SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Sfântul Munte Athos

Părinți athoniți ruși, printre care și părintele Rafail Berestov, dau ANATEMA ecumenismul și pseudo-sinodul din Creta

Parintii athoniti rusi 10 februarie 2017

Parintele Rafail: Binecuvantat este Dumnenzeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. (de 3 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste. (de 3 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean.

Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui, si a Fiului, si a Sfantului Duh. Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai vorbit prin preacurată gura Ta: Amin vă zic vouă, dacă doi dintre voi se sfătuiesc pe pământ pentru orice lucru şi îl vor cere, pe acela îl vor avea de la Tatăl Meu, Cel Care este în Ceruri; acolo unde vor fi adunaţi doi sau trei întru numele Meu, acolo voi fi şi Eu. Neschimbate sunt Cuvintele Tale, Doamne, milostivirea Ta e fără de seamăn, la fel şi iubirea Ta de oameni. Pentru aceasta ne rugăm Ţie: dă-ne nouă robilor Tăi, cei ce s-au învoit să se roage Ţie:

Tatal nostru, Care esti in cerurui, sfinteasca-se numele Tau – in Rusia,

vie imparatia Ta – in Rusia,

faca-se voia Ta – in Rusia

5.40

Aici, în Creta, s-au adunat călugări de la Muntele Athos de diferite naţionalităţi: rusă, ucraineni, greci, sârbi, şi toate popoarele frăţeşti. Şi noi dăm minciuno-sinodului Cretan, pan-ereziei ecumenice şi documentelor eretice anatema!

6.14
Minciuno-episcopilor, ereticilor ecumenişti Bartolomeu, Chiril, Ilarion şi celor care urmează doctrinei lor celei de suflet peritoare a ecumenismului anatema!

6.31
Celor care atacă Biserica lui Hristos, învăţând că ea a fost împărţită în ramuri, care se disting prin doctrina şi viaţa lor, că Biserica nu este cu adevărat vizibilă şi că din schisme, erezii şi necredinţă se uneşte într-un singur trup, şi celor care nu deosebesc preoţia cea adevărată şi Tainele Bisericii de cele eretice, ci învaţă că Botezul şi Euharistia ereticilor sunt suficiente pentru mântuire, şi celor care au comuniune cu aceşti eretici sau conlucrează cu ei, sau apără erezia lor cea nouă a ecumenismului, care [erezia] îşi imaginează că dragostea lor frăţească este unitatea creştinilor, anatema!

 1. nimic nu sunt

  Nu ştiu foarte bine rusa, dar incerc o traducere a videoclipului, in linii mari.
  Mai intâi au fost rostite rugaciunile începătoare: (Împărate ceresc, Preasfântă Treime, Tatal nostru).
  Apoi au fost rostite rugăciuni pentru Rusia. Au urmat:
  – rugăciuni pentru toti crestinii ortodocsi, pentru izbăvirea lor de amăgirile lui Antihrist, de ispite , de erezii, de globalizare, de serghianism si de alte rataciri;
  – rugăciuni către sfintii ruşi, proroci pentru iertarea păcatelor.

  Langă cruce:
  – anatemizarea documentelor de la Creta;
  – anatemizarea ierarhilor care le-au semnat si a celor care-i urmează;
  – anatemizarea tuturor celor care promovează/ aplică aceste învăţături;
  – anatemizarea filmului ,,Matilda”, a autorului, a regizorilor si a actorilor care au jucat in acest film smintitor care aduce hule lui Iisus Hristos.
  -anatemizarea documentelor biometrice si a cipurilor si a celor care le iau;
  Multi ani traiasca cei dreptslăvitorii crestini!
  Filmul ,,Matilda” este un film masonic.
  Victorie Ortodoxiei!
  – ,,Apărătoare, Doamnă…”
  – Otpustul

 2. nimic nu sunt

  Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa
  https://www.petitieonline.com/signatures/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa/start/380

 3. Cristian

  Din păcate, este o mărturisire parțial ortodoxă:

  – își manifestă credința într-un țar inexistent căruia îi cîntă „la mulți ani” (în Rusia existînd o întreagă mișcare de acest gen)
  – dau anatemei documentele și nr. 666 (practică străină Ortodoxiei)
  – dau anatemei doar ecumenismul, de parcă aceasta ar fi singura erezie stăpînitoare în vremurile noastre
  – grupul respectiv și-a schimbat de n ori poziția față de erezie și pomenirea patriarhului, iar argumentele lor nu sînt întotdeauna patristice
  – se promovează intens pe net (în special youtube) un cult al „starețului Rafael Berestov”, cu acceptul conștient al acestuia și participarea ucenicilor săi

  • Cristian

   #el,

   întrucît comentezi pornit și paralel cu tema, te-aș ruga să spui dacă ai ceva cu persoana mea, căci altfel e inexplicabil atacul tău la adresa mea.

   dacă nu, ai putea să te referi la cele 5 observații ale mele. În caz că ai ceva coerent de spus.

 4. Sluga netrebnica

  Dau anatemei ecumenismul, deoarece ecumenismul cuprinde in el toate celelalte erezii. Ecumenismul este cea mai mare erezie a tuturor timpurilor.

  Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, tarul mucenic al Rusiei, este cat se poate de existent, la fel cum sunt existenti toti sfintii. Manifestandu-ne credinta in sfinti, inseamna ca ne manifestam credinta in Dumnezeu si in Maica Domnului.
  Tarul Nicolae al II-lea a fost canonizat si se praznuieste in toata Biserica rusa.

  • Cristian

   #Sluga netrebnica,

   n-ai înțeles ideea din comentariul meu.
   Ei așteaptă și pomenesc un presupus țar care ar veni; și lui îi cîntă „mulți ani”. În Rusia există o astfel de mișcare.
   Nu vorbim aici despre Sf. Țar Nicolae al 2-lea care este cinstit (împreună cu familia sa) ca sfînt de către ortodocși.

   • Radu

    rusia e sub cizma elitelor de la 1917 incoace visezi draga prietene cu ochii deschisi ca mai exista sperante de la ei

    ai uitat istoria noastra sau tu nu esti roman dupa cum scrii? daca nu iti iubesti mai intai tara ta cum poti sa crezi ca o sa fii loial lui Dumnezeu?

    ca vad ca le cam iei partea de ce nu te duci la ei sa traiesti daca tot le tii partea?

    mai multa intelepciune si nu mai da cu bata in balta aiurea

 5. Sluga netrebnica

  ANATEMA data de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, in august 1983, iscalita de toti episcopii, spre a fi mereu adaugata la sfarsitul anatemelor insirate in “Credinta Ortodoxiei”, praznuita in prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei.

  „Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise ”ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate ”ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!”

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: