SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Comunicate, Patriarhia Rusiei

Patriarhia Rusiei NU va participa la sinodul din Creta și și-a retras reprezentantul de la consultări

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a condus astazi ședința de urgență a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, de la care se așteapta să decidă dacă delegația Bisericii Ortodoxe a Rusiei – cea mai mare si numeroasa Biserica Ortodoxa a lumii – va mai merge sau nu va mai merge la sinodul panortodox, programat sa aiba loc in perioada 16-26 iunie, în Creta.

Va reamintim ca, vineri, Ria Novosti a informat, conform unor surse din Patriarhia Rusa, că șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, nu s-a mai deplasat in Creta pentru a participa la o sedinta programata pentru ziua de joi, dedicata realizarii mesajului sinodului panortodox.

Biserica Ortodoxă Rusă a propus ca sinodul panortodox din Creta să fie amânat, pentru o dată ulterioară, a informat RIA Novosti.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a propus, în urma ședinței de urgență, care a avut loc astăzi, amânarea datei de organizare a Sfântului și Marelui Sinod panortodox, care fusese programat pentru perioada 16-26 iunie 2016, în Creta, din cauza refuzului unui număr de Biserici locale de a participa la viitoarea reuniune, în urma constatării unor documente și proceduri neconforme ale viitorului Sinod.

Informația a fost oferită de șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, imediat după încheierea sesiunii de urgență a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Nu vom putea participa la Sinodul Pan-Ortodox… Vom cere să se amâne data desfășurării sale.” – a spus Mitropolitul Ilarion, citat de Ria Novosti, reprezentant al celei mai mari Biserici Ortodoxe locale din lume, Biserica Ortodoxă Rusă.

Potrivit acestuia, anterior, au mai refuzat să participe la Sinod și Bisericile din Bulgaria, Antiohia, Georgia și Serbia, care au cerut, de asemenea, ca Sinodul să fie amânat.

Șeful Secretariatului Administrativ al Patriarhiei Moscovei, Episcopul Serghei de Solnecinogorsk, care se afla în Creta, pentru participarea la pregătirile sinodului, a fost rechemat la Moscova.

sursa

  1. safimvigilenti

    slava Lui Dumnezeu care prin Biserica Rusa da inca o lovitura acestui sinod talharesc; pana la urma va ramane singur Daniel in Creta, ultima iuda a ortodoxiei

  2. Mircea Suta

    SLAVA LUI DUMNEZEU ! MI-A ASCULTAT RUGACIUNEA MEA, A PACATOSULUI !!!!!!

    BRAVO BISERICA RUSIEI, SERBIEI, ANTIOHIEI, GEORGIEI SI BULGARIEI !!!!!!! CINSTE VOUA !!!!!!!

    RUSINE CELOR CARE SLUJESC NECURATULUI SI PREGATESC INSELAREA SUFLETELOR !!!!!!! DUMNEZEU SA LE ZADARNICEASCA LUCRAREA !!!!!!!! AMIN !!!!!!

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: