SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Sfântul Munte Athos

Schitul Prodromu a întrerupt pomenirea patr. Bartolomeu

Suntem informati de catre parinti pusnici de la Vigla cum ca in urma votului care a avut loc in Schitul Prodromu, si anume 50 de parinti au votat cu totii pentru intreruperea pomenirii.
Schitul a instiintat Manastirea de care apartine si anume Marea Lavra, si au inceput presiunile puternice impotriva Schitului. Marea Lavra urmarind ca nu cumva intreruperea pomenirii sa devina publica. Egumenul Manastirii Marea Lavra si anume parintele Prodromos este atat de infuriat incat, calcand toata randuiala democratica de o mie de ani a Sfantului Munte, in mod fascist, a spus ( lipsit de orice baza legala): „De astazi eu anulez conducerea Schitului Prodromu” (bineinteles ca nu are o asemenea putere de a face asa ceva).
Tot in aceste zile a fost trimis de catre Patriarhia Romana, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, ca sa vada situatia de aproape si sa slujeasca Sf Liturghie. Parintii Schitului i-au spus ca nu este primit decat daca se leapada de ” Sinodul” din Colimbari, Creta. (IPS Andrei nefiind lasat sa intre in Schit pentru a sluji). Unii spun că a plecat tulburat făcând reclamații la la măn. Marea Lavră, la Chinotita Sf. Munte și chiar la patr. ecumenică.

Știrea este confirmată din mai multe surse.

conform cu http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_30.html

Legat de subiect, la începutul săptămânii circula următorul SMS:

„Informatie de ultima ora…la Sf. Munte Athos, situatia in Schitul Prodromu e fara precedent. Ieri dupa amiaza, dupa 5 ore de discutii egumenul Man. Marea Lavra (de care apartine Schitul Prodromu), a spus ca Sinaxa Schitului e desfiintata si de acum el conduce Schitul, iar Staretul Athanasie va participa la Sinaxa Lavrei. Monahii Prodromiti care sustin nepomenirea Patriarhului vor trebui sa plece. Se pare ca Parintele Iulian sustine nepomenirea. Riscul major e sa trimita preoti greci sa faca slujba in limba greaca.”

 1. Da așa este, bravo lor, ce mi se pare ciudat ca pe blogurile aservite nu apare știrea, da hilara este atitudinea lui andrecutz de cluj napoca, nici vorba sa se lepede de cea semnat că primarul prin creta

 2. ssd

  a mai fost a doua oara? eu stiam ca nu lau primit acu vreo 1-2 cand a mai fost

 3. ssd

  a mai fost a doua oara? am auzit ca nu lau primit acu vreo 2 luni, nu stiu exact cand a mai fost

 4. Exceptional

  Exceptional!
  Se pare ca nu pomenesc mai demult, dar acum s-a aflat oficial!

 5. Ce a grait Cel din Ceruri ramane valabil pentru toata Planeta: „ASCULTA PLANUL MEU, VOI FACE PAMANT NOU SI LUME NOUA……!” Amin, Doamne vino, ca Cetatea Ta se dezbina prin ea insasi…!

  • Dacă ești tu Elisabeta ce comentezi pe blogul aservit theologie patristică ați spun doar atît: să ați fie rușine obrazului pt laturile care le arunci și tu și ceilalți măscărici de acolo, atenție asta numai dacă ești tu aceea căci nu vreau a vorbi cu pacat

 6. mircea

  SA DEA DUMNEZEU RAIUL, PARINTILOR DE LA SCHITUL PRODROMU !!! SUNTETI O MARE BINECUVANTARE PENTRU NOI, DRAGI PARINTI !!!

  • O pacatoasa

   Doamne , ajuta-i pe toti dreptmarturisitorii din Muntele Athos. Amin!

 7. gavriil

  …s-a dus andreicut sa planga la bosii lu:uite sefu’ ce-mi fac astia,nu ne mai asculta,ce facem,ii otravim,ii mitraliem….ii facem disparuti?!

  Daaa.
  Cetate,CETATE SFANTA, BISERICA …

  Parintele Iulian a avut o linie dreapta,constanta,ferma!
  Dumnezeu sa-i intareasca,si sa ni-i tina!
  Si prin plansul sfintilor,sa se indure Dumnezeu sa se ridice crestinatatea din tara!
  Altfel nu ne mantuim.

 8. mirean

  Dumnezeu să-i întărească in mărturisire!
  Numai de nu s-or răzgândi,așa ca Pr.Simeon.
  Scrisoarea aceea a Pr.Iulian îmi da nădejde…

  • gavriil

   Dar oare nu ati fost atenti la marturisirile pr.Iulian,de la creta pana acum,chiar asa nu mai avem nadejde la Dumnezeu?!
   mai,frate,orice om POATE sa cada,asta nu inseamna ca va cade.
   hai sa nu il mahnim pe pr.ulian cu asemenea carteli.
   pune si fratia ta genunchii la metanii,si varsa lacrimi de cerere sa ne inmulteasca Domnul,si sa ii intareasca pe cei care se ridica!

 9. Adrian

  E interesant ca ierarhii nostri nu au deloc smerenie, impun ecumenismul la ambitie. E dubios ca desi a fost condamnat de toti marii duhovnici, sfinti si chiar dat anatema de sinodul ortodox din America, ecumenismul e promovat cu vehementa de mai toti ierarhii si preotii actuali. Oare faptul ca toti acesti ierarhi si teologi ignora si pe sfinti, Sf Iustin Popovici, Sf.Ioan Maximovici, Serafim Rose, Paisie aghioritul care facea minuni, Sf. Ioan Iacob care a refuzat sa stea la masa cu musulmanul, e semn bun? Toti acesti mari traitori au luat atitudine impotriva ecumenismului iar ierarhii si preotii nostri se cred mai luminati, mai destepti decat sfintii. Au o mandrie draceasca si o lipsa totala de discernamant si nici smerenie sa-si supuna mintea discernamantului traitorilor, sfintilor nu au. E trist si lucrurile vor merge pana la apostazie totala. Ei pretind sa lasam lucrurile sa mearga inainte, nu e timpul, nu ne priveste, etc si ei sa continue cu incalcarea canoanelor si cu promovarea ereziei ecumeniste; deja iata, majoritatea preotilor cred ca ecumenismul e ceva bun. Acum cand unii crestini curajosi au spus lucrurilor pe nume ei ce au facut, au inceput sa-i ia la misto, sa- i prigoneasca, sa ii dea afara din casa lor, manastirea, sa le inceteze contractul de munca, etc. Asta arata ca ei, ecumenistii, nu au absolut nici o urma de cainta, nu vad nici cel mai mic rau in ecumenism si nu au nici un gand sa revina de la aceasta mare ratacire a ecumenismului vreodata si noi sa asteptam ce, ce sa se indepte in viitor ei daca ei acum sunt asa vehementi? Ei declara pe adevaratii ortodocsi ca fiind schismatici, eretici, pentru ce, pentru ca iau atitudine impotriva unei erezii clare pentru orice minte limpede si inima sincera? Is orbi cu totii, ei nu vad ca sunt in Biserica unii care sunt vanduti si incearca sa arunce erezia peste toti credinciosii? Merg dupa spiritul de turma ignorand orice cuvant al oricarui sfant, teolog sau credincios care se opune ereziei ecumenismului. E uluitor! Doamne ajuta!

 10. AUGUSTIN

  http://www.apologeticum.ro/2017/01/iata-corul-de-ecumenisti-din-acest-ce-vor-participa-la-saptamana-rugaciunii-comun-catre-tatal-lor-veliar/

  Astia sunt hotarati, fratilor, sunt hotarati sa spuna lumii ca Hristos este Mesia, ca a venit acum doua milenii si ca se va intoarce in persoana lui Antihrist-mincinosul care le va aduce pacea, bunastarea si progresul pe minim o mie de ani. Neohiliasti, umanisti pana in maduva oaselor, antihristici cat cuprinde, falsi episcopi, falsi preoti, falsi slujitori, fii tatalui minciunii, false biserici, false si nechristice credinte, antipatristice, pnevmatomahi, ortodoxomahi, vrajmasi ai Adevarului-Hristos si ai Invataturii Sale, pseudo-crestini care sunt in afara Trupului lui Hristos, eretici si pagani, nebotezati, nemirunsi, neimpartasiti, care nu cred si nici nu vor s-auda ca Impartasania este DOAR in Biserica si Biserica DOAR in Impartasanie, sau mai simplu spus, Impartasania este Biserica si Biserica este Impartasania…

  Nu mai este cale de intors, e clar, numai debilii mai pot crede ca este ceva reversibil cu acesti antihristi.

  • AUGUSTIN

   – CAT DESPRE SAVARSIREA CELOR SASE TAINE (AFARA DE CEA A BOTEZULUI CARE SE APLICA TUTUROR PAGANILOR) PE CARE UN SLUJITOR ORTODOX LE ADMINISTREAZA ALTCUIVA DIN AFARA ORTODOXIEI, TREBUIE SA STITI CA CINCI DIN ELE SUNT NULE, IAR A SASEA ESTE SI SPRE OSANDA ACELUI SLUJITOR SI SPRE OSANDA ACELUI PRIMITOR!

   – SUNT NULE :

   MIRUNGEREA NEBOTEZATULUI, SPOVEDIREA NEBOTEZATULUI, CUNUNAREA NEBOTEZATULUI, HIROTONIREA NEBOTEZATULUI SI MASLU PENTRU UN NEBOTEZAT.

   IAR SFANTA IMPARTASANIE DATA NEBOTEZATULUI, ESTE SPRE OSANDA SLUJITORULUI ORTODOX SI A PRIMITORULUI NEBOTEZAT.

   * IN TOATE CAZURILE PREZENTATE MAI SUS, NU INCAPE NICIO ICONOMIE!!!

 11. ion hodor

  Una din cele mai fericite zile din viata mea pacatoasa! Sf parinti Prodromiti sa va intareasca Domnul si asa sa o tineti pana la Judecata de Apoi! Prodromu e Romania Ortodoxa,nu Fanariotii de la patriarhie

 12. Vrednici sunt.
  Apreciem atitudinea lor fara echivoc si compromisuri ce face cinste ortodoxiei romanesti.

 13. AUGUSTIN

  Părintele Justin Pârvu despre abaterile dogmatice ale ierarhilor ecumeniști:

  ” Sunt nişte păpuşi care însă au pierdut harul adevărului, care doar mimează adevărul. Dar nu îl mai deţin. Se sărută cu ereticii, dar duc pe umerii lor răspunderea căderii unui neam, a unei biserici în apostazie. Îi întreb şi eu pe aceşti ierarhi dacă îi îndreptăţeşte vreun canon să fie eretici?”

 14. Daniela

  Doamne ce fericita sunt! Poate acum mai se trezesc si alti parinti caci multi spuneau ca muntele athos e etalonul la ce avem de facut…

  • gavriil

   daniela
   Nu confundati un loc cu Ortodoxia!
   Cei care „propovaduiesc” acesta doresc foarte mult sa ne dezbinam intre noi.
   Aceiasi,cand se ridica parinti impotriva cretei,ii defaima cu un tupeu agresiv si nerusinat.
   Cateva „caracterizari”: niste nimeni,prosti,rataciti,schismatici,ne-imbunatatiti, ne-induhovniciti, ne-teologi, inselati,nebuni,frustrati.

   Ultimul atac este la adresa parintelui Iulian,despre care intre monah si preoti se vorbeste foarte urat.
   Nu va lasati manipulati.

   Hai sa punem altfel problema: daca Athosul cade( in proportie de 80% sa spunem) si nu se mai aude decat de pozitia „oficial ingaduita” (cea „destinata ” antecumenistilor),decidem ca”mergem inainte” si „asteptam fara graba sa se „coaca”ecumenismul”??
   Sau-daca Athosul se ridica la lupta (desi majoritari sunt nu antiecumenistii,dar sa spunem…),credeti sincer ca va fi „un semnal”de lupta si se vor ridica cei care de la creta incoace cauta cu invartosare sa se insurubeze mai bine in intelenita buruiana a ascultarii-de-sefi-sa-nu-pierdem-privilegiile??

   Cu riscul de a ma repeta:Athosul nu este=ortodoxia,este un loc pe pamant,unde sunt mult parinti ortodocsi,si multi sfinti.
   Raiul nu este pe pamant, nu este nici loc nici om care sa fie „infailibil”.

   Credinta noastra trebuie sa fie ortodoxa,in Alaska,in Siberia,in Sahara,in Carpati, in Athos sau in cea mai umila bisericuta,si sub cel mai”banal”acoperis.
   Sobornicitate…rugaciune si unire in duh,intre toti cei care nu vor abandona duhul ortodox.

   Nu suntem la un spectacol de pantomima unde ne lasam vrajit de bagheta magica:jos-sus-jos-sus.

   Daniela,de ce nu este „etalon” atitudinea unui pr.Staicu,sau a celor de la Lacul Frumos(asa,doar 2 exemple)??
   SIGUR ca ne bucuram cu bucurie mare pentru pr.Iulian si parintii de acolo,dar „etalonul” e dreapta credinta.
   Cum spunea Sfantul Maxim Marturisitorul:”Chiar dacă tot universul va fi în comuniune cu patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el.”

   • Gavriil, dar ți-ai aruncat un pic așa ochii pe la seminariile și facultățile ,,tehuolojice, 1. ce se predă în ele, 2 cam ce indivizi vin că sa se facă ,,preoți”, 3 ce fel ,,teologi” predau pe acolo s.a.m.d?

 15. David

  „…egumenul Man. Marea Lavra (de care apartine Schitul Prodromu), a spus ca Sinaxa Schitului e desființată și de acum el conduce schitul…” ASTA E PAPISM TOATĂ ZIUA!

  Este atât de evident că biserica ecumenistă se află sub tutela Papei, incât trebuie să fii naiv să nu vezi asta. Popii care fac pe proștii că nu înțeleg diferența între ecumenism și ecumenicitate sunt fie vicleni, fie habar n-au teologie, și cine știe cum au ajuns acolo. Dar o fac numai spre osânda lor și a celor care le urmează învățăturile. Și să nu mai întrebe nimeni că dacă e vreo băbuță dezinformată care nu știe nimic de creta, că ce se va intâmplă cu ea? Dacă respectiva e binecredincioasă Dumnezeu o va lumina și va rândui ca la cunoștința adevărului să vie. Altfel, sufletul ei se va cere din mâna străjerului.

  Dar să vă povestesc o discuție pe care a avut-o o binecredincioasă cu un popică dintr-un oraș de provincie, ras, ferchezuit… fără nici un stres. Ea l-a întrebat dacă este ecumenist, el ii răspunde că nu, că nu le are cu de-astea. Ea ii explică cu se se mănâncă ecumenismul, el i-a răspuns că se roagă… Da, bun, dar prin actul respectiv se legiferează apostazia. Adică? Adică se creează o babilonie de credințe. Aha… (nedumerire). Chiar așa să fie? Păi nu e grav !!! Păi cum așa, părinte? întreaba fata. Păi trebuie să existe MULTĂ DRAGOSTE. DUMNEZEU ESTE IUBIRE!
  Asta a fost răspunsul lui, plus alte ”sfaturi” pe care mi-e rușine să le înșirui aici.
  Deci, fraților, nu mai așteptați ca popii să lupte, pentru că ei sunt popi idolești care se închină direct diavolului. Dacă între aceștia mai este vreun preot curat cu inima și cu frica lui Dumnezeu, acesta va ieși din Babilon și se va lepăda de erezie.

  Părintele Arsenie Papacioc: ”Pace, dar in Adevăr!”
  https://youtu.be/jL-Heni1Xkc

 16. Daniela

  Frate gavriil, multumesc de precizare si eu gandesc la fel dar in bucuria mea m-am exprimat gresit. Sper doar ca anuntand si dansii poate se vor mai adauga si altii..Doamne ajuta!

  • gavriil

   Sper ca nu a fost cu suparare.
   Nu a fost un comentariu ci o precizare,care tinteste o tendinta…

   mantuire!

   • gavriil

    Si nu,draga sora,

    Chiar mai devreme am vorbit cu un calugar care a trecut prin una din manastirile cu „nume bun” de la noi,unde a intalnit reactii socante la adresa nepomenitorilor si la adresa parintelui Iulian. Deasemeni se raspandeste zvonul ca stirea opririi pomenirii a parintilor din Prodromu ar fi falsa,iar pr.Iulian ar fi,chipurile inselat de niste schismatici(pro-kgb!!??), indopat cu informatii false si manipulat,”asemeni” pr.Simeon…

    Curat „trezire” nu? Pe acesti vartosi nu i-ar putea salva nici o ceata de Arhangheli…

    • Apropo de ,,mănăstirile ” alea bune, sa nu fie din acelea ce au ,,crucea” lui bahomet pe ele

    • Daniela

     Daca nici parintele Iulian nu le mai spune nimic, atunci nu stiu ce se mai poate astepta de la ei. Mintea vicleana cauta intotodeauna indreptatiri pentru faradelegea ei. Dumnezeu sa ne ajute, sa ne lumineze. Mai spunea cineva intr-o zi ca s-a dus la pr.Amfilohie si i-a mai spus cate ceva cu sinodul, iar pr.Amfilohie i-a raspuns ca sinodul a fost acum cateva luni si ca e subiect expirat ca sunt alte probleme acum. De aceea trebuie sa fim cu luare aminte, cu rabdare si cu mare atentie caci abea acum incep sa inteleg cuvintele acelea:”multi incep, putini termina”

 17. Cornel

  Dumnezeu si Maica Domnului sa ii ajute in aceasta lupta. De acum vor incepe mari presiuni impotriva parintilor Prodromiti, pentru ca ecumenismul are simpatizanti extrem de puternici. Cred ca in aceste momente trebuie sa ne unim in rugaciune pentru fratii nostri monahi care patimesc pentru Mantuitorul nostru IISUS HRISTOS si pentru dreapta credinta, lasata mostenire de Sfintii Parinti prin lucrare desavarsita.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: