SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Arhiepiscopia Greciei, Atitudini, Clerici și mireni, Patriarhia Rusiei

Predica părintelui Theodoros Zisis la Mănăstirea Răciula (manastire aflată în nepomenire)

Parintele Theodoros Zisis a mers si a intarit pe cei care au intrerupt pomenirea in Republica Moldova din cauza adoptarii de catre sinodul Bisericii Ruse a textelor preliminare sinodului din Creta de la a 5-a intalnire a Intaistatatorilor de la Chambesy si a semnarii de catre Patriarhul ecumenist Chiril al Moscovei impreuna cu Papa a textului comun alcatuit din 30 de puncte, prin care se recunosc tainele romano-catolicilor. Unul din motivele pentru care Rusia nu a participat in Creta este si presiunea enorma exercitata asupra ierarhilor prin intreruperea pomenirii de catre manastiri si preoti din Rep. Moldova, Ucraina, Bielorusia, etc.

Parintele vorbeste in aceasta predica despre hotararea de a nu reincepe pomenirea Patriarhului Chiril si a ierarhilor care il pomenesc pana cand nu se va condamna ecumenismul si pseudo-sinodul din Creta. De asemenea, expune motivatia reala pentru care cele 4 Biserici Autocefale (Bulgaria, Georgia, Rusia si Antiohia)nu au participat la pseudo-sinodul din Creta si multe alte lucruri interesante. Parintele afirma ca in Creta a fost tradata invatatura Apostolilor si a Sfintilor, in loc sa se condamne erezia ecumenista si sa se revina la calendarul vechi.

 1. Da dar ce te faci ca acestia asi mai zic si „pocaiti”, bun hai ca astia nai ce sa le ceri, dar ce te faci ca sunt ortodocsi ce le zic asa ceva, o alta blasfemi dar si un pacat imens de a le spune acestora pocaiti, cand ei nu au absolut nimic in comun cu pocaiala, pt ca a te pocai este una si a te baga in tot felul de ratacirii este cu totul altceva

 2. Si in fine un link desi articolul este in rusa, este valabil si pt raspindacul Dinu http://www.aparatorul.md/doklad-mitropolita-pochaevskogo-vlad/

 3. oarecare

  DESPRE PARTASIA CU PAPISTASII/ LATINII/ ERETICII

  In vremea veacului al treisprezecelea, in afara unei manastiri bulgare, intr-o chilie, vietuia un batran. Intr-o seara, pe cand spunea acatistul Buneivestiri inaintea icoanei Maicii Domnului si ajunsese la ” Bucura-te, Mireasa nenuntita ”, i-a vorbit Maica Domnului din icoana si i-a spus :

  NU TE TEME ! ALEARGA LA MANASTIRE SI LE SPUNE PARINTILOR CA VRAJMASII MEI SI VRAJMASII FIULUI MEU SE APROPIE. SI TOTI CARE VOR DORI SA SCAPE, SA FUGA IN PADURI. IAR CEI CARE VOR VOI, SA RAMANA SA SE TRUDEASCA ”.

  Atunci batranul a alergat la manastire si le-a spus parintilor toate cate i le spusese Maica Domnului. Cativa parinti au fugit in paduri. douazeci si sase parinti impreuna cu egumenul s-au inchis in turn, iar Maica Domnului insasi a mers la ei sa ii intareasca. Au ajuns asadar latinii si le cereau monahilor sa recunoasca drept cap al Bisericii pe Papa. Au refuzat cu totii, raspunzand: ” Noi recunoastem doar pe Domnul Iisus Hristos drept cap al Bisericii ”. Dupa un asemenea raspuns, nu au mai asteptat si le-au dat foc, IAR NUMELE LOR S-AU SCRIS IN SINAXARELE BULGARE .

  Cine face prietesug cu vrajmasii lui Dumnezeu si ai Maicii Domnului, se face automat el insusi vrajmas al lui Dumnezeu si al Maicii Domnului si se va pierde impreuna cu aceia. Dumnezeiescul Gura de Aur spune :

  ”CELUI CE FACE TOVARASIE CU DUSMANII IMPARATULUI, NU II ESTE CU PUTINTA A FI PRIETEN AL IMPARATULUI, SI NICI VIETII NU SE FACE VREDNIC, CI CU VRAJMASII SE PIERDE ”.

  Se face referire inca si la un ascet care a vazut , intr-o seara , in fata chiliei sale, pe Maica Domnului si doi barbati sfinti. a alergat catre ei, le-a pus metanie si a zis : Maica Domnului, rogu-te, vino sa-mi blagoslovesti chilia”. Iar Maica Domnului a raspuns:

  ” NU VIN, PENTRU CA IL AI INAUNTRU PE VRAJMASUL MEU”.

  Gheronda s-a mahnit, caci nu avea pe nimeni in chilie…inainte cu ceva vreme imprumutase o carte de la un alt ascet. Si, citind-o, spre sfarsit, a descoperit ca erau doua cuvinte ale Nestorie impotriva Nascatoarei de Dumnezeu. Acesta o numea hristotokos , adica ‘ nascatoare de Hristos’ si ”anthropotokos ” – nascatoare de om , iar nu ”theotokos” adica Nascatoare de Dumnezeu. Acesta era pricina pentru care Maica Domnului a spus:

  ” NU VIN, PENTRU CA IL AI INAUNTRU PE VRAJMASUL MEU”.

  La minunea ce s-a intamplat cu monahul aghiorit care vietuia intr-o chilie a manastirii Zografou – si au mers acolo latinii sa ii covinga pe parintii aghioriti sa accepte unirea – insasi Maica Domnului A SPUS CE SUNT PAPISTASII. Se intampla in vremea domniei Imparatului Mihail al VIII-lea Paleologul si Patriarhului latinofil Ioannis Vekkos ( 1275-1282 ) . Pe Sfantul Kosmas Vatopedinul ( numit si Protosul, martirizat in 1280 si preznuit anual la 5 decembrie, l-au apanzurat, pe ceilalti parinti Kareoti i-au decapitat, iar pe Iviriti i-au inecat.

  PAPISTASII SUNT VRAJMASII LUI DUMNEZEU SI AI MAICII DOMNULUI

  CUM SA II NUMIM BISERICI ?! SI SA LE RECUNOASTEM TAINELE ?!

  • oarecare

   ACESTI APOSTATI DIN CRETA SI-AU FACUT ICOANE CA LUMEA SA SE INCHINE LA EI :))

   ADICA SA NE INCHINAM LA DRACI… VAI DE NOI ….

   UITATI MAI JOS :

   „O mare crimă comit acei păstori moderni, care mai bine ar fi numiţi minciuno-păstori, ce sub pretextul unei false “iubiri” creştine şi “atotiertării”, în mod conştient sau inconştient, îşi învaţă păstoriţii “neîmpotrivirea la rău”, precum învăţa Lev Tolstoi. Cîtă viclenie groaznică şi întunecată! Cîtă făţărnicie fariseică!” – ÎPS Averchie (Tauşev) de Jordanville*

   Imaginea ce o vedeţi mai sus se află în Catedrala cu hramul Sfîntul cneaz Ioan (Iovan) Vladimir din oraşul Bar, Muntenegru, de pe ţărmul mării Adriatice, inaugurată recent la 25 septembrie 2016.

   După cum se observă cu ochiul liber, în pictură sînt reprezentaţi participanţii de la aşa numitul „Mare şi Sfînt Sinod Panortodox” din Creta (lucru confirmat de scrierea în sîrbă deasupra imaginii), ce s-a desfăşurat în iunie 2016, şi anume întîistătătorii Bisericilor ortodoxe locale cu cîte 2 consilieri de fiecare întîistătător, respectiv: patriarhii Bartolomeu al Constantinopolului, Daniel al României, Irineu al Serbiei, Teofil al Ierusalimului, ş.a.m.d. sssÎnfăţişaţi fiind în mitre şi camilafce, în veşminte arhiereşti şi cu Evanghelia în mînă, asemănarea este izbitoare cu reprezentările iconice ale Sinoadelor Ecumenice.

   Aflaţi toţi într-o „corabie a mîntuirii”, ce reprezintă arhi-eretica „biserică” ecumenistă, în centrul căreia se află o Evanghelie deschisă, iar deasupra sa, între patriarhii ecumenişti Teodor al Alexandriei şi Bartolomeu al Constantinopolului, stă „Sfîntul Duh” sub forma unui porumbel, sînt vegheaţi de sus de reprezentările Mîntuitorului, Maicii Domnului şi Înaintemergătorului Ioan Botezătorul.

   Cît de îndrăzneaţă a ajuns obrăznicia ecumeniştilor, noii farisei!

   Catedrala a fost sfinţită (ne întrebăm ce fel de sfinţiri pot săvîrşi îndărătnicii ecumenişti?) duminica, 25 septembrie, de patriarhii Teofil al Ierusalimului si Irineu al Serbiei, împreună cu arhiepiscopul Anastasie al Albaniei şi Ioan al Ohridei. La ceremonie au participat reprezentanţi ai tuturor Bisericilor ortodoxe locale.

   Precum le stă în obicei deja, în seara precedentă, sîmbăta (să fi fost după sau în loc de vecernie?), în faţa catedralei au organizat un eveniment artistico-cultural, simţindu-se bine alături de prietenii lor, vrăjmaşii lui Dumnezeu, reprezentanţi ai altor credinţe şi „confesiuni creştine” (monofiziţi, papistaşi şi musulmani), desfăşurat cu ocazia a 1000 de ani de la martiriul Sfîntului cneaz Ioan Vladimir.

   Întrebare pentru toţi cei ce se numesc ortodocşi, dar care au rămas în comuniune cu ierarhii ecumenişti, dîndu-le, cu de la sine putere, „timp de pocăinţă” ecumeniştilor: Mai credeţi în îndreptarea îndărătnicilor? Oare fiii cărei biserici vreţi să fiţi – ai Bisericii lui Hristos sau ai „bisericii” lui Antihrist?

   Nu vă mai lăsaţi amăgiţi de glasul înşelătorului şi tatăl minciunii din cauza propriei comodităţi pierzătoare de suflet!

   VEDETI ‘ICOANA’ AICI :

   http://lumea-ortodoxa.ro/ecumenistii-de-la-sinodul-tilharesc-din-creta-reprezentanti-intr-o-icoana/

   • Supermemorandumul a inceput sa fie pus in aplicare si in grecia, daca la noi si la rusi sf biserici au ajuns sali de concerte si se organizeaza „pelerinaje” in tari majoritar protestante si catolice prin vizitarea de de „catedrale” apostate si tot odata participand la „slujbele” acestora, in grecia ecumenismul religios si interconfesional va fi introdus in scoli, deja sa iscat si un scandal intre biserica si partidul de guvernamint

 4. Alexei

  Spuneti-mi va rog manastirea Raciula este singura manastire sau biserica din R.Moldova aflata in prezent in nepomenire ?

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: