SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Arhiepiscopia Greciei, Atitudini, Conferinte, Mărturii, Prigoana

Pr. prof. Theodoros Zisis: Cum se procedează cu episcopii ecumeniști (și în general cu tot clerul ecumenist)

Pr Theodoros Zisis Manastirea Adamclisi jud Constanta),
30 mai 2013, partea 3 din 3

Sa ne indepartam de episcopii si preotii care sunt ecumenisti.Si e foarte usor sa ne dam seama daca un preot sau episcop este ecumenist. Mi-a spus un crestin ortodox in Grecia cum ca: Eu parinte, am un mod foarte simplu de a verifica daca un preot sau un episcop este ecumenist sau nu. Eu il intreb pur si simplu ce parere are de „consiliul mondial al bisericilor” *(CMB)* si de papa. Daca incepe sa spuna lucruri bune despre papa, cum ca papa ar fi biserica ca toti suntem frati, si ca nu ar trebui sa plecam din „consiliul mondial al bisericilor”, atunci intelegem ca este ecumenist si MA DEPARTEZ DE EL, NU MA MAI DUC LA EL LA BISERICA. Un alt mod in care putem sa protestam ar fi sa incepem intre noi sa facem o uniune, O UNIRE INTRE NOI si sa ne infatisam noi ortodocsii traditionalisti ca fiind multi. Daca intr-o eparhie exista 4, 5, 10 manastiri care sunt traditionaliste,ortodoxe, anti’ecumeniste sau intr’o eparhie exista 4, 5, 10 enorii care au preoti ortodocsii anti’eumenisti. Noi crestinii ortodocsii mergem numai la aceste Biserici, numai la acesti preoti, iar ceilalti o sa se intrebe: Dar de ce voi mergeti numai la aceste manastiri, numai la acesti preoti de enorie? Si atunci o sa le spuneti: Pentru ca ceilalti sunt ecumenisti.

Un ieromonah din sinaxa noastra ne-a spus pentru ca ne este foarte actuala aceasta tema. Noi avem moduri de a face in asa fel incat ORIUNDE SLUJESTE UN EPISCOP ECUMENIST NOI SA NU FIM PREZENTI. Atunci cand un episcop vine in eparhia noastra, un episcop ecumenist, NOI NU VOM SLUJI CU EL, PUR SI SIMPLU NE SCOATEM EPITRAHILUL SI PLECAM ACASA, ACELASI LUCRU POT SA-L FACA SI CREDINCIOSII, ATAT PENTRU EPISCOP CAT SI PENTRU PREOTI!

  1. Cuviosul Sava Cipriotul despre parintele Epifanie Teodoropulos, din scrisoarea catre cei care-l acuzau ca intrerupand pomenirea patriarhului ecumenic a intrat in schisma cu Biserica: „Parintele Epifanie Teodoropulos a fost redus la tacere atunci cand, acum vreo douazeci de ani, i-au fost dovedite greselile. Dar voi, cu aceleasi argumente ne-teologice, vreti a indreptati comuniunea cu patriarhii care propovaduiesc erezii „cu capul descoperit”, ce au „o dragoste demonica” pentru eretici, in vreme ce prigonesc pe autenticii ortodocsi, si asemanandu-se astfel Patriarhului Beccos, Imparatului Copronim, si tuturor celor asemenea lor”.

    Se stie ca dupa trecerea la cele vesnice a cuviosului Sava trupul sau a raspandit buna-mireasma: „Intr-o noapte, toata manastirea a fost inundata de o mireasma nespusa. Stareta nu stia de unde provine, insa dupa putin timp au depistat ca mireasma iesea din chilia unde statea Parintele Sava. Cand au deschis usa, totul s-a umplut de buna mireasma si au vazut ca Parintele Sava adormise in Domnul; numai atunci au inteles ca mireasma aceea iesea din sufletul inmiresmat al Parintelui Sava.”

  2. Ce spune pr Theodoros Zisis aici unde eu personal traduc, nu e valabil acum in perioada cand deja BOR a aceptat sindoal erezia din Creta. Acum e clar ca a mai merge la cei care pomenesc e spre osanda…

    Insusi pr Theodoros Zisis a anuntat ca va intrerupe pomenirea dupa Simpozionul din Martie!

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: