave, bătrânul a aplanat conflictul, cu scopul de-a nu implica mănăstirea într-un scandal și de-a mai da o șansă călugărului, despre aceasta chiar monahul Paisie, martor fiind ca și mine, putând da mărturie și pildă.
Sau, un alt exemplu frumos, l-au dat călugării aceleeași mănăstiri, în primul an de stăreție al părintelui Hariton Negrea, când urmare a unei decizii pripite a acestuia, s-a produs o mare suferință și sminteală unui frate, dar și o serioasă îngrijorare multor viețuitori, cu toate acestea nimeni dintre noi nu ne-am înghesuit a face public cazul cu pricina, considerând că omenească e greșeala.
Oare, nu am fost martori în multe momente, când duhovnici, stareți sau episcopi, au rezolvat conflicte în interiorul Bisericii, fără a mai fi cazul de-a apela la instanțele lumești?
Oare, DUMNEZEU ne învață ca întâi să-l zdrobim pe acuzat și abia apoi să-l predăm Bisericii spre judecată? Oare nu așa au făcut fariseii cu Mântuitorul HRISTOS?
Oare, descoperirea în public a păcatelor aproapelui, nu este socotit a fi „ucidere de frate”?
Oare, n-a zis DUMNEZEU, că „cel fără de păcat, să arunce primul cu piatra”?

13 ian. 2017
cu profundă îngrijorare
monahul Averkie Capră

Starețului Hariton Negrea și întregii Bisericii Ortodoxe Române

 1. Cristina

  Slava Domnului! Sa va dea Dumnezeu putere, parinte Averkie! Asa e bine, sa li se inchida gura calomniatorilor si ecumenistilor! Sunt sigura ca va va ajuta voua si Parintele Iustin, din raiul lui Dumnezeu, din ceata Sfintilor Romani!

 2. drepcredincios

  Ce mai poti spune despre acest staret care sa departat de mult timp de Hristos si de învataturile parintelui Iustin.Este clar ca este ucenic al altui domn decit al Dumnezeului Nostru.

 3. Uluitor dar nu surprinzător ,, tratamentul” de care a avut parte Pr Sava Lavriotul la Miercurea Ciuc, iar ,, procesul” după model Ana și Caiafa

 4. drepcredincios

 5. Alina

  cu Dumnezeu si Maicuta Domnului a Lor ajutor de Sus……

 6. ioan

  Se intoarce par.Iustin in mormint la cita mizerie se intimpla in manastirea Sa, care a ridicat-o cu multa jertfa, ca sa adaposteasca monahi cu frica lui Hristos nu tradotori si spioni.Parintele Tihon este vadit Ostasul lui Hristos, iar diavolul nu iubeste astfel de monahi.Este un MARTURISITOR cu frica de Dumnezeu !!!DIASPORA VA ESTE ALATURI PARINTE TIHON!!! Doamne ajuta si mintuire

 7. Preot * jurist - Petrică Florea

  Bunul și Milostivul Dumnezeu să vă ajute, împotriva acestei mafii torționară, anticristă, eretică și masonică, cu barbă, mafie sectară și satanică din B.O.R. – ( unii ierarhi ) , care torturează și face numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, prin activitatea lor necanonică, eretică, imorală, nelegală și neconstituțională ! Pentru mai multe relații teologice și juridice, mă puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .

  • Preot * Jurist - Petrică Florea

   Preot * Jurist – Petrică Florea

   Prin intermediul Ziarului „ Investigatorul Neînfricat ” , unde am calitate de Director General și Redactor Șef, urmează să furnizez și eu opiniei publice, numeroase filme și probe concludente și pertinente, privitor la activitatea necanonică, eretică, imorală, penală, neconstituțională și criminală desfășurată cu multă nerușinare, de către acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul B.O.R. – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, prin activitatea lor necanonică, masonică, eretică, imorală, nelegală și neconstituțională !
   Noi, Clerul de mir, Cinul monahal și întregul Popor român, avem datoria sacră, să ne iubim Patria și pe Sfânta Biserică Ortodoxă, să le apărăm interesele legale, canonice, dogmatice, morale și constituționale și să păstrăm „ să priveghem și să întărim credința ortodoxă, să păzim și să facem faptele bune și creștinești – să păzim Credința Ortodoxă strămoșească – curată și Cuvântul Mântuitorului Hristos ” ( Apocalipsa cap. 2, versetele 10 – 16, 23, 26 ) .
   Să avem în vedere că, omul este muritor şi vremelnic pe pământ şi o să dăm răspuns în faţa Dreptului Judecător pentru toate faptele noastre ! ( Matei 16, 27 ; 12, 36-37 ; 13, 41-49 ). Chiar dacă acești masoni, sioroșiști, eretici, tirani și torționari, cu barbă, nu cred în Milostivul Dumnezeu, este cu siguranţă un Dumnezeu, al nostru, al creștinilor, Care Va răsplăti fiecăruia după faptele lui ( Ioan 5, 29 ; Is. 26, 19 ) şi Care Îşi Va revărsa mânia Sa, asupra necredincioşilor şi asupra celor care săvârşesc fărădelegea ! ! ! ( Matei cap. 5, 6, 7 etc. ), mânie a lui Dumnezeu, care o să repartizeze pe necredincioşi şi pe cei care săvârşesc fărădelegea, pe „ fiii împărăţiei, care vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară ; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor ” ( Matei 8, 12 ;12, 13, 42 ; 21, 43 ; 22, 13 ; 24, 51 ; Iuda 1, 13 ; Înţel. 17, 21 etc. . ( … )
   Noi, Clerul de mir, Cinul monahal și întregul Popor român, este bine să avem personalitate și verticalitate, asemenea părinților, moșilor și strămoșilor noștri, asemenea Sfinților și Martirilor ” care s-au jertfit și nu s-au închinat la idolii și la mincinoșii cu barbă și fără barbă, ai tuturor veacurilor ” ( Apocalipsa cap. 21, versetul 8 ; cap. 19, versetul 10 ; cap. 22, 8-9 ) . Etc. . ( … )
   Acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, este bine să aibă în vedere și Sfintele Cuvinte ale Mântuitorului Iisus Hristos, Care a zis că „ Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește ; orice cetate sau casă care se dezbină în sine, nu va dăinui ” ( Matei 12, 25 ; Marcu 3, 24 ) ; „ Vai lumii din pricina smintelilor ! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala ! ;
   „ Milă voiesc, iar nu jertfă ” ( Matei cap. 9, versetul 13 ; 12, 7 ; 1 Regi cap. 15, vers. 22 ). ( … )
   De aceea, este bine să nu ne batem joc de Jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ( Matei cap. 27 ), de Jertfa Martirilor, de munca şi eforturile Sfinţilor, a ierarhilor şi a numeroşilor credincioşi, care s-au străduit ca Sfânta Biserică şi Sfânta Sa învăţătură, să prospere şi să dăinuiască până la noi. ( … )
   Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, mă puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .
   Preot * jurist – Petrică Florea

   *****************************************************************************

   Mă bucur că nu mai sunt singur, în lupta pe care am purtat-o și pe care o port cu acest grup infracțional, pe care am purtat-o și o port împotriva acestor eretici, masoni, tirani și torționari, cu barbă, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român.
   De aceea, Mânați de profunde sentimente patriotice , de profunde sentimente religioase, de profunde sentimente morale și dorind să înrădăcinăm spiritul sfânt, al dreptății și al adevărului în România și în lume, un grup de preoți ortodocși, luminați și călăuziți de Duhul Sfânt, am înființat aceat ziar : „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” .
   Astfel, prin activitatea jurnalistică, juridică și pastorală, pe care urmează să o desfășurăm prin intermediul acestui ziar , dorim să putem contribui la dezvoltarea materială și spirituală a României , la dezvoltarea culturală și întărirea dreptei credințe ortodoxe, la respectarea drepturilor fundamentale, constituționale, canonice, dogmatice și morale, ale fiecărui cetățean din România și din lume, la respectarea Sfintei Tradiții Ortodoxe, la respectarea obiceiurilor, datinilor și Tradișiilor Populare Românești și la respectarea demnității întregului Popor român, fiindcă, așa cum ne spun sfintele și dătătoarele de viață veșnică Cuvinte ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care a zis : „ Pentru că ce-i va folosi omului dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde ? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său ” ( Matei 16, 26 ; Marcu 8, 36 ; Luca 9, 24 ) .
   În același timp, prin activitatea jurnalistică, juridică și pastorală, pe care urmează să o desfășurăm prin intermediul acestui ziar , o să ne străduim și o să folosim toate mijloacele legale, prevăzute de lege, constituționale, juridice, dogmatice, canonice și morale, pentru a împiedica pe atei, pe masoni, pe sioroșiști, pe eretici, pe torționari și pe tiranii cu barbă și fără barbă, să-i împiedicăm pe aceștia să subjuge, să asuprească, să exploateze și să tortureze pe scumpul nostru Popor român și să aducă deservicii Sintei Biserici Ortodoxe, pentru că
   “ Sfânta Biserică este aşezământul Sfânt, întemeiat pe Sfânta Cruce prin Jertfa Sa, de către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pentru mântuirea credincioşilor “ { Matei 16, 18 ; Faptele Apostolilor cap. 20 , versetul 28 ; Efeseni 5, 23 ; şi 25 ; Coloseni 1 , 18 -20 ; Evrei 3 , 6 } – etc. . ( … )
   Acești atei, masoni, eretici, torționari, călăi, tiranii și borfași, cu barbă și fără barbă, aduc mari deservicii și Sfintei Biserici Ortodoxe, prin activitățile lor nelegale, infracționale, penale, imorale, necanonice, eretică, prin schimbarea calendarului creștin ortodox, prin schimbarea Dogmelor și a Sfintei Tradiții Ortodoxe strămoșești.
   Noi creştinii adevărați, care mărturisim dreapta credință ortodoxă strămoșească ,, nu trebuie să lucrăm fărădelegea
   ( II Tesaloniceni 2, 7 ), ci trebuie să ne străduim să-L cunoaştem pe Dumnezeu , ( Ioan 1, 10 ), prin credinţă curată sinceră și nefățarnică, prin fapte bune, iubind din suflet pe Domnul Dumnezeu şi pe semenii noştri, ( Matei 22, 37-39 ; Leviticul 19, 18 ; Marcu 12, 30-31 ; ), ca astfel să devenim fii ai lui Dumnezeu ( Ioan 1, 12 ), urmând „ și mergând numai pe Calea Adevărului, care duce la viața veșnică ” ( Ioan 14, 6 ; 6, 33, 40 ; 8, 32 ; şi să săvârşim numai fapte bune, să facem dreptate după adevăr ( Ioan 1, 13, 14, 23 ), ca astfel împodobiţi, să împărăţim veşnic cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos ( Apocalipsa 20, 1-4 ), fiindcă aici pe pământ nu avem cetate stătătoare, ci o căutăm pe aceea ce va să fie .
   ( Evrei 13, 14 ; 12, 22 ; Filipeni 3, 20 ; 1 Corinteni, 1, 7 ; Coloseni, 3, 2 ; Tit 2, 13 ) .
   Noi, cu toţii, se cuvine să ne împodobim cu virtuţi creştine, să fim creştini şi cu faptele, nu numai cu numele, fiindcă Mântuitorul Iisus Hristos a zis : „ Nu cel ce zice Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cei ce fac voia Tatălui ceresc. … Milă voiesc, iar nu jertfă ” cf. Matei 9, 13 ; Regi 15, 22 ; Oseia 6, 6 ; Mih. 6, 6-8. ( … )
   În cele ce urmează, cu multă onestitate, luminați de Duhul Sfânt și pe bază de probe concludente și pertinente, prin Ziarul
   „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” Vă informăm și Vă aducem la cunoştinţă, o mică parte din imensele, îngrozitoarele şi nemărginitele hoţii, abuzuri, infracţiuni, fapte penale și criminale, fapte necanonice și imorale, comise fără nicio reţinere, de către această mafie anticristă, atee, masonă, eretică, torționară și tirană, cu barbă și fără barbă, care subjugă, asuprește, exploateză, tortureză și jefuiește Clerul de mir , pe Cinul monahal și pe scumpul nostru Popor român . * – * – * –
   Pentru a vedea și a înțelege, cine conduce și stăpânește astăzi Biserica Ortodoxă Română, vă expunem alăturat o adresă a Ziarului nostru, către : PĂRINTELE MITROPOLIT TEOFAN – MINTEL AL MITROPOLIEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI :

   „ Z I A R U L
   „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
   NR. 5. DIN 15.12.2016 * Telefon 0744421602

   CĂTRE
   PĂRINTELE MITROPOLIT TEOFAN – MINTEL AL
   MITROPOLIEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

   ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, jud. Iași, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale și canonice și pentru interesul public, pentru ca noi să putem aduce la cunoștința opiniei publice, informații de interes public respectuos vă rugăm să ne comunicați, dacă în timpul călugăriei, în timpul studenției, sau dacă în timpul deținerii funcției vremelnice, de ierarh în cadrul Bisericii Ortodoxe Române , d-voastră :
   – Ați fost și dacă mai sunteți colaborator și informator al organelor, al ofițerilor de securitate ? ? ?
   – Ați fost o sursă care a transmis informaţii în mod conspirat , organelor, ofițerilor de securitate ? ? ?
   – Ați avut un nume conspirativ, pe care l-ați folosit în timpul activității de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste ? ? ?
   – Ați colaborat – contribuit și dacă mai colaborați, dacă mai contribuiți la acţiunile represive, ale fostelor servicii secrete comuniste și la acţiunile represive, ale actualelor servicii secrete securiste ? ? ?
   – În prezent, sunteți ofițer sub acoperire, remunerat de către organele represive, ale actualelor servicii secrete securiste ? ? ?
   Vă punem în vedere că, dacă nu ne furnizați un răspuns sincer la întrebările noastre, suntem nevoiți să ne adresăm Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ( C.N.S.A.S. ), care asigură accesul la studierea dosarelor, aflate în Arhivele Securităţii și care facilitează deconspirarea Securităţii, care facilitează DECONSPIRAREA INFORMATORILOR ŞI A OFIŢERILOR DE SECURITATE , ÎN URMA ACCESULUI LA DOSAR .
   Vă informăm căci, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) este unul dintre cei mai importanţi deţinători de arhivă din ţară.
   Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ( C.N.S.A.S. ), asigură accesul la studierea dosarelor, aflate în Arhivele Securităţii și facilitează deconspirarea Securităţii și deconspirarea turnătorilor la Securitate .
   Obiectivul fundamental al C.N.S.A.S. este acela de a îndeplini mandatul încredinţat de către Parlamentul României prin punerea la dispoziţia persoanelor interesate a documentelor din arhiva fostei Securităţi. Cooperarea internaţională pe dimensiunea cercetării şi informării publicului cu privire la acţiunile represive ale fostelor servicii secrete comuniste . ( … )
   Vă punem în vedere că, dacă nu ne furnizați un răspuns sincer la întrebările noastre, suntem nevoiți să ne adresăm și tuturor forurilor europene și internaționale, printre care și EUROPEAN NETWORK OF OFFICIAL AUTHORITIES IN CHARGE OF THE SECRET-POLICE FILES , adică informăm și REȚEAUA EUROPEANĂ A INSTITUȚIILOR OFICIALE CARE ADMINISTREAZĂ DOSARELE FOSTELOR POLIȚII SECRETE COMUNISTE și, aceste instituții internaționale, cu siguranță o să facă lumină în acest sens. ( … )
   Noi deținem informații și anumite probe, că : d-voastră

   – Ați fost colaborator și informator al organelor, al ofițerilor de securitate ;
   – Ați fost o sursă care a transmis informaţii în mod conspirat , organelor , ofițerilor de securitate ;
   – Ați avut un nume conspirativ, pe care l-ați folosit în timpul activității de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste ;
   – Ați colaborat și ați contribuit, mai colaborați și mai contribuiți la acţiunile represive, ale actualelor servicii secrete securiste și că
   – În prezent, sunteți ofițer sub acoperire, turnător la securitate, remunerat de către organele represive, ale actualelor servicii secrete securiste . ( … )

   Când redactați răspunsul la aceste întrebări ale noastre, vă rugăm să vă amintiți de bobârnacul, pe care vi l-a dat părintele patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române cu multă dragoste duhovnicească și cu profundă smerenie, în anul 2007, când erați mitropolit în Oltenia, atunci cînd v-ați supraestimat și v-ați permis să candidați la funcția de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, părintele patriarh Daniel, trimițându-l pe Mircea Dinescu la d-voastră să vă șoptească la ureche, că pălăria de patriarh este prea mare pentru capul minuscul al d-voastră și, dacă nu înțelegeți acest fapt, vă scoate și vă publică dosarul de securist și de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste represive . ( … )
   De asemenea, când redactați răspunsul la aceste întrebări ale noastre și, pentru a vă aduce aminte că sunteți muritor , vremelnic pe acest pământ și un simplu absolvent al Facultății de Teologie …, vă rugăm să vă amintiți de piciorul în fund pe care l-ați primit și pe care vi l-a dat, cu multă dragoste spirituală, părintele patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2007, când erați mitropolit în Oltenia, atunci cînd v-ați supraestimat și v-ați permis să candidați la funcția de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, părintele patriarh Daniel, făcând publică o mică parte din vasta activitate necanonică, infracțională și frauduloasă, pe care întotdeauna ați desfășurat-o, fapte penale, necanonice și imorale, pe care le-a publicat pe data de 15 august 2007, în Ziarul Evenimentul zilei , astfel :

   – Ați înființat mai multe mănăstiri, fără chilii și fără călugări, cu scop hain și criminal, de a fura bani din buzunarele scumpului meu Popor român ;
   – Ați îngăduit borfașului stareț – Vasile Prescură, să locuiască într – un apartament la o desfrânată, în orașul Craiova, ( situație identică cu a borfașului și curvarului stareț – Vitalie Donciu, stareţul Mânăstirii Golia din Municipiul Iaşi, județul Iași ), stareț care era singur la o biserică, denumită mănăstire ;
   – Obțineați sume imense de bani, în mod fraudulos, pe care le-ați folosit în interes personal și imoral, spunând și mințind pe cei din jur, că întrebuințați acei bani, pentru pelerinajele religioase, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași ;
   – Ați folosit și vândut lemnul, cheresteaua din pădurile tuturor mănăstirilor, tuturor schiturilor, tuturor parohiilor , din întreaga Mitropolie a Oltenie, sume imense de bani, pe care le-ați folosit și le folosiți în mod fraudulos și criminal, pe care le-ați folosit și le folosiți doar în interes personal, imoral și criminal, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași ;
   – Abuziv, nelegal și fraudulos, ați obținut zeci de mii de hectare de teren cu pădure, pentru parohiile din Mitropolia Olteniei, apoi ați obligat pe preoții acelor parohii, să semneze că cedează către Mitropolia Olteniei, acele suprafețe de teren cu pădure, după care ați devastat, ați tăiat fără milă lemnul aflat pe acele terenuri și l-ați vândut în Romînia și în alte țări, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași . ( … )
   Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, Vă asemănaţi cu Sfinta Fecioară Maria, privitor la contactul cu cele sfinte şi încredinţarea spre protecţie dumnezeiască .
   Sfânta Fecioară Marie, a fost încredinţată la vârsta de trei ani, preotului de la templu, pentru a se forma şi pentru a deveni Vas ales, Împărăteasă și Scară dumnezeiască, prin care să se coboare pe pământ Mântuitorul Iisus Hristos .
   La fel şi d-voastră, la vârsta de trei ani, aţi fost încredinţat de către mama d-voastră, stareţului Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintelui Teofil, „ atunci când mama d-voastră pleca la „ muncă ”, vă lăsa la stareţul şi părintele Teofil, zicându-i „ Îl las pe Mintel cu dumneavoastră, ca să vă ţină de urât ” , fiindcă tatăl d-voastre era strungar la oi şi nu se putea ocupa de creşterea şi de educarea d-voastră, iar ceilalţi cinci fraţi, erau obraznici şi neastâmpăraţi – ca și d-voastră, vă băteau permanent şi nu aveau grijă de d-voastră . ( … )
   Deci, acest stareţ, ateu, imoral, care a furat și a înstrăinat averea mănăstirii, cu scop imoral, … , nu a refuzat-o pe mama d-voastre, ci v-a primit, v-a ajutat, v-a ocrotit, v-a dat o educaţie aleasă, inițiindu-vă în ale furtului, obținând diplomă în hoții şi v-a propulsat către piscurile spirituale lumeşti și vremelnice, în care vă aflaţi astăzi ! Astfel, s-au împlinit proorociile părintelui Teofil, privitor la viitorul glorios, lumesc, și vremelnic, al d-voastre, care a profeţit astfel către primarul comunei natale – Corbi : „ Cu copilul acesta trebuie să se întâmple ceva, trebuie să aibă Dumnezeu o lucrare pentru el, mă gândeam eu. Aşa a fost , etc. … ” . ( … )
   Da, şi chiar aşa a fost ! S-au îndeplinit spusele, s-au îndeplinit proorociile preacuviosului părinte stareţ Teofil, privitor la viitorul glorios şi sacru, lumesc şi vremelnic, al d-voastră ! ! !
   Toată lumea crede că, s-au îndeplinit spusele, s-au îndeplinit proorociile preacuviosului părinte stareţ Teofil, privitor la viitorul glorios şi sacru, lumesc şi vremelnic, al d-voastră şi datorită „ povestioarei spusă pe la colţ de stradă, în comuna natală – Corbi, conform căreia, starețul Teofil ar fi tatăl d-voastră ” . ( … )
   Indiferent dacă este adevărată sau nu „ povestioara spusă pe la colţ de stradă, în comuna natală – Corbi, conform căreia, starețul Teofil ar fi tatăl biologic al d-voastră ” , noi considerăm că, ar trebui să vă mustre conștiința, că mama d-voastră umbla bleambura și hoinărea pe la mănăstiri, imoral determinănd pe starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, al Mânăstirii Crasna, să încalce Canonul 18 al SINODULUI VII ECUMENIC DE LA NICEEA ( 787 ) ; 5, 26 Ap. ; 3 Sin. I Ec. ; 3, 12, 13, 47, 58, Trul. ; 20, 22 Sin VII Ec. ; 19 Anc. 88 V. Cel Mare ; 4, 25, 38, 70 Cartag . , care interzic femeilor să stea în mănăstirile de călugări . ( … )
   Părinte mitropolit Teofan – Mintel, noi considerăm că, ar trebui să vă mustre conștiința, că mama d-voastră umbla bleambura și hoinărea pe la mănăstiri, imoral determinănd pe starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, al Mânăstirii Crasna, să încalce și Canoanele : 2 Chiril al Ierusalimului ; 34, 41 Ap. ; 26 Sin IV Ec. ; 12 Sin VII Ec. ; 24, 25 Antioh. ; 26, 33 Cartagina , care interzic să se irosească, să se fure averile bisericești, sau să se folosească în interese imorale. Etc..
   Gurile rele au mai afirmat și au întrebat, de ce stareţului Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintele Teofil, v-a miluit numai pe d-voastră și nu a miluit și pe alte persoane, din acea zonă, care erau în lipsă și suferință ? ? ? Oare pentru că stareţul Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintele Teofil, avea numai dragoste și numai milă paternă și nu avea și dragoste și milă duhovnicească, virtuți sacre, fără de care nu se poate dobândi mântuirea sufletelor și fericirea veșnică ? ? ?
   Se pare că-l moșteniți în cele rele, pe golanul stareț Teofil al Mânăstirii Slănic ! ! !
   Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, ar mai trebui să vă mustre conștiința și să plăngeți cu amar, fiindcă ați hulit pe Sfânta Fecioară Maria, pe Sfântul Vasile cel Mare și ați răspândit erezii în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, constând în aceea că, în anul 2011 ați adus în Romînia un golan, un șarlatan, un securist și mason, un eretic mitropolit grec, ați chemat preoții din mai multe protopopiate și pe mai mulți salariați din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași și ne-ați obligat pe toți, să participăm la o așa-zisă ședință pastorală, în Sala Iustin Moisescu de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași, unde acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, a hulit-o pe Sfânta Fecioară Maria, spunând că Sfânta Fecioară Maria, nu a contribuit la propoveduirea Sfintei Evanghelii și nu a făcut prozelitism. Etc. ( … )
   D-voastră și acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, trebuia să citiți cele 4 Sfinte Evanghelii și să vedeți cum Sfânta Fecioară Maria, a fost alături și L-a însoțit permanent pe Mântuitorul Iisus Hristos, în activitatea sacră de propoveduire a Sfintei Evanghelii . ( … )
   Nu uitați căci, chiar în clipele cele mai îndurerate ale Mântuitorul Iisus Hristos, când era răstignit pe Sfânta Cruce, Sfânta Fecioară Maria, nu L-a părăsit pe Mântuitorul Iisus Hristos, ci, plângea îndurerată, la cicioarele Sfinte și neobosite ale Mântuitorului Iisus Hristos, așa cum ne relatează Sfintul Ezanghelist Ioan la cap. 19, versetele 26-27 ! ! ! : ( … )
   Pe Sfântul Vasile cel Mare, acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, l-a hulit și l-a denigrat, spunând că Sfântul Vasile cel Mare, nu este un teolog de renume, nu are merite deosebite în activitatea de propoveduirea a Sfintei Evanghelii și Sfântul Vasile cel Mare s-a botezat la bătrânețe . Etc. . ( … )
   Acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, printre ereziile și printre gogomăniile și aberațiile pe care ni le spunea nouă celor prezenți, este și aceea că, Taina Sfântului Botez trebuie să fie administrată, la persoanele adulte, care să aibă posibilitatea să-și mărturisească credința. Etc. . ( … )
   Aceasta este o atitudine total sectară, protestantă, masonică și anticristă !
   Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, vă cunosc foarte bine și știu că aveți o cultură generală, care este sub călcâiul broaștei, iar pregătirea teologică, vă este inexistentă, fiindcă ați făcut studiile teologice, fiind călugăr hoinar și aveați alte ocupații, care vi le-a insuflat stareţul ateu și imoral, starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, care a furat și a înstrăinat averea Mânăstirii Slănic, cu scop imoral, … , să crească copiii femeilor care hoinăreau și umblau bleambura pe la mănăstiri. Din aceste motive, mă angaje să fac trei cateheze, cu conținut creștin ortodox – una despre Sfînta Fecioară Maria, una despre Sfântul Vasile cel Mare și una despre Taina Sfântului Botez, prin care să vă catehizez și, astfel să nu mai aveți atitudine masonică, protestantă, sectară, satanistă și anticristă . ( … )
   Sau, puneți-vă bine cu părintele episcop Calinic Botoșăneanul, care este un bun teolog și un iscusit și înțelept scriitor bisericesc , care pote să vă facă trei cateheze, cu conținut creștin ortodox – una despre Sfînta Fecioară Maria, una despre Sfântul Vasile cel Mare și una despre Taina Sfântului Botez, prin care să vă catehizeze, pentru ca să nu mai aveți atitudine masonică, protestantă, sectară satanistă și anticristă. ( … )
   Vă mulțumim, asigurându-vă de considerațiile noastre .

   DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
   PREOT * JURIST – PETRICĂ FLOREĂ ” . – * – * – * –
   *****************************************************************************
   Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, ne puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .
   Preot * Jurist – Petrică Florea ***************************************
   BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA VEȘNICĂ ! ! ! ANIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ . *********************************************************************

 8. Dr.Gabriela Naghi

  Intru multi si binecuvantati ani Cuviosiile voastre,Parinte Tihon si parinte Averchie!
  Domnul nostru IISUS HRISTOS impreuna cu Sf.Sa Maica ,Sf.Arhangheli si toate puterile ingeresti prin rugaciunile Sf.Martiri si Marturisitori, a Cuviosului Parinte Justin,si ale noastre nevrednicilor,sa va lumineze , sa va ocroteasca cu pace, bucurie,indurari si dragoste nesfarsita pe drumul marturisirii sf.credinte ortodoxe, impotriva panereziei ecumeniste.Va pastram in rugaciuni,cu plecaciune in fata jertfei pe care o depuneti la picioarele tronului Imparatului”Cel vechi de zile”. Nadajduiesc ca toti monahii si monahiile din M.PETRU-VODA,PALTIN sa va urmeze exemplul,IN CREDINTA,RUGACIUNE SI UNITATE.SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!
  SF.MARCU EVGHENICUL:

  „Credinţa noastră Ortodoxă! Aceasta este bogăţia noastră, aceasta slava, aceasta neamul, aceasta cununa, aceasta lauda”. „Nu ne vom lepăda de tine, iubită Ortodoxie! Nu vom minţi faţă de tine, Cinstire de Părinţi predanisită! Nu ne vom îndepărta de tine, Maică, bună-cinstire. Întru tine ne-am născut şi întru tine trăim, şi întru tine vom adormi! Iar dacă vremea o va cere, şi de mii de ori vom muri pentru tine”.AMIN,AMIN,AMIN
  Blagosloviti si iertati
  Dr.Gabriela Naghi si fetele:Ruxandra-Viorela ,Andreea-Eliza

 9. Preot * jurist - Petrică Florea

  Prin intermediul Ziarului „ Investigatorul Neînfricat ” , unde am calitate de Director General și Redactor Șef, urmează să furnizez și eu opiniei publice, numeroase filme și probe concludente și pertinente, privitor la activitatea necanonică, eretică, imorală, penală, neconstituțională și criminală desfășurată cu multă nerușinare, de către acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul B.O.R. – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, prin activitatea lor necanonică, masonică, eretică, imorală, nelegală și neconstituțională ! Noi, Clerul de mir, Cinul monahal și întregul Popor român, avem datoria sacră, să ne iubim Patria și pe Sfânta Biserică Ortodoxă, să le apărăm interesele legale, canonice, dogmatice, morale și constituționale și să păstrăm „ să priveghem și să întărim credința ortodoxă, să păzim și să facem faptele bune și creștinești – să păzim Credința Ortodoxă strămoșească – curată și Cuvântul Mântuitorului Hristos ” ( Apocalipsa cap. 2, versetele 10 – 16, 23, 26 ) .
  Să avem în vedere că, omul este muritor şi vremelnic pe pământ şi o să dăm răspuns în faţa Dreptului Judecător pentru toate faptele noastre ! ( Matei 16, 27 ; 12, 36-37 ; 13, 41-49 ). Chiar dacă acești masoni, eretici, tirani și torționari, cu barbă, nu cred în Milostivul Dumnezeu, este cu siguranţă un Dumnezeu, al nostru, al creștinilor, Care Va răsplăti fiecăruia după faptele lui ( Ioan 5, 29 ; Is. 26, 19 ) şi Care Îşi Va revărsa mânia Sa, asupra necredincioşilor şi asupra celor care săvârşesc fărădelegea ! ! ! ( Matei cap. 5, 6, 7 etc. ), mânie a lui Dumnezeu, care o să repartizeze pe necredincioşi şi pe cei care săvârşesc fărădelegea, pe „ fiii împărăţiei, care vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară ; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor ” ( Matei 8, 12 ;12, 13, 42 ; 21, 43 ; 22, 13 ; 24, 51 ; Iuda 1, 13 ; Înţel. 17, 21 etc. . ( … )
  Noi, Clerului de mir, Cinului monahal și întregul Popor român, este bine să avem personalitate și verticalitate, asemenea părinților moșilor și strămoșilor noștri, asemenea Sfinților și Martirilor ” care s-au jertfit și nu s-au închinat la idolii și la mincinoșii cu barbă și fără barbă, ai tuturor veacurilor ”
  ( Apocalipsa cap. 21, versetul 8 ; cap. 19, versetul 10 ; cap. 22, 8-9 ) . Etc. . ( … )
  Acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, este bine să aibă în vedere și Sfintele Cuvinte ale Mântuitorului Iisus Hristos, Care a zis că „ Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește ; orice cetate sau casă care se dezbină în sine, nu va dăinui ” ( Matei 12, 25 ; Marcu 3, 24 ) ; „ Vai lumii din pricina smintelilor ! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala ! ;
  „ Milă voiesc, iar nu jertfă ” ( Matei cap. 9, versetul 13 ; 12, 7 ; 1 Regi cap. 15, vers. 22 ). ( … )
  De aceea, este bine să nu ne batem joc de Jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ( Matei cap. 27 ), de Jertfa Martirilor, de munca şi eforturile Sfinţilor, a ierarhilor şi a numeroşilor credincioşi, care s-au străduit ca Sfânta Biserică şi Sfânta Sa învăţătură, să prospere şi să dăinuiască până la noi. ( … )
  Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, mă puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .
  Preot * jurist – Petrică Florea

 10. Ioana

  Amfilohie Branza, dus cu pluta mai departe….

 11. Dr.Gabriela Naghi

  UN CUVANT SFANT DE IMBARBATARE IN LUPTA APRIGA CE NE ASTEAPTA!
  80 de ani de la jertfa Eroilor Ion Mota si Vasile Marin
  „Sa lasam cu totii la o parte vorbirea cea multa si mai ales sa lasam la o parte credinta ca ne-am împlinit datoriile prin care asemenea lupte de vorba goala, prin parada si lauda sterpa ori prin hotarâri care nu sunt urmate de aspra greutate a faptei, a jertfei, a poverii.
  Sa ne dezbracam de toate slabiciunile, de temerile si lacomiile noastre, sa ne înaltam la creasta îmbracati în tot ce are sufletul nostru mai bun, mai viteaz, mai curat. Si astfel înarmati sufleteste, sa asteptam poruncile pentru a razbi, gata de însângerare si de moarte, prin negurile de întuneric si de pierzare care învaluie tot mai mult neamul nostru.
  Numai îndreptându-ne astfel spre caile pe care ni le deschide noul an, vom putea astepta zile de soare si de biruinta româneasca de la anul acesta nou care se apropie de noi plin de întuneric si de povara.
  Caci Dumnezeu nu poarta cu carul biruintei decât pe viteji, pe cei care se stiu pierde pe ei pentru a-si rascumpara neamul si sufletul.
  Ion I. Mota
  („Libertatea” Nr. 1, 3 Ianuarie 1937)

 12. Preot * Jurist - Petrică Florea

  „Credinţa noastră Ortodoxă ! Aceasta este bogăţia noastră, aceasta slava, aceasta neamul, aceasta cununa, aceasta lauda”. „Nu ne vom lepăda de tine, iubită Ortodoxie! Nu vom minţi faţă de tine, Cinstire de Părinţi predanisită! Nu ne vom îndepărta de tine, Maică, bună-cinstire. Întru tine ne-am născut şi întru tine trăim, şi întru tine vom adormi! Iar dacă vremea o va cere, şi de mii de ori vom muri pentru tine”.AMIN,AMIN,AMIN
  Blagosloviti si iertati
  Dr.Gabriela Naghi si fetele:Ruxandra-Viorela ,Andreea-Eliza


  ianuarie 14, 2017


  Reply

  Preot * Jurist – Petrică Florea

  Prin intermediul Ziarului „ Investigatorul Neînfricat ” , unde am calitate de Director General și Redactor Șef, urmează să furnizez și eu opiniei publice, numeroase filme și probe concludente și pertinente, privitor la activitatea necanonică, eretică, imorală, penală, neconstituțională și criminală desfășurată cu multă nerușinare, de către acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul B.O.R. – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, prin activitatea lor necanonică, masonică, eretică, imorală, nelegală și neconstituțională !
  Noi, Clerul de mir, Cinul monahal și întregul Popor român, avem datoria sacră, să ne iubim Patria și pe Sfânta Biserică Ortodoxă, să le apărăm interesele legale, canonice, dogmatice, morale și constituționale și să păstrăm „ să priveghem și să întărim credința ortodoxă, să păzim și să facem faptele bune și creștinești – să păzim Credința Ortodoxă strămoșească – curată și Cuvântul Mântuitorului Hristos ” ( Apocalipsa cap. 2, versetele 10 – 16, 23, 26 ) .
  Să avem în vedere că, omul este muritor şi vremelnic pe pământ şi o să dăm răspuns în faţa Dreptului Judecător pentru toate faptele noastre ! ( Matei 16, 27 ; 12, 36-37 ; 13, 41-49 ). Chiar dacă acești masoni, sioroșiști, eretici, tirani și torționari, cu barbă, nu cred în Milostivul Dumnezeu, este cu siguranţă un Dumnezeu, al nostru, al creștinilor, Care Va răsplăti fiecăruia după faptele lui ( Ioan 5, 29 ; Is. 26, 19 ) şi Care Îşi Va revărsa mânia Sa, asupra necredincioşilor şi asupra celor care săvârşesc fărădelegea ! ! ! ( Matei cap. 5, 6, 7 etc. ), mânie a lui Dumnezeu, care o să repartizeze pe necredincioşi şi pe cei care săvârşesc fărădelegea, pe „ fiii împărăţiei, care vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară ; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor ” ( Matei 8, 12 ;12, 13, 42 ; 21, 43 ; 22, 13 ; 24, 51 ; Iuda 1, 13 ; Înţel. 17, 21 etc. . ( … )
  Noi, Clerul de mir, Cinul monahal și întregul Popor român, este bine să avem personalitate și verticalitate, asemenea părinților, moșilor și strămoșilor noștri, asemenea Sfinților și Martirilor ” care s-au jertfit și nu s-au închinat la idolii și la mincinoșii cu barbă și fără barbă, ai tuturor veacurilor ” ( Apocalipsa cap. 21, versetul 8 ; cap. 19, versetul 10 ; cap. 22, 8-9 ) . Etc. . ( … )
  Acești eretici, torționari, călăi, vampiri și monștri cu barbă, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român, este bine să aibă în vedere și Sfintele Cuvinte ale Mântuitorului Iisus Hristos, Care a zis că „ Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește ; orice cetate sau casă care se dezbină în sine, nu va dăinui ” ( Matei 12, 25 ; Marcu 3, 24 ) ; „ Vai lumii din pricina smintelilor ! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala ! ;
  „ Milă voiesc, iar nu jertfă ” ( Matei cap. 9, versetul 13 ; 12, 7 ; 1 Regi cap. 15, vers. 22 ). ( … )
  De aceea, este bine să nu ne batem joc de Jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ( Matei cap. 27 ), de Jertfa Martirilor, de munca şi eforturile Sfinţilor, a ierarhilor şi a numeroşilor credincioşi, care s-au străduit ca Sfânta Biserică şi Sfânta Sa învăţătură, să prospere şi să dăinuiască până la noi. ( … )
  Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, mă puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .
  Preot * Jurist – Petrică Florea

  *****************************************************************************

  Mă bucur că nu mai sunt singur, în lupta pe care am purtat-o și pe care o port cu acest grup infracțional, pe care am purtat-o și o port împotriva acestor eretici, masoni, tirani și torționari, cu barbă, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române – ( doar unii ierarhi ) , care torturează și fac numai rău Clerului de mir, Cinului monahal și Poporului român.
  De aceea, Mânați de profunde sentimente patriotice , de profunde sentimente religioase, de profunde sentimente morale și dorind să înrădăcinăm spiritul sfânt, al dreptății și al adevărului în România și în lume, un grup de preoți ortodocși,luminați și călăuziți de Duhul Sfânt, am înființat aceat ziar : „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” .
  Astfel, prin activitatea jurnalistică, juridică și pastorală, pe care urmează să o desfășurăm prin intermediul acestui ziar , dorim să putem contribui la dezvoltarea materială și spirituală a României , la dezvoltarea culturală și întărirea dreptei credințe ortodoxe, la respectarea drepturilor fundamentale, constituționale, canonice, dogmatice și morale, ale fiecărui cetățean din România și din lume, la respectarea Sfintei Tradiții Ortodoxe, la respectarea obiceiurilor, datinilor și Tradișiilor Populare Românești și la respectarea demnității întregului Popor român, fiindcă, așa cum ne spun sfintele și dătătoarele de viață veșnică Cuvinte ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care a zis : „ Pentru că ce-i va folosi omului dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde ? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său ” ( Matei 16, 26 ; Marcu 8, 36 ; Luca 9, 24 ) .
  În același timp, prin activitatea jurnalistică, juridică și pastorală, pe care urmează să o desfășurăm prin intermediul acestui ziar , o să ne străduim și o să folosim toate mijloacele legale, prevăzute de lege, constituționale, juridice, dogmatice, canonice și morale, pentru a împiedica pe atei, pe masoni, pe sioroșiști, pe eretici, pe torționari și pe tiranii cu barbă și fără barbă, să-i împiedicăm pe aceștia să subjuge, să asuprească, să exploateze și să tortureze pe scumpul nostru Popor român și să aducă deservicii Sintei Biserici Ortodoxe, pentru că
  “ Sfânta Biserică este aşezământul Sfânt, întemeiat pe Sfânta Cruce prin Jertfa Sa, de către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pentru mântuirea credincioşilor “ { Matei 16, 18 ; Faptele Apostolilor cap. 20 , versetul 28 ; Efeseni 5, 23 ; şi 25 ; Coloseni 1 , 18 -20 ; Evrei 3 , 6 } – etc. . ( … )
  Acești atei, masoni, eretici, torționari, călăi, tiranii și borfași, cu barbă și fără barbă, aduc mari deservicii și Sfintei Biserici Ortodoxe, prin activitățile lor nelegale, infracționale, penale, imorale, necanonice, eretică, prin schimbarea calendarului creștin ortodox, prin schimbarea Dogmelor și a Sfintei Tradiții Ortodoxe strămoșești.
  Noi creştinii adevărați, care mărturisim dreapta credință ortodoxă strămoșească ,, nu trebuie să lucrăm fărădelegea
  ( II Tesaloniceni 2, 7 ), ci trebuie să ne străduim să-L cunoaştem pe Dumnezeu , ( Ioan 1, 10 ), prin credinţă curată sinceră și nefățarnică, prin fapte bune, iubind din suflet pe Domnul Dumnezeu şi pe semenii noştri, ( Matei 22, 37-39 ; Leviticul 19, 18 ; Marcu 12, 30-31 ; ), ca astfel să devenim fii ai lui Dumnezeu ( Ioan 1, 12 ), urmând „ și mergând numai pe Calea Adevărului, care duce la viața veșnică ” ( Ioan 14, 6 ; 6, 33, 40 ; 8, 32 ; şi să săvârşim numai fapte bune, să facem dreptate după adevăr ( Ioan 1, 13, 14, 23 ), ca astfel împodobiţi, să împărăţim veşnic cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos ( Apocalipsa 20, 1-4 ), fiindcă aici pe pământ nu avem cetate stătătoare, ci o căutăm pe aceea ce va să fie .
  ( Evrei 13, 14 ; 12, 22 ; Filipeni 3, 20 ; 1 Corinteni, 1, 7 ; Coloseni, 3, 2 ; Tit 2, 13 ) .
  Noi, cu toţii, se cuvine să ne împodobim cu virtuţi creştine, să fim creştini şi cu faptele, nu numai cu numele, fiindcă Mântuitorul Iisus Hristos a zis : „ Nu cel ce zice Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cei ce fac voia Tatălui ceresc. … Milă voiesc, iar nu jertfă ” cf. Matei 9, 13 ; Regi 15, 22 ; Oseia 6, 6 ; Mih. 6, 6-8. ( … )
  În cele ce urmează, cu multă onestitate, luminați de Duhul Sfânt și pe bază de probe concludente și pertinente, prin Ziarul
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” Vă informăm și Vă aducem la cunoştinţă, o mică parte din imensele, îngrozitoarele şi nemărginitele hoţii, abuzuri, infracţiuni, fapte penale și criminale, fapte necanonice și imorale, comise fără nicio reţinere, de către această mafie anticristă, atee, masonă, eretică, torționară și tirană, cu barbă și fără barbă, care subjugă, asuprește, exploateză, tortureză și jefuiește Clerul de mir , pe Cinul monahal și pe scumpul nostru Popor român . * – * – * –
  Pentru a vedea și a înțelege, cine conduce și stăpânește astăzi Biserica Ortodoxă Română, vă expunem alăturat o adresă a Ziarului nostru, către : PĂRINTELE MITROPOLIT TEOFAN – MINTEL
  AL MITROPOLIEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI :

  „ Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
  NR. 5. DIN 15.12.2016 * Telefon 0744421602

  CĂTRE
  PĂRINTELE MITROPOLIT TEOFAN – MINTEL AL
  MITROPOLIEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

  ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, jud. Iași, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale și canonice și pentru interesul public, pentru ca noi să putem aduce la cunoștința opiniei publice, informații de interes public respectuos vă rugăm să ne comunicați, dacă în timpul călugăriei, în timpul studenției, sau dacă în timpul deținerii funcției vremelnice, de ierarh în cadrul Bisericii Ortodoxe Române , d-voastră :
  – Ați fost și dacă mai sunteți colaborator și informator al organelor, al ofițerilor de securitate ? ? ?
  – Ați fost o sursă care a transmis informaţii în mod conspirat , organelor, ofițerilor de securitate ? ? ?
  – Ați avut un nume conspirativ, pe care l-ați folosit în timpul activității de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste ? ? ?
  – Ați colaborat – contribuit și dacă mai colaborați, dacă mai contribuiți la acţiunile represive, ale fostelor servicii secrete comuniste și la acţiunile represive, ale actualelor servicii secrete securiste ? ? ?
  – În prezent, sunteți ofițer sub acoperire, remunerat de către organele represive, ale actualelor servicii secrete securiste ? ? ?
  Vă punem în vedere că, dacă nu ne furnizați un răspuns sincer la întrebările noastre, suntem nevoiți să ne adresăm Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ( C.N.S.A.S. ), care asigură accesul la studierea dosarelor, aflate în Arhivele Securităţii și care facilitează deconspirarea Securităţii, care facilitează DECONSPIRAREA INFORMATORILOR ŞI A OFIŢERILOR DE SECURITATE , ÎN URMA ACCESULUI LA DOSAR .
  Vă informăm căci, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) este unul dintre cei mai importanţi deţinători de arhivă din ţară.
  Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ( C.N.S.A.S. ), asigură accesul la studierea dosarelor, aflate în Arhivele Securităţii și facilitează deconspirarea Securităţii și deconspirarea turnătorilor la Securitate .
  Obiectivul fundamental al C.N.S.A.S. este acela de a îndeplini mandatul încredinţat de către Parlamentul României prin punerea la dispoziţia persoanelor interesate a documentelor din arhiva fostei Securităţi. Cooperarea internaţională pe dimensiunea cercetării şi informării publicului cu privire la acţiunile represive ale fostelor servicii secrete comuniste . ( … )
  Vă punem în vedere că, dacă nu ne furnizați un răspuns sincer la întrebările noastre, suntem nevoiți să ne adresăm și tuturor forurilor europene și internaționale, printre care și EUROPEAN NETWORK OF OFFICIAL AUTHORITIES IN CHARGE OF THE SECRET-POLICE FILES , adică informăm și REȚEAUA EUROPEANĂ A INSTITUȚIILOR OFICIALE CARE ADMINISTREAZĂ DOSARELE FOSTELOR POLIȚII SECRETE COMUNISTE și, aceste instituții internaționale, cu siguranță o să facă lumină în acest sens. ( … )
  Noi deținem informații și anumite probe, că : d-voastră

  – Ați fost colaborator și informator al organelor, al ofițerilor de securitate ;
  – Ați fost o sursă care a transmis informaţii în mod conspirat , organelor , ofițerilor de securitate ;
  – Ați avut un nume conspirativ, pe care l-ați folosit în timpul activității de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste ;
  – Ați colaborat și ați contribuit, mai colaborați și mai contribuiți la acţiunile represive, ale actualelor servicii secrete securiste și că
  – În prezent, sunteți ofițer sub acoperire, turnător la securitate, remunerat de către organele represive, ale actualelor servicii secrete securiste . ( … )

  Când redactați răspunsul la aceste întrebări ale noastre, vă rugăm să vă amintiți de bobârnacul, pe care vi l-a dat părintele patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române cu multă dragoste duhovnicească și cu profundă smerenie, în anul 2007, când erați mitropolit în Oltenia, atunci cînd v-ați supraestimat și v-ați permis să candidați la funcția de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, părintele patriarh Daniel, trimițându-l pe Mircea Dinescu la d-voastră să vă șoptească la ureche, că pălăria de patriarh este prea mare pentru capul minuscul al d-voastră și, dacă nu înțelegeți acest fapt, vă scoate și vă publică dosarul de securist și de turnător la Securitate și la fostele servicii secrete comuniste represive . ( … )
  De asemenea, când redactați răspunsul la aceste întrebări ale noastre și, pentru a vă aduce aminte că sunteți muritor , vremelnic pe acest pământ și un simplu absolvent al Facultății de Teologie …, vă rugăm să vă amintiți de piciorul în fund pe care l-ați primit și pe care vi l-a dat, cu multă dragoste spirituală, părintele patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2007, când erați mitropolit în Oltenia, atunci cînd v-ați supraestimat și v-ați permis să candidați la funcția de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, părintele patriarh Daniel, făcând publică o mică parte din vasta activitate necanonică, infracțională și frauduloasă, pe care întotdeauna ați desfășurat-o, fapte penale, necanonice și imorale, pe care le-a publicat pe data de 15 august 2007, în Ziarul Evenimentul zilei , astfel :

  – Ați înființat mai multe mănăstiri, fără chilii și fără călugări, cu scop hain și criminal, de a fura bani din buzunarele scumpului meu Popor român ;
  – Ați îngăduit borfașului stareț – Vasile Prescură, să locuiască într – un apartament la o desfrânată, în orașul Craiova, ( situație identică cu a borfașului și curvarului stareț – Vitalie Donciu, stareţul Mânăstirii Golia din Municipiul Iaşi, județul Iași ), stareț care era singur la o biserică, denumită mănăstire ;
  – Obțineați sume imense de bani, în mod fraudulos, pe care le-ați folosit în interes personal și imoral, spunând și mințind pe cei din jur, că întrebuințați acei bani, pentru pelerinajele religioase, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași ;
  – Ați folosit și vândut lemnul, cheresteaua din pădurile tuturor mănăstirilor, tuturor schiturilor, tuturor parohiilor , din întreaga Mitropolie a Oltenie, sume imense de bani, pe care le-ați folosit și le folosiți în mod fraudulos și criminal, pe care le-ați folosit și le folosiți doar în interes personal, imoral și criminal, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași ;
  – Abuziv, nelegal și fraudulos, ați obținut zeci de mii de hectare de teren cu pădure, pentru parohiile din Mitropolia Olteniei, apoi ați obligat pe preoții acelor parohii, să semneze că cedează către Mitropolia Olteniei, acele suprafețe de teren cu pădure, după care ați devastat, ați tăiat fără milă lemnul aflat pe acele terenuri și l-ați vândut în Romînia și în alte țări, așa cum ați procedat și cum procedați și în prezent și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași . ( … )
  Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, Vă asemănaţi cu Sfinta Fecioară Maria, privitor la contactul cu cele sfinte şi încredinţarea spre protecţie dumnezeiască .
  Sfânta Fecioară Marie, a fost încredinţată la vârsta de trei ani, preotului de la templu, pentru a se forma şi pentru a deveni Vas ales, Împărăteasă și Scară dumnezeiască, prin care să se coboare pe pământ Mântuitorul Iisus Hristos .
  La fel şi d-voastră, la vârsta de trei ani, aţi fost încredinţat de către mama d-voastră, stareţului Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintelui Teofil, „ atunci când mama d-voastră pleca la „ muncă ”, vă lăsa la stareţul şi părintele Teofil, zicându-i „ Îl las pe Mintel cu dumneavoastră, ca să vă ţină de urât ” , fiindcă tatăl d-voastre era strungar la oi şi nu se putea ocupa de creşterea şi de educarea d-voastră, iar ceilalţi cinci fraţi, erau obraznici şi neastâmpăraţi – ca și d-voastră, vă băteau permanent şi nu aveau grijă de d-voastră . ( … )
  Deci, acest stareţ, ateu, imoral, care a furat și a înstrăinat averea mănăstirii, cu scop imoral, … , nu a refuzat-o pe mama d-voastre, ci v-a primit, v-a ajutat, v-a ocrotit, v-a dat o educaţie aleasă, inițiindu-vă în ale furtului, obținând diplomă în hoții şi v-a propulsat către piscurile spirituale lumeşti și vremelnice, în care vă aflaţi astăzi ! Astfel, s-au împlinit proorociile părintelui Teofil, privitor la viitorul glorios, lumesc, și vremelnic, al d-voastre, care a profeţit astfel către primarul comunei natale – Corbi : „ Cu copilul acesta trebuie să se întâmple ceva, trebuie să aibă Dumnezeu o lucrare pentru el, mă gândeam eu. Aşa a fost , etc. … ” . ( … )
  Da, şi chiar aşa a fost ! S-au îndeplinit spusele, s-au îndeplinit proorociile preacuviosului părinte stareţ Teofil, privitor la viitorul glorios şi sacru, lumesc şi vremelnic, al d-voastră ! ! !
  Toată lumea crede că, s-au îndeplinit spusele, s-au îndeplinit proorociile preacuviosului părinte stareţ Teofil, privitor la viitorul glorios şi sacru, lumesc şi vremelnic, al d-voastră şi datorită „ povestioarei spusă pe la colţ de stradă, în comuna natală – Corbi, conform căreia, starețul Teofil ar fi tatăl d-voastră ” . ( … )
  Indiferent dacă este adevărată sau nu „ povestioara spusă pe la colţ de stradă, în comuna natală – Corbi, conform căreia, starețul Teofil ar fi tatăl biologic al d-voastră ” , noi considerăm că, ar trebui să vă mustre conștiința, că mama d-voastră umbla bleambura și hoinărea pe la mănăstiri, imoral determinănd pe starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, al Mânăstirii Crasna, să încalce Canonul 18 al SINODULUI VII ECUMENIC DE LA NICEEA ( 787 ) ; 5, 26 Ap. ; 3 Sin. I Ec. ; 3, 12, 13, 47, 58, Trul. ; 20, 22 Sin VII Ec. ; 19 Anc. 88 V. Cel Mare ; 4, 25, 38, 70 Cartag . , care interzic femeilor să stea în mănăstirile de călugări . ( … )
  Părinte mitropolit Teofan – Mintel, noi considerăm că, ar trebui să vă mustre conștiința, că mama d-voastră umbla bleambura și hoinărea pe la mănăstiri, imoral determinănd pe starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, al Mânăstirii Crasna, să încalce și Canoanele : 2 Chiril al Ierusalimului ; 34, 41 Ap. ; 26 Sin IV Ec. ; 12 Sin VII Ec. ; 24, 25 Antioh. ; 26, 33 Cartagina , care interzic să se irosească, să se fure averile bisericești, sau să se folosească în interese imorale. Etc..
  Gurile rele au mai afirmat și au întrebat, de ce stareţului Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintele Teofil, v-a miluit numai pe d-voastră și nu a miluit și pe alte persoane, din acea zonă, care erau în lipsă și suferință ? ? ? Oare pentru că stareţul Mânăstirii Slănic, Mânăstirii Crasna, părintele Teofil, avea numai dragoste și numai milă paternă și nu avea și dragoste și milă duhovnicească, virtuți sacre, fără de care nu se poate dobândi mântuirea sufletelor și fericirea veșnică ? ? ?
  Se pare că-l moșteniți în cele rele, pe golanul stareț Teofil al Mânăstirii Slănic ! ! !
  Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, ar mai trebui să vă mustre conștiința și să plăngeți cu amar, fiindcă ați hulit pe Sfânta Fecioară Maria, pe Sfântul Vasile cel Mare și ați răspândit erezii în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, constând în aceea că, în anul 2011 ați adus în Romînia un golan, un șarlatan, un securist și mason, un eretic mitropolit grec, ați chemat preoții din mai multe protopopiate și pe mai mulți salariați din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași și ne-ați obligat pe toți, să participăm la o așa-zisă ședință pastorală, în Sala Iustin Moisescu de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași, unde acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, a hulit-o pe Sfânta Fecioară Maria, spunând că Sfânta Fecioară Maria, nu a contribuit la propoveduirea Sfintei Evanghelii și nu a făcut prozelitism. Etc. ( … )
  D-voastră și acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, trebuia să citiți cele 4 Sfinte Evanghelii și să vedeți cum Sfânta Fecioară Maria, a fost alături și L-a însoțit permanent pe Mântuitorul Iisus Hristos, în activitatea sacră de propoveduire a Sfintei Evanghelii . ( … )
  Nu uitați căci, chiar în clipele cele mai îndurerate ale Mântuitorul Iisus Hristos, când era răstignit pe Sfânta Cruce, Sfânta Fecioară Maria, nu L-a părăsit pe Mântuitorul Iisus Hristos, ci, plângea îndurerată, la cicioarele Sfinte și neobosite ale Mântuitorului Iisus Hristos, așa cum ne relatează Sfintul Ezanghelist Ioan la cap. 19, versetele 26-27 ! ! ! : ( … )
  Pe Sfântul Vasile cel Mare, acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, l-a hulit și l-a denigrat, spunând că Sfântul Vasile cel Mare, nu este un teolog de renume, nu are merite deosebite în activitatea de propoveduirea a Sfintei Evanghelii și Sfântul Vasile cel Mare s-a botezat la bătrânețe . Etc. . ( … )
  Acest golan, acest șarlatan, acest securist și mason, acest eretic mitropolit grec, printre ereziile și printre gogomăniile și aberațiile pe care ni le spunea nouă celor prezenți, este și aceea că, Taina Sfântului Botez trebuie să fie administrată, la persoanele adulte, care să aibă posibilitatea să-și mărturisească credința. Etc. . ( … )
  Aceasta este o atitudine total sectară, protestantă, masonică și anticristă !
  Părinte Mitropolit Teofan – Mintel, vă cunosc foarte bine și știu că aveți o cultură generală, care este sub călcâiul broaștei, iar pregătirea teologică, vă este inexistentă, fiindcă ați făcut studiile teologice, fiind călugăr hoinar și aveați alte ocupații, care vi le-a insuflat stareţul ateu și imoral, starețul Teofil al Mânăstirii Slănic, care a furat și a înstrăinat averea Mânăstirii Slănic, cu scop imoral, … , să crească copiii femeilor care hoinăreau și umblau bleambura pe la mănăstiri. Din aceste motive, mă angaje să fac trei cateheze, cu conținut creștin ortodox – una despre Sfînta Fecioară Maria, una despre Sfântul Vasile cel Mare și una despre Taina Sfântului Botez, prin care să vă catehizez și, astfel să nu mai aveți atitudine masonică, protestantă, sectară, satanistă și anticristă . ( … )
  Sau, puneți-vă bine cu părintele episcop Calinic Botoșăneanul, care este un bun teolog și un iscusit și înțelept scriitor bisericesc , care pote să vă facă trei cateheze, cu conținut creștin ortodox – una despre Sfînta Fecioară Maria, una despre Sfântul Vasile cel Mare și una despre Taina Sfântului Botez, prin care să vă catehizeze, pentru ca să nu mai aveți atitudine masonică, protestantă, sectară satanistă și anticristă. ( … )
  Vă mulțumim, asigurându-vă de considerațiile noastre .

  DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
  PREOT * JURIST – PETRICĂ FLOREĂ ” . – * – * – * –
  *****************************************************************************
  Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, ne puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 .
  Preot * Jurist – Petrică Florea ***************************************

  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA VEȘNICĂ ! ! ! ANIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ. **********************************************************************

 13. Preot * Jurist - Petrică Florea

  Comentatorule cu numele fictiv – EL – , vă felicit pentru comentariul d-voastră. Știu că sunteți un preot și un bun slujitor al Mântuitorului Iisus Hristos, onest, cu personalitate, verticalitate, iubitor de dreptate și adevăr… . ( … )
  Dar, asemenea Sfinților și Martirilor, care l-au mărturisit cu mult curaj pe Mântuitorul nostru Iisus Hristosnu și pe Sfânta Sa Evanghelie, nu trebuie să vă fie frică de acest clan interlop, torționar, eretic, mason, sioroșist, anticrist și criminal, cu barbă sau fără barbă, clan borfaș care nu are nimic în comun cu Sfânta Biserică Ortodoxă, Care este „ Casa Împărătească ” sau „ Casa lui Dumnezeu, Împăratul cerului și al pământului ” , numită și
  „ Casa lui Dumnezeu ; Biserica lui Dumnezeu ”
  ( Faptele Apostolilor cap. 20, 28 ; 1 Corinteni 1, 2 ; 11, 22 ; 15, 9 ; 1 Tesaloniceni 2, 14 ; 1 Timotei 3, 5 – 15 ). Sfânta Biserică, este aşezământul Sfânt, întemeiat pe Sfânta Cruce prin Jertfa Sa, de către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pentru mântuirea credincioşilor “
  { Matei 16, 18 ; Faptele Apostolilor cap. 20 , versetul 28 ; Efeseni 5, 23 ; şi 25 ; Coloseni 1 , 18 -20 ; Evrei 3 , 6 } – etc. . ( … )
  Mai trebuie să nu ne fie frică de acest clan interlop, torționar, eretic, mason, sioroșist, anticrist și criminal, cu barbă sau fără barbă, fiindcă Bunul Dumnezeu ne încurajează și ne îndeamnă „ să nu fim fricoși și necredincioși … , să nu ne închinăm la idoli și la mincinoșii aceștia ” , ( Apocalipsa cap. 21, versetul 8 ; 2, 11 ; 1 Corinteni 6, 9 ; Galateni 5, 19 ) , fiindcă altfel,
  „ partea noastră o să fie în iezerul care arde, cu foc și cu pucioasă, care este moartea a doua ”
  ( Apocalipsa cap. 21, versetul 8 . ( … )
  Pentru a vedea și a înțelege, cine conduce și stăpânește cu cruzime, astăzi Biserica Ortodoxă Română și, pentru a vedea cu ce persoane inculte, bădărane, hoațe, borfașe, fără personalitate și fără verticalitate … , se înconjoară acești ierarhi corupți, haini, eretici, imorali, călăi, torționari … , ( doar unii ierarhi ) , expunem alăturat o adresă a Ziarului nostru , CĂTRE
  MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI – ȘI

  SPRE ȘTIINȚĂ

  FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOX DUMITRU
  STĂNILOAE , DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII
  „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI :

  Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
  NR. 9. DIN 22.12.2016 * Telefon 0744421602
  CĂTRE
  MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

  SPRE ȘTIINȚĂ

  FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOX DUMITRU
  STĂNILOAE , DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII
  „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI

  SALVAȚI – L PE MARIAN – INFRACTORUL

  Ce-om lăsa noi la nepoți ? ? ? dacă nu-i oprim pe hoți , Doamne, of Doamne ! ! ! – Solistă * Laura Olteanu .

  Cel mai mare lucru pe care-l poţi face pentru un prieten nu este să-i dai din bogațiile tale, ci să i le scoți la iveala pe cele care sunt ascunse în el insusi . ( Benjamin Disraeli )

  ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, jud. Iași, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale, dogmatice și canonice, și mânați de profunde sentimente patriotice și duhovnicești, față de preaincultul și preainfractorul preot Timofte Marian – vicarul administrativ, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași – , care are o figură de tractorist bețiv și un caracter de barbar borfaș, vă rugăm să interveniți și, prin mijloace legale, dogmatice și canonice, vă rugăm să-l salvați de la pieirea fizică, fiindcă de la pieirea sufletească nu-l mai pote salva nimeni, datorită faptelor lui necanonice, imorale, nelegale și criminale, pe care le comite cu știința și sub privirile părintești, cuvioase, blajine și smerite, ale coruptului, torționarului, ereticului și ateului mitropolit Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași .
  Atât din punct de vedere laic, cât și din punct de vedere canonic și dogmatic, noi cu toții, avem obligația să ne opunem păcatului, faptelor imorale, necanonice, infracțiunilor și infractorilor, cu barbă sau fără barbă, fiindcă Milostivul Dumnezeu, urăște păcatul, hoția, faptele imorale, necanonice și ilegale, așa cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel, care ne sfătuieşte, zicând : „ Să se depărteze de la nedreptate oricine cheamă numele Domnului ”
  ( II Timotei 2, 19 ; Ieşire 33, 17 ; Numeri 16, 5 ; Psalmul 1, 6 ; Naum 1, 7 ; Luca 13, 27 ; Ioan 10, 14 ). ( … )
  Din aceste motive, noi avem obligația legală, morală și canonică, să nu comitem fapte penale, fapte imorale și necanonice și, să fim împodobiți cu virtuți creștine, fiindcă Glasul Milostivului Dumnezeu ne îndeamnă să „ avem răbdarea sfinţilor, să păzim poruncile lui Dumnezeu şi credinţa ortodoxă curată a lui Iisus ” .
  ( Apocalipsa cap. 14, versetul 12 ) ; „ să păzim Cuvântul Domnului – adevărul, dreptatea şi credinţa ortodoxă curată și neştirbită ” ,
  ( Apocalipsa cap. 3, versetul 8 ) . ( … )
  Chiar dacă unii dintre semenii noștri sunt infractori și imorali, noi avem datoria sacră să-i iubim, dar, în același timp, trebuie să-i ajutăm ca să părăsească păcatul, să nu mai fie infractori și să devină oameni onești, smeriți și evlavioși, fiindcă „ dragostea divină, este un atribut divin ” ( 1 Ioan 4, 8 ), care trebuie „ împărtăşită fraţilor din jurul nostru ” ( 1 Cor. 13, 13 ; Romani 5, 5 ),
  „ fiindcă şi Dumnezeu ne-a iubit şi ne iubeşte … ” ( Ioan 3, 16 – 17 ) . ( … )
  Noi, creștinii adevărați, – cu barbă și fără barbă, pentru a ne deosebi de diavoli ( fiindcă și diavolii cred în Bunul Dumnezeu, dar nu fac voia Lui ), aşa cum am menţionat în precedent, trebuie să avem credinţa curată, sinceră şi nefăţarnică, pe care trebuie să o exteriorizăm faţă de aproapele nostru, prin fapte bune şi prin iubire spirituală, divină, fiindcă atât Domnul Iisus, cât şi toţ Sfinţii Părinţi, în frunte cu Sfântul Apostol Pavel, ne spun că „ Tu crezi că unul este Dumnezeu ? Bine faci ; dar şi demonii cred şi se cutremură .
  Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte, moartă este ? … ” , cf. Iacov 2, 19-20 ; Marcu 1, 24 ; 12, 29 ; Fapte 19 15 şi 21 ; Evrei 11, 17 .
  Dorind să îndeplinim Cuvintele sacre ale Mântuitorului Iisus Hristos și, mânați de profunda dragoste față de adevăr și de Poporul român, venim în ajutorul și a acestui borfaș cu barbă, nemernic și infractor –Timofte Marian, pentru a-l salva de la moartea trupească, de la pieirea fizică, fiindcă de la pieirea sufletească nu-l mai poate salva nimeni, datorită faptelor lui necanonice, imorale, nelegale și criminale, pe care le comite cu știința și sub privirile părintești, cuvioase, blajine și smerite, ale coruptului mitropolit Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași .
  Acest borfaș, nemernic și infractor – Timofte Marian, necanonic și nelegal, fără examen sau concurs, a fost promovat ca preot în Municipiul Iași, fără să desfășoare vreo activitate pastorală, socială, sau administrativă remarcabilă.
  Acest borfaș cu barbă, nemernic și infractor – Timofte Marian, – care are o figură de zugrav bețiv și un caracter de barbar, necanonic, abuziv și nelegal, a fost promovat în diferite funcții la Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, de către coruptul, torționarul, ereticul și ateul mitropolit * Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, pentru că, acest borfaș cu barbă, nemernic și infractor – Timofte Marian, nu are personalitate, nu are verticalitate și nici caracter, motiv pentru care, acesta execută orbește și ca prostul, toate dispozițiile nelegale, neconstituționale, necanonice și imorale, date de către coruptul, torționarul, călăul și ateul mitropolit Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași .
  Este de necrezut, cum acest borfaș, nemernic și infractor – Timofte Marian, – care are o figură de zugrav bețiv și un caracter de barbar borfaș, pus la cale de către coruptul, ereticul, torționarul, ateul și incultul mitropolit Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, printr-un coleg de-al său, a încercat să-mi dea mie 15.000 de euro – mită, ca eu să-i dau Preasfințitului Episcop Calinic Botoșăneanul, să rezolve transferul unui preot, la altă parohie, cu scopul criminal, de a mă areste pe mine și pe Preasfințitul Episcop Calinic Botoșăneanul, pentru infracțiunile de dare și luare de mită .
  Toată această operațiune necanonică, imorală și nelegală, eu am filmat-o cu mai multe camere de spionaj, în același timp, filme pe care i le-am dat și Preasfințitului Părinte Episcop Calinic Botoșăneanul . ( … )
  Coruptul, ereticul, călăul, ateul și incultul mitropolit Savu Dumitru Teofan – Mintel, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, ar trebui să citească Sfintele Canoane Ortodoxe şi să vadă cum este osândită „ crima conspiraţiei, crima capcanelor, crima curselor, crima conjuraţiei, astfel : Fărădelegea de moarte a conjuraţiei ( crima conspiraţiei ), se opreşte cu totul şi de către legile din afară … cu mult mai vârtos se cuvine a se opri ( interzice ) să se facă aceasta în Biserica lui Dumnezeu .
  Dacă, vreun cleric sau călugăr ar fi găsit, fie uneltind, fie întinzând capcane ( curse ), episcopilor sau clericilor celor împreună cu dânşii, să cadă cu totul dintr-a lor treaptă . … Cf. : Canonul 18 al Sinodului IV Ecumenic de la Calcedon ( 451 ) ; ( 31, 55, 84, Ap. ; 6 Sin. II Ec. ; 3 Sin. 3 Ec. ; 31, 34 Trul. ; 6 Gang. ;14Sard. ; 5 Antiohia ; 10, 11 Cartagina, 13, 14, 15 Sin. I-II , etc. ( … )
  Este înspăimântâtor că asemenea borfași, călăi, torționari, vampiri, ploșnițe și monștri, cu barbă, au ajuns să conducă o instituție publică sacră – Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași . Astfel, s-au îndeplinit cuvintele Mîntuitorului Iisul Hristos, Care a zis : „ Deci, când veți vedea uriciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfțnt – cine citește să înțeleagă ” ( Matei 24, 15 ; Dan. 9, 27 ; 12, 11 ) .
  Conform descoperirilor dumnezeieșt, cuprinse în Sfânta Scriptură și în Scrierile Sfinților Părinți, locul cel sfânt , este Sfânta Biserică, iar uriciunea pustiirii , sunt acești bărboși, atei, masoni, sioroșiști, călăi, torționari, tirani, vampiri, hoți, borfași, care nu au nimic în comun cu Cuvântul lui Dumnezeu, care nu au nimic în comun cu cele sfinte, care nu au nimic în comun cu credința creștină ortodoxă, care nu au nimic în comun cu morala creștină, care „ nu se tem de Dumnezeu, nu-I dau Lui slavă și nu se închină Celui ce a făcut cerul și pământul ” care „ torturează și omoară pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei ” ( Apocalipsa cap. 13, versetul 15 ; cap. 14, versetul 7 ).
  Acești bărboși, atei, masoni, securiști, călăi, torționari, tirani, vampiri, hoți, borfași, au transformat Sfânta Biserică într-un S.R.L. , considerând că este moșia și proprietatea lor, unde noi, Preoții de mir și Cinul monahal, suntem sclavi și servitori ai acestor tirani . ( … )
  Acești bărboși, atei, masoni, securiști, călăi, torționari, tirani, vampiri, hoți, borfași, ar trebui să știe că, noi preoţii şi cinul monahal, nu suntem sclavi pe moşia lor, iar Sfânta Biserică nu este o proprietate, o moşie a lor, ci, “ Sfânta Biserică este aşezământul Sfânt , întemeiat pe Sfânta Cruce prin Jertfa Sa, de Domnul nostru Iisus Hristos, pentru mântuirea credincioşilor “
  { Faptele Apostolilor cap. 20 , versetul 28 ; Efeseni 5, 23 ; şi 25 ; Coloseni 1 , 18 -20 ; Evrei 3 , 6 } – etc. . ( … )
  Acest borfaș și infractor, – Timofte Marian, este de o incultură crasă ( nu este capabil să spună babelor trei cuvinte, la slujbe în biserică ) și mereu a comis fapte penale, imorale și necanonice.
  Printre aceste fapte penale, imorale și necanonice, pe care le-a comis în decursul timpului și pentru care este cercetat penal și în prezent, acest infractor Timofte Marian, – care are o figură de tractorist bețiv și un caracter de barbar și borfaș, culorile cele mai vii ale acestor infracțiuni, sunt : Gestiune frauduloasă, art. 214, Tentativă de omor – art. 32-34 ; Tortura – art. 282 , pct. ( 2 ), art. 438, lit. e ), g , k, din N. Codul penal ; Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi – art. 297 din N. Codul penal ; Furt – 228 ; Furt calificat – Art. 229 ; Fals material în înscrisuri oficiale – art. 320 ; Uzul de fals – 323 ; Favorizarea infractorului, art. 269 ; Deturnare de fonduri – art. 307 ; Delapidarea, art. 295 ; Obstrucţionarea justiţiei, art. 271 ; Neglijenţa în serviciu, art. 298, Neglijenţă în păstrarea informaţiilor – art. 305 ; Divularea secretului de serviciu , şi divulgarea secretului profesional art. 227 şi art. 304 şi art. 227 ; Nedenunţarea – art. 266, din Noul Codul penal ; Obţinerea ilegală de fonduri – art. 306 ; Încălcarea ordinei constituţionale – art. 397 ; Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă – art. 350 ; SPĂLARE DE BANI NEGRI ; Plata salariului, art. 159 -169, din Codul muncii, etc. … , grave fapte penale, pe care lea comis acest infractor și pentru care, în prezent este cercetat și anchetat penal și, cu siguranță o să plătească ! ! ! ( … )
  Acum, singura noastră dorință, este să-l salvăm de la moarte pe acest infractor cu barbă, fiindcă, în orice moment poate să-i cadă clopotnița în cap, sau să se dărâme biserica pe el, unde slujește, deoarece, aceste lăcașe sfinte sunt într-o stare avansată de degradare, fiindcă acest borfaș a furat banii colectați, în vederea reparației capitale, a acestor lăcașe sfinte.
  ( Depunem alăturat câteva fotografii ) * .
  Cu scop infracțional și necanonic și, pentru a putea fura sume de bani cât mai mari, acest infractor Timofte Marian, – care are o figură de tractorist bețiv și un caracter de barbar și borfaș, a pus schelă din lemn de brad la clopotnița bisericii Sfântul Spiridon din Municipiul Iași, în urmă cu vreo 20 de ani și, pentru că această schelă din lemn de brad a putrezit, acest borfaș și infractor, cu barbă , a consolidat această schelă de la clopotniță, cu bare – țevi din fier , pentru a-și putea continua opera de furt și delapidare a banilor Poporului român .
  Preacucernici părinți, chiar dacă nu credeţi în El, este cu siguranţă un Dumnezeu, Care Va răsplăti fiecăruia după faptele lui ( Ioan 5, 29 ; Is. 26, 19 ) şi care Îşi Va revărsa mânia Sa, asupra necredincioşilor , asupra ateilor, asupra ereticilor şi asupra celor care săvârşesc fărădelegea ! ! ! ( Matei cap. 5, 6, 7 etc. ), mânie a lui Dumnezeu, care o să repartizeze pe necredincioşi şi pe cei care săvârşesc fărădelegea, pe „ fiii împărăţiei, care vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară ; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor ” ( Matei 8, 12 ;12, 13, 42 ; 21, 43 ; 22, 13 ; 24, 51 ; Iuda 1, 13 ; Înţel. 17, 21 etc . . ( … )
  Vă mulțumim, asigurându-vă de considerațiile noastre .

  DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
  PREOT * JURIST – PETRICĂ FLORE

  *****************************************************
  Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, ne puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 . Cu smerenie și cu profund respect – * –
  – Preot * Jurist – Petrică Florea

  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA CEA VEȘNICĂ ! ! ! AMIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ . *******
  Astăzi 16.01.2017 – orele 03 : 50 Pe curând !
  *****************************************************

 14. un simplu crestin

  Am citit aceste randuri si pe cele adresate in prima scrisoare, dar si raspunsul par. Hariton.
  Cand auzi astfel de lucruri in B.O. nu poți să te bucuri. Nici nu mai știi pe cine să crezi.
  Fiecare invocă anumite motive. Însă, în timp ce citeam scrisoarea de răspuns a păr. Hariton mi-a venit în minte
  o pildă pe care o știm cu toții (probabil). Și anume:
  Era un cuvios căruia i sa spus:
  Ești un nenorocit! Iar el nu a negat, ci a acceptat cele spuse.
  Ești un bețiv! Iar el nu a negat, ci a acceptat cele spuse.
  Ești un curvar! Iar el nu a negat, ci a acceptat cele spuse.
  Și tot așa l-au făcut în toate felurile, iar el nu a negat, ci a acceptat toate cele aduse.
  În final i-au zis: ești un eretic.Atunci bătrânul(cuviosul) s-a supărat și s-a opus vehement: NU sunt eretic! Apoi a explicat de ce a acceptat toate celelate și erezia nu.
  Deci când e vorba de erezie trebuie să scoți sabia, chiar dacă ești un nenorocit.
  Dumnezeu să aibă grijă de toți că nu știm adevărul întâmplărilor.

  Probabil așa trebuie văzută și problema cu păr. Tihon vs. păr. Hariton

  Iertați, nu știu dacă am găsit cel mai bun exemplu.

  dimitrie.

 15. Preot * Jurist - Petrică Florea

  Fiți uniți și apărați Sfțnta și Dreapta Credință ortodoxă !

 16. Preot * Jurist - Petrică Florea

  Motto :

  Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o Sfintelor Tale Biserici, întreagă, cinstită, smerită, cuvioasă, blândă, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând Cuvântul adevărului Tău – fără erezii, fără cruzime și fără tiranie ! ( … ) ***********

  Vă facem cunoscut că, în urma plângerii formulată de către Ziarul nostru
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , pe care am adresat-o :
  1. – SENATULUI ;
  2. – RECTORATULUI
  – UNIVERSITĂȚII „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI ;
  3. – MITROPOLIEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI ,
  – pr. ION VICOVAN , decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Municipiul Iași, în prezent este cercetat disciplinar și urmează să fie cercetat și penal, pentru infracțiunea de Abuzul în serviciu – Art. 297 ; Favorizarea infractorului – Art. 269 și Neglijență în serviciu – Art. 298 , din Noul Cod penal . ( … )
  Respectuos, vă înfățișăm plângerea formulată de către Ziarul nostru
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , pe care am adresat-o :
  1. – SENATULUI ;
  2. – RECTORATULUI
  – UNIVERSITĂȚII „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI ;
  3. – MITROPOLIAEI MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI , —- astfel :

  ****************************************************

  Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
  NR. 15. DIN 17.01.2017 * Telefon 0744421602

  CĂTRE

  1. – SENATUL ;

  2. – RECTORATUL
  – UNIVERSITĂȚII „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI ;

  3. – MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

  ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale, cuprinse în Noul Cod penal și în Noul Cod de procedură penală ,
  Formulăm

  P L Â N G E R E

  împotriva numitului – pr. ION VICOVAN , decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Municipiul Iași, pentru infracțiunea de Abuzul în serviciu – Art. 297 ; Favorizarea infractorului – Art. 269 și Neglijență în serviciu – Art. 298 , din Noul Cod penal, rugându-vă respectos să dispuneți cercetarea disciplinară, a acestui infractor, iar pentru abaterile penale, cu același respect vă rugăm să înaintați plângerea noastră, organelor de cercetare penală, respecriv – Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași , pentru următoarele

  M O T I V E :

  În fapt , în baza dispozițiilor legale, cuprinse în Legea transparenței, nr. 52 din 2003, ( publicată în Monitorul Oficial nr. 70 din 3 februarie 2003 ), cuprinse în Legea nr. 52/2013 – ( publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 749 din 3 decembrie 2013 ) , în baza LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001 (*actualizată*) privind liberul acces la informaţiile de interes public, în baza dispozițiilor legale, cuprinse în Constituția României, în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și în alte legi incidente în materie – dispozițiile canonice , Ziarul nostru, „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , prin mai multe adrese oficiale, prin mai multe cereri oficiale, noi am solicitat informaţii religioase de interes public, pe care numitul – pr. ION VICOVAN , decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Municipiul Iași, a refuzat și refuză să ni le furnizeze . ( … )

  Din aceste motive, solicităm respectos să dispuneți cercetarea disciplinară, a acestui infractor * numitul – pr. ION VICOVAN , decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Municipiul Iași, pentru infracțiunea de Abuzul în serviciu – Art. 297 ; Favorizarea infractorului – Art. 269 și Neglijență în serviciu – Art. 298 , din Noul Cod penal, iar pentru abaterile penale, cu același respect vă rugăm să înaintați plângerea noastră, organelor de cercetare penală, respecriv – Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, pentru că, acest slujitor al întunericului acestui veac , a refuzat și refuză să ne furnizeze informaţii religioase de interes public .

  Respectuos vă punem în vedere că, dacă încercați să mușamalizați această plângere, noi suntem nevoiți să formulăm plângeri împotriva celor vinovați, către Ministerul Învățământului și către toate instituțiile abilitate, să cerceteze abaterile disciplinare și faptele penale – din Iași și din București . ( … )

  Vă punem în vedere că ,  Facultatea de Teologie Ortodoxă din Municipiul Iași, este o instituție publică de interes local și județean care utilizeaza resurse financiare publice și are obligația să se supună legilor naționale și internașionale, în vigoare și să transmită orice informație, către mass-media centrală sau locală, dupa caz ”.( … )

  Vă mulțumim pentru colaborare , în vederea interesului public !

  DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
  PREOT * JURIST – PETRICĂ FLOREA

  ***************************************************

  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA CEA VEȘNICĂ ! ! ! AMIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ ! *******
  Astăzi 20.01.2017 – orele 01 : 00 – Pe curând !
  *****************************************************

 17. Preot * Jurist - Petrică Florea

  „ Îngerul Domnului a zis cu glas puternic : Temețivă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor ” ( Apocalipsa cap. 14, versetul 7 ) ;

  „ Nu te teme de cele ce ai să pătimești. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniță, și veți avea necazuri, … . Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții ” ( Apocalipsa cap. 2, versetul 10 ) .

  – Tiranii, torționarii, vampirii, călăii, masonii, hainii și ereticii cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), exploatează, torturează, jefuiesc pe Clerul de mir, pe Cinul monahal, pe acei Preacucernici și Preacuvioși Părinți, care au curajul să mărturisească Adevărul, să respingă minciuna ( Apocalipsa cap. 2, versetul 10 ), care au curajul să nu se închine la demoni și la idolii aceștia ( Apocalipsa cap. 9, versetul 20 ; cap. 13, versetul 15 ; cap. 16, versetul 2 ) și care nu s-au îmbătat din vinul desfrânării lor ( din ereziile lor , din fărădelegile, din viciile și faptele lor imorale, satanice și mârșave ) Apocalipsa cap. 17, versetul 2 ; cap 18, versetul 3 . ( … )
  – Tiranii, torționarii, vampirii, călăii, masonii, hainii și ereticii cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), se cred dumnezeii noștri, arogându-și atribute care se cuvin numai Milostivului Dumnezeu, cum ar fi – ÎNTRONIZAREA și primirea de SLAVĂ prin cântâri . ( … )
  – Știți cu toții că, acești tirani, torționari, vampiri, călăi, masoni, haini și ereticii, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), atunci cînd ne vizitau și în toate ocaziile, ne obligau să le aducem SLAVĂ , prin cântarea : PE STĂPÂNUL ȘI MITROPOLITUL NOSTRU … .
  – Dar, oare aceștia sunt STĂPÂNII noștri ? ? ?
  Noi, credem că nu ! ( … )
  – Dacă Milostivul Dumnezeu nu se consideră STĂPÂNUL nostru, ci se considreă Tată, Părinte și Mântuitor al nostru ( Matei cap. 5, versetele 45, 48 ; cap. 6 , versetele 4, 6, 8, 9, 14, 15, 32 ) , cu atât mai mult acești eretici, torționari și șarlatani, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), nu pot fi STĂPÂNII noștri . ( … )
  – Văzând aceste blasfemii, erezii și fapte necanonice și imorale, comise cu multă nerușinare , de către acest grup infracțional, torționar, ateu, masonic și borfaș, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), grupul nostru de preoți, care am înființat Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , în acest sens, ne-am adresat acestor eretici, tirani și torționari , astfel :

  *************************************************************************
  Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
  NR. 3. DIN 15.12.2016 * Telefon 0744421602
  CĂTRE
  1. – MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

  2. – FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ DUMITRU STĂNILOAE , DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII
  „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI

  MOTTO :

  „ … : Celui ce șade pe tron și Mielului, fie binecuvântarea și cinstea și slava și puterea, în vecii vecilor ! ” ( Apocalipsa cap. 5, versetul 13 ) ;

  „ Am văzut apoi, în mâna dreaptă a Celui ce șade pe tron, o carte scrisă înăuntru și pe dos, pecetluită cu șapte peceți ” ( Apocalipsa cap. 5, versetul 1 ) .

  ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, jud. Iași, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale și canonice, respectuos vă rugăm să ne comunicați, dacă d-voastră considerați canonice, morale și legale , următoarele articole din Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române :
  Art. 14, lit. n ) „ Sfântul Sinod … emite gramata pentru ÎNTRONIZAREA Patriarhului ” ;
  Art.26, lit. j ) „ Patriarhul … hirotoneşte împreună cu alţi ierarhi şi ÎNTRONIZEAZĂ pe mitropoliţi ” şi lit. k ) „ emite gramata pentru ÎNTRONIZAREA mitropoliţilor din ţară şi din afara graniţelor ” . ( … )
  Noi, considerăm că, prevederile menționate în precedent, cuprinse la Art. 14, lit. n ) , la Art.26, lit. j ) şi la lit. k ) , din Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române , sunt necanonice, imorale și nelegale, sunt o blasfemie și o hulă, împotriva Milostivului Dumnezeu , deoarece :
  În conformitate cu dispoziţiile cuprinse în Sfântul Canon nr. 71, al Sinodului al optulea local de la Cartagina ( 419 ), în cap. 4, cap. 5, cap. 7, 10, cap. 19, 1 şi 4, cap. 21 din Apocalipsă ; Isaia 6, 1 ; Iez. 1, 26 ; Daniil 7, 9 ; Ier. 3, 23, Oseia 13, 4, etc. din Sfânta Scriptură, în Istoria Bisericii Ortodoxe Române şi în Dreptul Canonic Ortodox – Legislaţie şi administraţie bisericească – , volumul I, în capitolul – Ierarhia, Treptele ierarhice, pag. 273 – 367, „ În organizarea unităţilor sale teritoriale, Biserica s-a ghidat în primul rând de trebuinţele proprii, … , ţinând seama de poziţia sau configuraţia geografică, de posibilitatea stabilirii şi păstrării legăturilor mai vii între diversele SCAUNE sau CENTRE BISERICEŞTI. (…)
  Biserica şi-a creat, pe la sfârşitul veacului III şi la începutul veacului IV, atât nişte unităţi teritoriale noi, cât şi o demnitate bisericească nouă. Noile unităţi teritoriale bisericeşti s-au numit mitropolii, iar noii demnitari bisericeşti s-au numit mitropoliţi ” .
  Aşa cum bine este reliefat în cele menţionate în precedent şi în tot cuprinsul capitolului Ierarhia, Treptele ierarhice, pag. 273 – 366, din Dreptul Canonic Ortodox – Legislaţie şi administraţie bisericească – , volumul I, – Noile unităţi teritoriale bisericeşti s-au numit mitropolii, SCAUNE sau CENTRE BISERICEŞTI , iar noii demnitari bisericeşti s-au numit mitropoliţi şi patriarhi, care au ocupat această funcţie, această demnitate, prin operaţiunea de ÎNSCĂUNARE şi nu prin ÎNTRONIZARE , aşa cum îşi permit reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române – acești atei și borfași, acești masoni, acești torționari, haini, tirani și eretici, să-şi aroge acest atribut, – ÎNTRONIZAREA – care I se cuvine numai Bunului Dumnezeu, după cum ne vorbeşte Glasul și Cuvântul Dumnezeiesc, prin Sfânta Scriptură, la cap. 4, cap. 5, cap. 21 … , din Apocalipsă, Isaia 6, 1 ; Iez. 1, 26 ; Dan. 7, 9, etc. : „ Priveliştea cerească. TRONUL lui Dumnezeu cu douăzeci şi patru de bătrâni şi cu patru heruvimi .
  Şi toată făptura care este în cer şi pe pământ şi sub pământ şi în mare, şi toate câte sânt în acestea le-am auzit, zicând : Celui ce şade pe TRON şi Mielului fie binecuvântarea şi cinstea şi slava şi puterea, în vecii vecilor ! ” ;
  „ … : Celui ce șade pe TRON și Mielului, fie binecuvântarea și cinstea și slava și puterea, în vecii vecilor ! ” ( Apocalipsa cap. 5, versetul 13 ) ;
  „ Am văzut apoi, în mâna dreaptă a Celui ce șade pe TRON, o carte scrisă înăuntru și pe dos, pecetluită cu șapte peceți ” ( Apocalipsa cap. 5, versetul 1 ) . ( … )
  Este un mare păcat, este o BLASFEMIE , este un păcat de moarte, este o neruşinare, este o totală nesimțire, este o atitudine anticristică, să-ţi arogi nişte atribute, cinstea, slava şi mărirea, care I se cuvin numai Bunului Dumnezeu, Creatorul, Mântuitorul, Guvernatorul şi Împăratul nostru al tuturor . ( … )
  – Ierarhii ( episcopii, mitropoliţii şi patriarhul ), nu sunt dumnezei şi nici împăraţi spirituali sau duhovniceşti, ca să primească demnitatea lumească prin ÎNTRONIZARE , care se cuvine numai Bunului Dumnezeu, Creatorul, Mântuitorul, Guvernatorul şi Împăratul nostru al tuturor.
  – Ierarhii ( episcopii, mitropoliţii şi patriarhul ), sunt nişte slujitori în cadrul Bisericii, făcând parte din ierarhia bisericească, primind demnitatea bisericească prin ÎNSCĂUNARE , aşa după cum ne confirmă Sfântul Canon nr. 71, al Sinodului al optulea local de la Cartagina ( 419 ), ), în cap. 4, cap. 5, cap. 7, 10, cap. 19, 1 şi 4, cap. 21 din Apocalipsă ; Isaia 6, 1 ; Iez. 1, 26 ; Daniil 7, 9 ; Ier. 3, 23, Oseia 13, 4, etc. din Sfânta Scriptură, în Istoria Bisericii Ortodoxe Române şi în Dreptul Canonic Ortodox – Legislaţie şi administraţie bisericească – , volumul I, în capitolul – Ierarhia, Treptele ierarhice, pag. 273 – 367 . ( … )
  – Acești ierarhi, în ultima vreme, majoritatea dintre ei, sunt plini de vicii, sunt plini de păcate, sunt adevărate nulități, sunt asemenea unor comercianți, care au transformat Biserica Mântuitorului Hristos,
  într-un S.R.L. , eclipsând imaginea Bisericii Ortodoxe.
  – Acești ierarhi, sunt ereticii, masonii, securiști, torționarii, tiranii și călăii, sunt “ păstorii , care junghie, subjugă şi exploatează fără milă oile şi pe păstorii din turma Domnului Hristos , stăpânind-o cu asprime şi cruzime, iar turma nu au păscut-o, de aceea Domnul Dumnezeu va face dreptate şi judecată, va smulge oile Lui din gura lor şi ele nu vor mai fi pentru ei o pradă de sfâşiat “. { Iezechiel capitolul 34 , versetele 2 – 31 ; 1 Petru capitolul 5, versetele 1 – 5 } . ( … )
  – Respectuos vă rugăm să ne comunicați un răspuns la întrebarea noastră, redactat sub lumina adevărului sacru, răspuns care să nu fie umbrit de către slujitorii lui Anticrist, care, din nefericire, în ultima vreme, acești slujitori ai lui Anticrist, duc spre pieire Biserica Ortodoxă . Păcat ! ! ! ( … )
  Vă mulțumim, asigurându-vă de considerațiile noastre .
  DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
  PREOT * JURIST – PETRICĂ FLOREA

  ************************************************************************

  Să nu vă fie frică de slujitorii întunericului acestui veac, fiți uniți și apărați Sfânta și Dreapta Credință Ortodoxă, căci s-a apropiat mânia Milostivului Dumnezeu, împotriva lor !!!

  „ Fiindcă păcatele lor au ajuns până la cer și Dumnezeu Și-a adus aminte de păcatele lor.
  Dați-le înapoi precum v-au dat și ei și, după faptele lor, cu măsură îndoită, îndoit măsurați-le ; în paharul în care v-au turnat, turnați-le de două ori ” ( Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 ) . ( … ) *************************

  – „ Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească şi să înţeleagă … ” ( Apocalipsa cap. 13, versetul 18 ) . ( … ) ;
  „ Aici trebuie minte care are înţelepciune. … ” ( Apocalipsa cap. 17, versetul 9 ) . ( … ) ;
  „ Aici este răbdare sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus . … ” ( Apocalipsa cap. 14, versetul 12 … ) . ( … ) ;
  „ Cine are urechi să audă, ceea ce Duhul zice Bisericilor. … ” ( Apocalipsa cap. 3, versetul 13 ) . ( … ) ;
  „ Dacă are cineva urechi – să audă ! … ” ( Apocalipsa cap. 13, versetul 9 ) … ” . ( … )
  „ Cel ce va birui va moşteni acestea şi-i voi fi lui Dumnezeu şi el Îmi va fi Mie fiu. … ” ( Apocalipsa cap. 21, versetul 7 ) . ( … ) ; etc. . ( … )

  *****************************************************************************
  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA CEA VEȘNICĂ ! ! ! AMIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ !

  Astăzi 21.01.2017 – orele 23 : 55 – Pe curând !
  *****************************************************************************

 18. Preot * Jurist - Petrică Florea

  „ … Că tu singur ești SFÂNT și toate neamurile vor veni și se vor închina înaintea Ta, pentru că judecățile Tale s-au făcut cunoscute ” ( Apocalipsa cap. 15, versetul 4 ; Isaia cap. 6, versetul 3 ; cap. 66, versetul 23 ; Ieremia 10 , versetul 7 , Luca cap. 1, versetul 49 ; Psalmul 98, versetul 5 – etc . ).

  „ Înălțați pe Domnul Dumnezeul nostru și vă închinați așternutului picioarelor Lui, că SFÂNT este ” ( Psalmul 98, versetul 5 ) .

  – Tiranii, torționarii, vampirii, călăii, masonii, hainii, securiștii și ereticii cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), se consideră SFINȚI , se cred dumnezeii noștri, arogându-și atribute care se cuvin numai Milostivului Dumnezeu, cum ar fi – SFINȚENIA , impunându-și și solicitând primirea de SLAVĂ , ÎNCHINARE ȘI CÂNTĂRI , care se cuvin numai Milostivului și Bunului Dumnezeu . ( … )

  – Văzând aceste blasfemii, erezii și fapte necanonice și imorale, comise cu multă nerușinare și nesimțire , de către acest grup infracțional, torționar, ateu, masonic și borfaș, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ), grupul nostru de preoți, care am înființat Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , în acest sens, ne-am adresat acestor eretici, tirani, torționari și borfași , astfel :

  *************************************************************************

  Z I A R U L
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ”
  NR . 10. DIN 28.12.2016 * Telefon 0744421602

  CĂTRE
  MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI IAȘI

  CĂTRE
  FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOX „ DUMITRU
  STĂNILOAE ” , DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII
  „ ALEXANDRU IOAN CUZA ” DIN IAȘI

  „ … Că tu singur ești SFÂNT și toate neamurile vor veni și se vor închina înaintea Ta, pentru că judecățile Tale s-au făcut cunoscute ”
  ( Apocalipsa cap. 15, versetul 4 ; Isaia cap. 6, versetul 3 ; cap. 66, versetul 23 ; Ieremia 10 , versetul 7 , Luca cap. 1, versetul 49 ; Psalmul 98, versetul 5 – , etc. ).

  „ Înălțați pe Domnul Dumnezeul nostru și vă închinați așternutului picioarelor Lui, că SFÂNT este ” ( Psalmul 98, versetul 5 ) .

  „ Dacă are cineva urechi – să audă !
  Cine duce în robie, de robie are parte ; cine cu sabia va ucide, trebuie să fe ucis de sabie. Aici este răbdarea și credința sfinților ” ( Apocalipsa cap. 13, versetele 9 – 10 ) .

  ZIARUL „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu sediul ales în vederea comunicării tuturor înscrisurilor, în Iași, str. Şoseaua Păcurari, nr. 61, Bl. 549, Sc. B, Et. 5, Ap. 19, jud. Iași, prin reprezentantul său legal, Director General și Redactor Șef – Preot * Jurist – Petrică Florea, în baza dispozițiilor legale, dogmatice și canonice, și mânați de profunde sentimente patriotice și duhovnicești, respectuos vă rugăm să ne comunicați, dacă d-voastră considerați canonice, morale și legale , următorul articol din Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române :
  – Art. 25, alin. ( 2 ) „ Titulatura sa este „ Preafericirea Sa, Preafericitul Părinte ( N ) , … ” ? ? ? ;
  – De asemenea, respectuos vă rugăm să ne comunicați, dacă d-voastră considerați canonice, morale și legale și următoarele titulaturi :
  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit ( N ) … ? ? ? ;
  Preasfințitul Părinte Episcop ( N ) … ? ? ? ( … )
  – Noi, considerăm că, prevederile menționate în precedent, cuprinse la Art. 25, alin. ( 2 ) „ Titulatura sa este „ Preafericirea Sa, Preafericitul Părinte ( N ) , … ” , din Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române și următoarele titulaturi :
  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit ( N ) … ;
  Preasfințitul Părinte Episcop ( N ) … , sunt necanonice, imorale și nelegale, sunt o blasfemie și o hulă, împotriva Milostivului Dumnezeu , deoarece :
  – În primul rând, așa cum am învățat la școlile teologice, numai părțile de vorbire flexibile, existente în limba română, respectiv : pronumele dumnezeiesc și adjectivul dumnezeiesc , se scriu cu literă mare .
  – Dar oare acești ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, sunt Dumnezeu, de se scrie cu literă mare, pronumele și adjectivul care se referă la ei ? ? ? ( … )
  – În al doilea rând, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, se consideră mai presus decât Bunul şi Milostivul Dumnezeu, arogându-şi şi atribuindu-şi titulatura și atributul de preafericiți, de sfinţi, de preasfinţi, de înaltpreasfinţi, înainte de decesul lor !
  Teologia noastră ortodoxă, ne învață că, Sfinţenia – aghiotis – este o stare de curăție sau puritate sufletească și trupească, opusă stării de păcat și de întinare.
  – Sfințenia este un atribut, o însuşire a lui Dumnezeu Cel în Treime , din care El împărtăşeşte şi pe credincioşi ( Epistola către Corinteni, cap. 1, versetul 30 ). În sensul acesta, Milostivul Dumnezei, face toate „ spre folosul nostru ca să ne împărtășim de sfințenia Lui ” ( Evrei 12, 10 ) .
  – Acest atribut – sfânt – , este atribuit și închinat numai lui Dumnezeu , care Îşi însuşeşte stere de sfinţire şi care este sfânt. De la natură, nimic şi nimeni nu este sfânt. Numai Dumnezeu singur este prin fire sfânt şi El împărtăţeşte din sfinţenia Sa şi credincioşilor şi chiar lucrurilor, obiectelor şi locurilor etc. ( Ioan cap. 17, versetul 11 ; I Petru cap. 1, versetul 15 ; I Ioan cap. 2, versetele 20-27 ; Apocalipsa cap. 15, versetul 4 ; cap. 3, versetul 7 ; cap. 4, versetul 8 ; cap. 6, versetul 10 ; Marcu cap. 1, versetul 8 și 24 ; Luca cap. 4, versetul 34 ; Ioan cap. 6, versetele 6 şi 9 ; Faptele Apostolilor cap. 1, versetul 5 ; cap. 2, versetul 27 ; cap. 3, versetul 14 ; cap. 10, versetul 38 ; Evrei cap. 7, versetul 26 ; cap. 2, versetul 11 ) .
  – Sfânt este numai numele Bunului Dumnezeu Cel în Treime Sfânt ( Ioan cap. 17, versetul 11 ; I Petru cap. 1, versetelșe 15 – 16 , … ) ( … )
  – În sensul acesta, Dumnezeu face toate „ spre folosul nostru ca să ne împărtășim de sfinţenia Lui ” ( Evrei cap. 12, versetul 10 ). ( … )
  – Aşa cum se ştie şi cum este cunoscut, sfinţenia unei persoane se constată, numai după ce o persoană a trecut în veşnicie, în Împărăţia lui Dumnezeu, sfinţenie care se constată, – în timpul vieţii și după deces, datorită purităţii sufleteşti şi trupeşti, datorită minunilor realizete în folosul, în ajutorul şi pentru mângâierea poporului, datorită faptelor ei bune şi datorită vieţii ei neântinate și sfântă, de pe acest pământ ! ( … )
  – Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, acești „ preafericiți, înaltpreasfinți, preasfinți ” , care sunt plini de mari și numeroase vicii și păcate , au transformat Sfânta Biserică a Mântuitorului Hristos, într-o moşie şi într-o proprietate a lor, considerându-ne şi transformându-ne pe noi, preoţii de mir şi pe cinul monahal, ca pe adevăraţi argaţi şi sclavi ai lor, pe care ne exploatează, ne torturează şi ne torţionează cu cruzime și fără milă, cu scop criminal, de a dobândi pentru ei, în mod fraudulos, mari sume de bani . ( … )
  – Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, acești „ preafericiți, înaltpreasfinți, preasfinți ” , care sunt niște borfași și eretici, plini de mari și numeroase vicii , trebuie să ştie că, în prezent noi, nu ne aflăm în EPOCA SCLAVAGISTĂ, ci, ne aflăm într-un stat democratic, membru al UNIUNIEI EUROPENE, în care sclavia este abolită , şi toate instituţiile Statului Român, inclusiv cultele religioase, îşi desfăşoară activitatea după legi şi norme clare, care nu sunt interpretabile după bunul plac al torţionarilor, călăilor, ereticilor, masonilor şi al tiranilor, cu barbă sau fără barbă .
  – Precizăm că, toate normele bisericeşti, trebuie să-şi fundamenteze principiile pe autoritatea divină, iar binele pe care aceste norme îl cer de la credincioşi şi de la toţi „ supuşii şi stăpâniţii – preoți și călugări ”, este considerat ca expresia voinţei lui Dumnezeu, descoperită în legile morale.
  – Aceste norme creştine, trebuie să fie o călăuză în întreaga viaţă a noastră spirituală, ajutându-ne să dobândim supremul bine la care nutrim cu toţii : mântuirea sufletelor noastre ( cf. Matei cap. 19, versetul 17 ; Marcu cap. 10, versetul 18 ; Deuteronom cap. 6, versetul 25 ; 1 Regi cap. 2, versetul 2 , etc. ) .
  Aceste norme creştine, trebuie să aibă mai multe însuşiri :

  – A . – ele trebuie să fie date de o autoritate legitimă, în urma consultării Sindicatului şi în urma consultării persoanelor cărora se aplică ( consultare a noastră, care nu a fost realizată de către acest clan criminal – reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române ) ;
  – B. – Normele bisericeşti nu pot fi contrare dispoziţiilor legii morale naturale şi nici contrare legilor civile, căci normele bisericeşti nu pot impune ca obligatoriu ceea ce este oprit prin legea morală natulală şi prin legile civile ;
  – C. – normele bisericeşti trebuie să fie drepte, să nu asuprească, să nu subjuge pe „ supuşi şi pe stăpâniţi ” , urmărind promovarea binelui individual şi promovarea binelui obştesc ;
  – D. – împlinirea normelor trebuie să fie posibilă atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere moral ;
  – E. – orice normă, pentru a putea fi aplicată, trebuie mai întâi făcută cunoscută poporului, prin mijloacele legale, prevăzute de lege, salariaţii să fie informaţi şi consultaţi, despre normele care li se aplică – etc. ( noi nu am fost informați în acest sens și, consultare a noastră, care nu a fost realizată de către acest clan criminal și mafiot – reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române ) . ( … )
  – În acelaşi timp, respectuos Vă aduc la cunoştinţă că, legile în vigoare ale unei ţări, au caracter obligatoriu pentru toţi cetăţenii şi pentru toate instituţiile publice şi primează, au prioritate în faţa normelor şi rânduielilor unui cult religios.
  – Aceste susţineri ale unor reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, sunt contrare legilor în vigoare şi încalcă şi dispoziţiile cuprinse la art. 1, alin. ( 1 ), alin. ( 2 ), alin. ( 3 ), alin. ( 4 ) şi alin. ( 5 ), din Cnstituţia României, revizuită.
  – *- * – Respectuos Vă rugăm să constataţi că, sunt neconstituţionale, nelegale şi imorale, foarte multe prevederi din Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române , care încalcă flagrant şi dispoziţiile cuprinse la art. 1, pct. ( 1 ), art. 5. pct. ( 4 ), art. 7, art. 12, art. 17. pct. ( 2 ), art. 19. pct. ( 1 ) şi pct. ( 2 ), art. 21, art. 22, din Legea nr. 489/2006, privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, nr. 489/2006, publicată în Monitorul României nr. 11 din 8 ianuarie 2007 şi art. 1, pct. ( 2 ), din Codul Muncii, care stipulează că :
  – „ Art. 1. – (1) Statul român respectă şi garantează dreptul fundamental la libertate de gândire, de conştiinţă şi religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituţiei şi tratatelor internaţionale la care România este parte .
  – Art. 5. – (4) În activitatea lor, cultele, asociaţiile religioase şi grupările religioase au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării şi să nu aducă atingere securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice, precum şi drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului .
  – Art. 7. – (1) Statul român recunoaşte cultelor rolul spiritual, educaţional, social-caritabil, cultural şi de parteneriat  social, precum şi statutul lor de factori ai păcii sociale
  – Art. 12. – Utilizarea fondurilor băneşti primite de la bugetul de stat sau bugetele locale, precum şi respectarea destinaţiei bunurilor primite în proprietate sau folosinţă de la autorităţile publice locale sau centrale se supun controlului statului.
  – Art. 17. – (1). (2) Recunoaşterea statutelor şi a codurilor canonice se acordă în măsura în care acestea nu aduc atingere, prin conţinutul lor, securităţii  publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice sau drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
  – Art. 19. – (1), (2) Dacă documentaţia este incompletă sau statutele conţin prevederi contrare legii, acestea se restituie motivat spre completare sau modificare, iar termenul de soluţionare se prelungeşte corespunzător.
  – Art. 21. – Guvernul, prin hotărâre, la propunerea Ministerului Culturii şi Cultelor, poate retrage calitatea de cult recunoscut atunci când, prin activitatea sa, cultul aduce atingeri grave securităţii publice, ordinii, sănătăţii sau moralei publice ori drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului .
  – Art. 22. – (1) Modificarea şi completarea statutelor de organizare şi funcţionare sau codurilor canonice ale cultelor se comunică, spre recunoaştere, Ministerului Culturii şi Cultelor .
  – Actele administrative emise în temeiul prevederilor prezentei secţiuni, precum şi neemiterea acestora în termenele prevăzute, pot fi atacate în justiţie, în condiţiile legii ” . ( … )
  – Respectuos vă rugăm să ne comunicați un răspuns la întrebarea noastră, redactat sub lumina adevărului sacru, răspuns care să nu fie umbrit de către slujitorii lui Anticrist, care, din nefericire, în ultima vreme, acești slujitori ai lui Anticrist, duc spre pieire Biserica Ortodoxă . Păcat ! ! ! ( … )

  Vă mulțumim, asigurându -vă de considerațiile noastre .

  DIRECTOR GENERAL ȘI REDACTOR ȘEF
  PREOT * JURIST – PETRICĂ FLOREĂ

  ************************************************************************

  Să nu vă fie frică de slujitorii întunericului acestui veac, fiți uniți și apărați Sfânta și Dreapta Credință Ortodoxă, căci s-a apropiat mânia Milostivului Dumnezeu, împotriva lor !!!

  „ Fiindcă păcatele lor au ajuns până la cer și Dumnezeu Și-a adus aminte de păcatele lor.
  Dați-le înapoi precum v-au dat și ei și, după faptele lor, cu măsură îndoită, îndoit măsurați-le ; în paharul în care v-au turnat, turnați-le de două ori ” ( Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 ) . ( … )

  – „ Fiindcă păcatele lor au ajuns până la cer și Dumnezeu Și-a adus aminte de păcatele lor. ( Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 ) . ( … )

  – Da, într-adevăr , s-au adeverit și s-au împlinit Cuvintele dumnezeiești din Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 , privitor la acești eretici, masoni, tirani, torționari, călăi, borfași, poponari și curvari, cu barbă, fiindcă cei mai mulți dintre acești ierarhi, sunt haini, hoți, tirani, torționari, masoni, securiști, eretici, poponari și curvari.
  – Majoritatea dintre acești ierarhi, au viață sexuală dublă, fiind și curvari, curvie care a produs și copii.
  – În fruntea acestor ierarhi curvari mârșavi, care au copii făcuți prin desfrânare, se află înaltpreacoruptul și înaltpreacurvarul Pimen Suceveanul. Unul din copiii lui, făcuți prin curvie, este preot de mir, în Cartierul Copou, din Municipiul Iași. ( … )
  – Acești ierarhi, în ultima vreme, majoritatea dintre ei, sunt plini de vicii, sunt plini de păcate, sunt adevărate nulități, sunt asemenea unor comercianți, care au transformat Biserica Mântuitorului Hristos,
  într-un S.R.L. , eclipsând imaginea Bisericii Ortodoxe.

  – În cele ce urmează , Z I A R U L nostru
  „ INVESTIGATORUL NEÎNFRICAT ” , cu multă onestitate și pe bază de filme și probe concludente și pertinente, o să vă înfățișăm, o să vă aduvem la cunoștință o mică parte din faptele imorale, din hoțiile și faptele criminale, comise de către acest grup infracțional, de către acești tirani, torționari, vampiri, călăi, masoni, haini, securiști și ereticii, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ) , pentru a vedea și lumea întreagă, cine sunt cu adevărat acești mârșavi și borfași, cu barbă ! ( … )
  *************************************************************************

  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA CEA VEȘNICĂ ! ! ! AMIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ !

  Astăzi 24.01.2017 – orele 02 : 50 – Pe curând !
  ***************************************************************************

 19. Preot * Jurist - Petrică Florea

  – „ Și nu s-au pocăit de uciderile lor, nici de fermecătoriile lor, nici de DESFRÂNAREA lor, nici de furtișagurile lor ” ( Apocalipsa cap. 9, versetul 21 ; cap. 14, versetul 8 ; cap. 17, versetul 2 ; cap. 18, versetul 3, cap. ) ;
  – „ Și am auzit, din TRON , un glas puternic care zicea : Iată, Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii, și EL va sălășlui cu ei, și ei vor fi Poporul LUI , și Însuși Dumnezeu va fi cu ei ” ( Apocalipsa cap. 21, versetul 3 ; cap. 7, versetul 15 ; Isaia cap. 4, versetul 2 ) .

  – Așa cum am precizat în comentariul precedent, majoritatea ierarhilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, sunt profund corupți, profund imorali, sunt eretici, sunt masoni și securiști, sunt tirani și torționari, sunt adevărați călăi și criminali, care fură și exploatează, care torturează și subjugă întregul Cler de mir, pe Cinul monahal și pe întregul Popor român, prin activitățile lor necanonice, imorale, nelegale, neconstituționale și criminale. ( … )
  – Din aceste motive, datorită faptelor lor mârșave și spurcate, Cuvântul dumnezeiesc ne spune că : „ Fiindcă păcatele lor au ajuns până la cer și Dumnezeu și-a adus aminte de păcatele lor. ( Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 ) . ( … )
  – Da, într-adevăr , s-au adeverit și s-au împlinit Cuvintele dumnezeiești din Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 , privitor la acești eretici, masoni, tirani, torționari, călăi, borfași, poponari și curvari, cu barbă, fiindcă cei mai mulți dintre acești ierarhi, sunt haini, hoți, tirani, torționari, masoni, securiști, eretici, Gay – poponari – sodomiți și curvari. ( … )

  – Majoritatea dintre acești ierarhi, au viață sexuală dublă, fiind Gay ( ghei – poponari – sodomiți ) , fiind în același timp și curvari, curvie care a rezultat, a produs și copii. ( … )

  – Așa cum am precizat în comentariul precedent, în fruntea acestor ierarhi curvari mârșavi, care au copii făcuți prin desfrânare, se află înaltpreaincultul, înaltpreacoruptul și înaltpreacurvarul Pimen Suceveanul.
  – Acest incult, tontălău, mason, eretic și turnător la organele represive, ale fostelor și actualelor servicii secrete securiste * înaltpreacoruptul și înaltpreacurvarul Pimen Suceveanul, s-a ostenit din greu și cu profundă smerenie și evlavie satanică și a îndeplinit Cuvintele Atotputernicului Dumnezeu, Care a zis către prima pereche de oameni – Adam și Eva : „ Creșteți și vă ÎNMULȚIȚI și umpleți pământul și-l SUPUNEȚI … ” ( Facerea cap. 1, versetul 28 ) . ( … )
  – Da, și chiar așa s-a și întâmplat ! Acest grup infracțional, acești eretici, masoni, securiști, tirani, torționari, călăi, vampiri și borfași, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ) , nu numai că s-au
  „ ÎNMULȚIT ” prin curvie , asemenea șobolanilor, dar, în loc să
  „ SUPUNĂ ” numai pământul, așa cum a poruncit Milostivul Dumnezeu, ne-au SUPUS, și PE NOI, NE-AU SCLAVIZAT PE NOI , NE EXPLOATEAZĂ ȘI NE JEFUIESC PE NOI ȘI PE SFÂNTA BISERICĂ , NE TORTUREAZĂ ȘI NE TORȚIONEAZĂ pe noi, Clerul de mir și pe Cinul Monahal, fiindcă noi nu suntem de acord cu ereziile, cu faptele lor imorale, necanonice, nelegale, neconstituționale și criminale.
  – În realitate, acest grup infracțional, acești eretici, masoni, securiști, tirani, torționari, călăi, vampiri și borfași, cu barbă, din Clerul superior ( doar unii ierarhi ) acești ierarhi sunt “ păstorii , care junghie, subjugă şi exploatează fără milă oile şi pe păstorii din turma Domnului Hristos , stăpânind-o cu asprime şi cruzime, iar turma nu au păscut-o, de aceea Domnul Dumnezeu va face dreptate şi judecată, va smulge oile Lui din gura lor şi ele nu vor mai fi pentru ei o pradă de sfâşiat “. { Iezechiel capitolul 34 , versetele 2 – 31 ; 1 Petru capitolul 5, versetele 1 – 5 } .
  ( … )

  – Așa cum v-am relatat în comentariul precedent, unul din copiii înaltpreacoruptului și înaltpreacurvarului Pimen Suceveanul, copii zămisliți, făcuți prin curvie, este și preot de mir, SINGUR , în tot Cartierul Copou, din Municipiul Iași. ( … )
  – Să nu fim răutăcioși ! Noi considerăm că este normal ca în tot cuprinsul Cartierului Copou, din Municipiul Iași ( cel mai de lux cartier din Municipiul Iași ) , să funcționeze doar Parohoia X , fiindcă păstorul acestei parohii, preotul paroh, este FECIOR de LELE , este fecior de haimana ȘI FIU DE ARHIEREU ! ! !
  – Da, păstorul acestei parohii, preotul paroh, din tot cuprinsul Cartierului Copou, din Municipiul Iași ( cel mai de lux cartier din Municipiul Iași ), nu este fiul unui arhiereu neînsemnat, ci este feciorul înaltpreacoruptului și înaltpreacurvarului Pimen Suceveanul, care stăpânește, subjugă și exploatează, cea pai bogată arhiepiscopie – după Arhiepiscopia Iașilor, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași. ( … )

  – Acum, o să analizăm puțin păcatul SODOMIE – GAY ( GHEI ), – HOMOSEXUALITATE , LEZBIENE – PĂCATE , cu care sunt împăunați și unii ierarhi, păcate foarte urâte de către Milostivul Dumnezeu :

  – SODOMIE : termenul, cuvântul vine de la Sodoma și se regăsește de două ori în Noul Testament – ( în 1 Corinteni cap. 6, versetul 9 : „ Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu ? Nu vă amăgiți : Nici DESFRÂNAȚII , nici ÎNCHINĂTORII LA IDOLI , nici ADULTERII , nici MALAHIENII , nici SODOMIȚII ” și în 1 Timotei cap. 1, versetul 10 :
  „ Pentru DESFRÂNAȚI , pentru SODOMIȚI , pentru vânzătorii de oameni, pentru MINCINOȘI , pentru CEI CARE JURĂ STRÂMB și pentru TOT CE STĂ ÎMPOTRIVA ÎNVĂȚĂTUTII SĂNĂTOASE
  ( EREZIA ) .
  – SODOMIA și LEZBIANISMUL , este unul din păcatele necurăției trupești „ împotriva firii ” și „ o patimă de ocară ” , așa cum ne relatează Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani, la cap. 1, cersetele 24 – 27 .

  – Numele acestui mare păcat, numit astăzi „ homosexualitate ” – vine de la locul Sodomei, care practicau această perversitate :
  „ Şi Domnul a zis : „ Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu ( Facerea cap. 18, versetul 20 ) ;

  – Bărbaţii aceia s-au depărtat şi au plecat spre Sodoma. Dar Avraam stătea tot înaintea Domnului ( Facerea cap. 18, versetul 22 ) ;

  – Şi Domnul a zis : „ Dacă voi găsi în Sodoma cincizeci de oameni buni în mijlocul cetăţii, voi ierta tot locul acela din pricina lor. ” ( Facerea cap. 18 , versetul 26 ) ;

  – Atunci Domnul a făcut să plouă peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc de la Domnul din cer . A nimicit cu desăvârşire cetăţile acelea, toată câmpia şi pe toţi locuitorii cetăţilor şi tot ce creştea pe pământ. ( Facerea cap. 19, versetele 24-25 ) ;

  „ Avraam s-a sculat a doua zi dis-de-dimineaţă şi s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului. Şi-a îndreptat privirile spre Sodoma şi Gomora şi spre toată câmpia ; şi iată că a văzut ridicându-se de pe pământ un fum, ca fumul unui cuptor . ( Facerea cap. 19, versetele
  27-28 ) .

  – Pentru acest păcat atât de urât, Milostivul Dumnezeu, a făcut să piară cetățile Sodoma și Gomora prin foc și pucioasă, în locul cărora a apărut Marea Moartă.
  – De la acest dezastru și mânie a Bunului Dumnezeu, n-a scăpat decât dreptul Lot cu familia sa ( Facere cap. 19, versetele 1 – 28 ), datorită credinței lui curată, sinceră și pentru că era un om DREPT , temător și iubitor cu adevărat de Bunul Dumnezeu , așa cum ne relatează și Sfântul Apostol Petru, în ( 2 Petru cap. 2, versetele 6 – 8 ) . ( … )

  – Cei care practică păcatul sodomiei și lezbienile, se numesc sodomiți, de unde i-a rămas și numele acestei perversități sexuale, numită azi
  „ homosexualitate ” .
  – Acest păcat foarte mare – SODOMIA și LEZBIANISMUL , este urât de Bunul Dumnezeu, Care va nimici, va arde prin foc și pucioasă, pe toți cei ce practică aceste mari păcate „ împotriva firii ” . Acest fapt, îl confirmă și următoarele texte scripturistice :

  – Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel şi să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel. Deuteronom 23 : 17 ;

  – Vârsta de oameni care va veni, copiii voştri care se vor naşte după voi şi străinul care va veni dintr-o ţară depărtată – la vederea urgiilor şi bolilor cu care va lovi Domnul ţara aceasta, la vederea pucioasei, sării şi arderii întregului ţinut, unde nu va fi nici sămânţă, nici rod, nicio iarbă care să crească, întocmai ca la surparea Sodomei, Gomorei, Admei şi Ţeboimului, pe care le-a nimicit Domnul, în mânia şi urgia Lui. Deuteronom 29 : 22 – 23 ;

  – Ci, viţa lor este din sadul Sodomei şi din ţinutul Gomorei ; strugurii lor sunt struguri otrăviţi, bobiţele lor sunt amare ; vinul lor este venin de şerpi, este otravă cumplită de aspidă. Deuteronom 32 : 32 – 33 ;

  – Au fost chiar şi sodomiţi în ţară. Au făcut de toate urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.
  1 Regi 14 : 24 ;

  – A scos din ţară pe sodomiţi şi a îndepărtat toţi idolii pe care-i făcuseră părinţii lui. 1 Regi 15 : 12 ;

  – El a scos din ţară pe sodomiţii care mai rămăseseră de pe vremea tatălui său, Asa. 1 Regi 22:46

  – A dărâmat casele sodomiţilor care erau în Casa Domnului şi unde femeile împleteau corturi pentru Astarteea. 2 Regi 23 : 7 ;

  – De nu ne-ar fi lăsat Domnul oştirilor o mică rămăşiţă, am fi ajuns ca Sodoma şi ne-am fi asemănat cu Gomora. Ascultaţi cuvântul Domnului, căpetenii ale Sodomei ! Ia aminte la Legea Dumnezeului nostru, popor al Gomorei ! Isaia 1 : 9 – 10 ;

  – Înfăţişarea feţei lor mărturiseşte împotriva lor, şi, ca sodomiţii, îşi dau pe faţă nelegiuirea, fără s-o ascundă. Vai de sufletul lor, căci îşi pregătesc rele ! Isaia 3 : 9 ;

  – Şi astfel Babilonul, podoaba împăraţilor, falnică mândrie a haldeilor, va fi ca Sodoma şi Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu. Isaia 13 : 19

  – Dar în prorocii Ierusalimului am văzut lucruri grozave. Sunt preacurvari, trăiesc în minciună, întăresc mâinile celor răi, aşa că niciunul nu se mai întoarce de la răutatea lui, toţi sunt înaintea Mea ca Sodoma, şi locuitorii Ierusalimului, ca Gomora. Ieremia 23 : 14 ;

  – Ca şi Sodoma şi Gomora, şi cetăţile vecine, care au fost nimicite, zice Domnul, nici el nu va mai fi locuit, şi nimeni nu se va mai aşeza acolo… Ieremia 49 : 18 ;

  – Ca şi Sodoma şi Gomora şi cetăţile vecine, pe care le-a nimicit Dumnezeu, zice Domnul, aşa nu va mai fi locuit nici el, şi nimeni nu se va mai aşeza acolo. Ieremia 5 0 : 40 ;

  – Căci vina fiicei poporului meu este mai mare decât păcatul Sodomei, care a fost nimicită într-o clipă fără să fi pus cineva mâna pe ea. Plângerile 4 : 6 ;

  – Sora ta cea mai mare, care locuieşte la miazănoapte de tine, este Samaria, ea şi fiicele ei ; şi sora ta cea mai mică este Sodoma şi fiicele ei, şi locuieşte la miazăzi de tine. Ezechiel 16 : 46 ;

  – Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că sora ta Sodoma şi fiicele ei n-au făcut ce aţi făcut voi, tu şi fiicele tale.
  Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma : era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit. Ezechiel 16 : 48 – 49 ;

  – Voi aduce înapoi pe prinşii lor de război, pe prinşii de război ai Sodomei şi ai fiicelor ei, pe prinşii de război ai Samariei şi ai fiicelor ei şi pe prinşii tăi de război în mijlocul lor, ca să-ţi suferi ocara şi să roşeşti pentru tot ce ai făcut, slujindu-le ca o pricină de mângâiere. Astfel, surorile tale : Sodoma şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi Samaria şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi tu şi fiicele tale vă veţi întoarce iarăşi la starea voastră de mai înainte. Nu vorbeai deloc despre sora ta Sodoma în vremea mândriei tale, mai înainte de vădirea răutăţii tale, când ai primit batjocurile fiicelor Siriei, ale tuturor vecinilor tăi şi ale fiicelor filistenilor care te dispreţuiesc de jur împrejur! Ezechiel 16 : 53 – 57 ;

  – V-am nimicit ca pe Sodoma şi Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu ; şi aţi fost ca un tăciune scos din foc. Cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul… Amos 4 : 11 ;

  – De aceea, pe viaţa Mea, zice Domnul oştirilor, Dumnezeul lui Israel, că Moabul va fi ca Sodoma, şi copiii lui Amon, ca Gomora : un loc acoperit cu mărăcini, o groapă de sare, un pustiu veşnic ; rămăşiţa poporului Meu îi va jefui, rămăşiţa neamului Meu îi va stăpâni. Tefania 2 : 9 ;

  – Adevărat vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei şi Gomorei, decât pentru cetatea aceea. Matei 10 : 15 ;

  – Şi tu, Capernaume, vei fi înălţat oare până la cer ? Vei fi coborât până la Locuinţa morţilor ; căci, dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile care au fost făcute în tine, ea ar fi rămas în picioare până în ziua de astăzi. De aceea, vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decât pentru tine. Matei 11 : 23 – 24 ;

  – Şi, dacă în vreun loc nu vă vor primi şi nu vă vor asculta, să plecaţi de acolo şi să scuturaţi îndată praful de sub picioarele voastre, ca mărturie pentru ei. Adevărat vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru pământul Sodomei şi Gomorei decât pentru cetatea aceea. Marcu 6 : 11 ;

  – Eu vă spun că în ziua judecăţii va fi mai uşor pentru Sodoma decât pentru cetatea aceea. Luca 10 : 12 ;

  – Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma : oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau ; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi. Luca 17 : 28 – 29 . ( … ) **************************************

  – Să dea Bunul și Milostivul Dumnezeu, ca să ne însoțească la tot pasul, să fie cu noi toți și să ne primească în Cortul Lui dumnezeiesc, fiindcă ne-a făgăduit, zicând :

  „ Și am auzit, din TRON , un glas puternic care zicea : Iată, Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii, și EL va sălășlui cu ei, și ei vor fi Poporul LUI , și Însuși Dumnezeu va fi cu ei ” ( Apocalipsa cap. 21, versetul 3 ; cap. 7, versetul 15 ; Isaia cap. 4, versetul 2 ) . ( … )

  – De asemenea, să dea Milostivul Dumnezeu, ca și noi, atunci când vom fi chemați la Domnul, să ne învrednicim și noi de chemarea Îngerului Domnului , la ospățul cel mare al Împăratului Ceresc, așa cum ne relatează Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan , zicând : „ Și am văzut un înger stând în soare ; și a strigat cu glas puternic, grăind tuturor păsărilor care zboară către înaltul cerului : VENIȚI ȘI VĂ ADUNAȚI LA OSPĂȚUL CEL MARE AL LUI DUMNEZEU ”
  ( Apocalipsa cap. 19, versetul 17 ; ( … )

  – „ Siliți-vă să vă arătați încercați, înaintea Milostivului Dumnezeu, lucrători cu față curată, DREPT ÎNVĂȚÂND CUVÂNTUL ADEVĂRULUI ” ( 2 Timotei cap. 2, versetul 15 ) . ( … )

  *****************************************************************************

  Să nu vă fie frică de slujitorii întunericului acestui veac, fiți uniți și apărați Sfânta și Dreapta Credință Ortodoxă, căci s-a apropiat mânia Milostivului Dumnezeu, împotriva lor !!!

  „ Fiindcă păcatele lor au ajuns până la cer și Dumnezeu Și-a adus aminte de păcatele lor.
  Dați-le înapoi precum v-au dat și ei și, după faptele lor, cu măsură îndoită, îndoit măsurați-le ; în paharul în care v-au turnat, turnați-le de două ori ” ( Apocalipsa cap. 18, versetele 5 – 6 ) . ( … )
  ***************************************************************************

  Pentru mai multe relații teologice, canonici, dogmatice și juridice, ne puteți contacta la nr. de telefon – 0744421602 . Cu smerenie și cu profund respect – * – * – Preot * Jurist – Petrică Florea .

  BUNUL ȘI MILOSTIVUL DUMNEZEU, SĂ NE AJUTE, SĂ NE BINECUVINTEZE ȘI SĂ NE CĂLĂUZEASCĂ PAȘII CĂTRE MÂNTUIREA SUFLETELOR NOASTRE ȘI CĂTRE FERICIREA CEA VEȘNICĂ ! ! ! AMIN ȘI MILOSTIVULUI DUMNEZEU – SLAVĂ !

  Astăzi 25.01.2017 – orele 01 : 10 – * – Pe curând !
  *****************************************************************************

 20. Fr. Eugen Brumar

  Scrisoarea-Fratelui Eugen Brumar

  Schitul Poiana lui Ion „Înălțarea Sfintei Cruci” – (SIHĂSTRIA)
  Către Î.P.S. și Mitropolitul Teofan Savu.
  (20-Ianuarie/2017)

  Î. P. S. Părinte Teofan,

  Cu multă durere și atenție vă rog să luați cunoștință despre conținutul scrisorii pe care îl adresez Exarhatului Arhiepiscopiei Iașilor și Părintelui meu Stareț al Mănăstirii „SIHĂSTRIA”, prin care anunț întristarea și durerea mea, sfințiilor voastre.
  Din 16 Iunie-2016, știm cu toții deja ce sa întâmplat în Insula Creta (Mare Erezie). Am așteptat 6 luni de zile mai mult decât trebuia în chilia mea, spunândumi-se: să tac; să mă rog și celelalte insulte și amenințări. În „tăcere”, în lașitate și în nepăsare nu se poate sta numai în chilie. Tăcerea și frica pentru mine, înseamnă trădare! Văzând frica și nepăsarea fraților mei de mănăstire și nici o mărturisire de întoarcere pentru trădarea pe care ați făcut-o în Creta, numai argumente peste argumente sofisticate ecumeniste. Ies pe linia mărturisire, pentru că cine ar trebui să o facă a ațipit. Un simbol din 16 Iunie-1054, la care astăzi ați sfâșiat-o încă o dată Cămașa lui Hristos (Biserica). Prin atitudinea la care ați rămas și astăzi, dovediți singuri cum acest „sinod” numit de un sinedriu eretic, este cu adevărat un sinod eretic și tâlhăresc. Produsul ecumenismului și a francmasoneriei-jidovilor care conduce Biserica din umbră; așa cum a și mărturisit duhovnicul meu: Părintele Simeon Zaharia, vrednic de cinste și de pomenire.
  În pofida acestei decizii eretice și masonice foarte grave din punct de vedere dogmatic și al rânduielilor bisericești, menționați și faptul că nu intenționați să vă deziceți de semnăturile și de adunătura tâlhărească din Creta. Înțelegeți grija și râvna pe care o am eu pentru sufletul meu. Pentru a rămâne în poziția Drepte Credințe și a nu mă abate de la Sfintele Canoane și tradiție bisericească ortodoxă. Râvna pe care și păstorii mei sunt datori în fața jurămintelor pe care le-a dat în fața lui Dumnezeu, a Maici Domnului, a Sfinților și a turmei dreptcredincioșilor s-au încredințați spre păstorire, de rătăciri și de amăgirile ereticilor; ecumeniștilor; masonilor și europenilor-globaliști (antihriști).
  Î.P. sfinția Voastră, Mitropolit al Biserici Ortodoxe Române, sunteți dator să slujiți cu frică și cu dragoste de Dumnezeu al cărui chiriarh sunteți, să duceți la bun sfârșit turma Domnului, încredințată spre păstorie, mai ales pentru poporul eretic și păgân, care așteaptă și ei izvorul vieți și drept-mărturisind cuvântul Adevărului și la Lumina cunoștinței să vină. La care vi se va cere socoteală pentru sufletele lor. Așa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur care că, slujirea nu este deplină, decât păzirea turmei de lupi răpitori și aducerea turmei rătăcite la staulul Sfintei Biserici lui Hristos.
  Acest eveniment monstruos a sistemului sinodal din Creta, a însemnat pentru mine încă o etapă a trădării în manifestarea sinodalității, rugăciunile în comun cu păgânii și ereticii, în afară – și în Biserica lui Dumnezeu; în favoarea tuturor masonilor, ecumeniștilor, păgânilor, jidovilor și a papistașilor, pentru a instaura o nouă credință și păgână, în cinstea necuratului unic antihrist. Treziți-vă! Nu mai vrem termeni și argumente răstălmăcite și ecumeniste! Ne duceți ca politicienii de nas, spunând că vom rezolva și îmbunătăți într-un alt sinod, este clar scopul. Ce încredere să mai avem în „păstori”. Atuncea voi asculta mai bine de Dumnezeu decât de oameni manipulați, pervertiți și care n-au frică de Dumnezeu.
  Dacă Î.P. sfinția Voastră mai stăruiți în sistemul sinodalist și nu vă deziceți de trădarea Biserici, care ați făptuit-o în Creta, participarea la beatificarea cardinalului Anton Durcovici la Iași în 17 Mai 2014 și la altele activități de blasfemii, așa-zise: „pastorale” și în cel mai scurt timp veți participa și la beatificarea papei-eretic și vrăjitor-budist al Ardealului: ecumenistul Arsenie Boca, va fi o pildă de sminteală; singur vă excludeți din Biserica lui Dumnezeu, ba mai mult și din împărăția cerurilor! Nu recunosc și resping erezia din Creta, din Balamand și Ravena – și așa-zisă „sfințenia” „canonizări” în viitor, vrăjitorului Arsenie Boca, etc.. Vă iubesc și vă respect și vă dau toată cistea care se cuvine doar dacă respingeți ereziile menționate, papistașă, arsenistă și ecumenistă. Să faceți o propunere la Patriarhia Română pentru ieșirea din C.M.B., și celelalte activități ecumeniste, (care le respinge și Sfântul Ștefan cel Mare și toți Sfinții domnitori care și-au vărsat sângele pentru Credință curată și neamul românesc). C.M.B. cu siguranță ne afectează și pe noi. Și ne pervertește conștiința noastră ortodoxă. Din motivul acesta suntem numiți o Biserică ecumenistă (eretică), din secolul al XIX-lea! Din păcate, Biserica Ortodoxă Română dând curs inițiativelor smintitoare ale Patriarhie Ecumenice, s-a implicat de la început în pan-erezia ecumenistă și sistemului comunist, cu grave consecințe asupra învățăturilor de Credință Ortodoxă. Mișcarea „Ecumenică” nu este de natură duhovnicească, ci are la bază interese politice, sociale, „dragostea”, ajutorul material, bănești de tip troian și etnic. Este oare cu putință să se întoarcă dragostea împotriva Adevărului? Numai în erezii lucrează iubirea de neadevăr, de minciună, de mândrie, de înșelare, de demonism și ură, de răstălmăcire a adevărului Bisericii. Numai în dialogurile ecumeniste cuvântul „dragoste” este folosit cu necumpătare, în timp ce Adevărul a ajuns a fi privit ca un obiect de studiu sau subiect de discuții, neputându-se afla desăvârșit în nici o moștenire istorică a vreunuia din membrii C.M.B. și semnatarilor din Creta.
  Î.P. sfinția Voastră, Biserica Ortodoxă Sobornicească nu încearcă să caute Adevărul. Ea îl cuprinde. În dragostea curată a Bisericii, Adevărul este dăruit ereticilor și păgânilor lipsiți de el sau care l-au părăsit și răstălmăcit. Adevărul merge întotdeauna dinaintea dragostei, după cum Sfântul Ioan Gură de Aur învață: „De vei vedea vreodată dragostea prigonită, nu-i da crezare în locul adevărului, ci te împotrivește cu bărbăție până la moarte .
  Nu trăda Adevărul cu nici un chip?”. Și adaugă cu tărie: „Nu primi nici o învățătură de rea-credință din pricina dragostei”. Ecumenismul cade în păcat de moarte pentru că respinge și ascunde Adevărul Bisericii, adevăr care mulți neortodocși se străduiesc să-l afle. După dreptate, cuvântul lui Hristos asupra fariseilor se potrivește și ecumeniștilor trădători: «Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că închideți împărăția cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați.» (Matei 23/ 13)
  Dacă vreți să fiți pe placul lui Dumnezeu și să vă iubească, împreună cu noi turma, vom da toată cinstea și respectul, ascultarea și supunerea duhovnicească; iar dacă nu încetați cu toate manifestările eretice uneltite din Creta ce se poartă sub sceptrul ecumenismului și masoneriei care atacă deplinătatea credinței ortodoxe, aducând confuzie și tulburare în turma dreptcredincioșilor; de vreme ce fără o claritate a cunoașterii și păstrare a adevărului de credință dreaptă, chiar în cele mai mici detalii, nimeni nu se poate mântui. Dumnezeu dorește, în preamărea Sa dragoste de oameni, mântuirea tuturor. În schimb diavolul, dușmanul mântuirii, duce luptă pentru dezbinare prin ecumeniști și masoni asupra creștinului sub toate chipurile, din răzbunare, invidie și ură. Prin marea lor necredință și apostazie, ecumeniștii astupă porțile mântuirii în Sfânta Biserica lui Hristos – BISERICA ORTODOXĂ singura arcă a salvării sufletelor, împiedicând pe cei sinceri să vadă pe Hristos drept singura Cale a mântuirii. Dacă nu vom trata ecumenismul-canceros ca pe o erezie, el va ajunge să fie identificat cu Ortodoxia, iar turma încredințată va lua ecumenism drept Biserică Ortodoxă și îl vor urma fără reținere. Iar monahismul de astăzi are de ales – ca și pe vremea comunismului – între a mărturisi Adevărul sau a fi sub prigoană, după cum a și început. Dovada se știe: dictatură, frica, amenințare etc.

  În concluzie, din dragoste de Hristos, respingem și nu recunoaștem adunarea sistemului sinodal, ecumenismul și pe cei care cugetă eretic, cu dorința de a arăta – ereticilor, vrăjitorilor și celor cu credința păgână -, bogăția dăruită nouă tuturor de Hristos Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică Ortodoxă, adică putința de a vedea și de a fi mădulare ale Trupului Său. Aceasta este singura slujire adevărată a aproapelui nostru, a celor de lângă noi, singura dragoste mântuitoare pentru toți ereticii și păgânii din veacul de acum, potrivit cuvintelor Părintelui Iustin Popovici: „Singura dragoste adevărată este cea care încredințează aproapelui viața cea veșnică.” Corabia Ortodoxiei va continua să fie zdruncinată de valuri, iar Hristos va dormi până când rugăciunea Bisericii Îl va trezi pentru a liniști valurile eresuri ale ecumenismului balaur și ale celelalte capete: C.M.B., VATICANUL N.A.T.O, O.N.U.. și U.E. … … .

  (Cu binecuvântarea lui Dumnezeu mărturisesc și stau împotriva ereziei cretană, arsenistă și ecumenismului:
  Fr. Eugen L. Brumar)

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: