SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Documente, Patriarhia ecumenica

Patriarhia Ecumenica a publicat proiectele de document ale sinodului pan-ortodox

Biroul de presă al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol a făcut publice proiectele de documente care vor fi discutate în cadrul Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, programat să înceapă in data de 18 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Kolymvari, Creta.

Documentele sunt: „Misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea de astăzi”, „Diaspora ortodoxă”, „Autonomia și mijloacele prin care aceasta este proclamata”, „Taina căsătoriei și impedimentele sale”, „Importanța postului și respectarea lui astazi”, și „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”. Pe rand, odata cu discutiile deschise pe marginea acestora, continut documentelor enumerate mai sus a fost prezentat, in amanunt, in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi ARHIVA).

„Este prima dată, în 1200 de ani, cand 14 Biserici Ortodoxe autocefale se întâlnesc”, a declarat biroul de presă.

„Aproximativ 500 de persoane vor lua parte la aceasta adunare istorica, avand dorința comună de a consolida relațiile și de a aborda provocările spirituale și sociale contemporane ale lumii”.

In data de 1 iunie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a anunțat, insa, decizia unanimă si categorica de a nu participa la Sfantul si Marele Sinod Panortodox, cu excepția cazului în care acesta se amână cu un an.

  1. Ioan Neacsulet

    Sarmanul patriarh de la Constantinopol!
    Daca nu isi repara gresala cu acest sinod talharesc, iadul il asteapta, pentru ca va cadea sub anatema Sfintilor Parinti.

  2. Chiar nu ne putem da seama ce poate sa fie in capul lor, ei saraci nu se gandesc la consecinte

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: