SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Clerici și mireni, Interviuri, Patriarhia Română, Prigoana

Părintele Simeon Zaharia de frică că a supărat pe mitr. Teofan susține „sinodul” din Creta

Era de așteptat ca mitr. Teofan să nu lase adevărul să fie mărturisit de duhovnicul său. Ci, l-a căutat de grabă pe părintele Simeon, ca să se „spovedească”. Părintele Simeon vorbește de o remușcare imediat ce părinții care i-au luat interviul, cu binecuvântarea sa, i-au spus că-l vor publica pe internet. Deși îi acuză la un moment dat că s-au folosit de cuvintele sale spontane, negândite, de om care nu știe teologie, regretă că nu a tăcut din gură, căci iată a supărat pe mitr. Teofan și mesajul său a ajuns la o țară întreagă.

Trimișii doxologia, băieți reeducați în duh ecumenist, i-au citit părintelui Simeon doar hotărârea sinodului BOR și poziile pro ale p. Rafail Noica, pomenind și pe IPS Ierotheos Vlachos, fără a-i aduce la cunoștiință criticile acestui mitropolit la adresa adunării din Creta și faptul că nu a semnat anumite documente ce conțin erezii.

În concluzie, părintele Simeon s-a smerit, s-a umilit numai să-l lase în pace, cu bătrânețile și bolile sale. Bunul Dumnezeu să-l întărească și pentru toată nevoința sa, să-i dea sfârșit creștinesc, atunci când îl va chema la El.

PS: Că tot au început interviul, ca să-l întoarcă împotriva noastră, cu faptul că nu i se acordă respect mitr. Teofan, fiind numit simplu Teofan, atunci de ce băieții de la butoanele doxologia il numesc pe părintele Simeon, doar simeon?(http://www.doxologia.ro/sites/default/files/styles/lista-image/public/articol/2016/12/simeon.jpg)
Se vede faptul că nu au nicio evlavie pentru bătrânii duhovnici, ci doar lingușeală – izvorâtă din interes și frică – pentru falșii păstori din conducerea BOR.

 1. Anti demonizati

  In interviul de mai sus parintele Simeon spune : ïmediat dupa interviu mi-am dat seama ca nu am spus ce trebuia …nu am spus adevarul”. Dar acum de unde stim ca spune adevarul? Nu mai are credibilitate.
  Evident Teofan isi doreste un duhovnic personalizat. Probabil si un dumnezeu personalizat dar aici nu mai poate face nimic. Sau probabil ca poate : sa se inchide diavolului.

 2. Mihaela

  Acesta este cu adevarat om duhovnicesc? Asta a invatat in atatia ani de nevointa? O data zice ceva, apoi se dezice si tot asa? Care este adevarul stim, nu prea mai avem marturisitori ai lui. Nu mai poti avea incredere in nimeni.

  • Poate o fi mai slab de înger, am văzut ieri pe diverse canale tv cum purtătorul de cuvânt m.m.b a dat niste declarații cum că Pr. Simeon și-ar fi cerut scuze taicii teofan pt cele întâmplate, dar nu înțeleg cum de nu i sa luat interviu si Pr. Simeon?!, căci altceva era dacă auzeam din gură lui afirmația respectiva, iar în alta ordine de idei cred că a procedat de frica, asta dacă este adevărată afirmația cu cerutul scuzelor

  • aghionoros

   Sa nu judecam cu rautate… prima intrebare a fost de la Dumnezeu, ca in pateric… noi de aceea sa ne tinem… restul, ce e mai mult, e de la diavol

 3. Cristian Vodă

  L-au zapacit de cap pe parintele Simeon. Sigur isi va pierde mintile.
  Acum sa ia aparatele si sa mearga la parintele Iulian de la Prodromu sa vedem, tot asa indoit si nestatornic in credinta este ? Nu va fi ! Il cunosc foarte bine.

 4. Proortodoxie

  Aghionoros ai dreptate!

 5. aghionoros

  Sf. Marturisitor Justin Pârvu a vorbit despre toate aceste abateri, atunci când i s-a adus la cunoștință! La fel ar fi vorbit și acum, cu toate că a prorocit ce va fi cu acest sinod tâlhăresc!
  http://www.atitudini.com/2011/10/parintele-justin-sa-ne-rugam-sa-inmulteasca-domnul-seceratorii-ca-sunt-putini/

  Cum vedeți ratificarea tratatului de la Balamand, din 1993, de către sinodul Bisericii Ortodoxe Române, pe tema raportului dintre Biserica Ortodoxa şi cea catolică? Toate celelalte Biserici Ortodoxe au respins sinodal acele declarații din tratat, ca fiind eretice, numai Biserica Română fiind singura care nu l-a respins nici până azi…
  Nu poporul nostru poartă vina, atâta timp cât aceste tratate s-au făcut şi s-au semnat pe ascuns. Ierarhii noştri nu au cerut părerea şi acordul poporului, dar nici măcar nu am fost înştiințați. Doamne fereşte, mâine poimâine ne trezim că Biserica Română nu se mai cheamă Biserica Ortodoxă, ci catolică. Noi nu ne putem asuma greşelile lor dogmatice. Şi vom ține la hotărârile celor 7 sfinte sinoade ecumenice cu prețul vieții. Pentru noi aceasta este sfânt: mărturisirea de credință a celor 7 sinoade ecumenice. Acestea au fost stabilite de Sfinții Părinți prin Duhul Sânt. Dacă ne lepădăm de ele, ne lepădăm de Duhul Sfânt. Nu e loc de îndoială în privința dogmelor. Ierarhii noştri când sunt investiți în episcopie depun un jurământ cum că se obligă să păzească dreapta credință şi cele 7 sinoade ecumenice. Dacă încalcă jurământul, atunci nu mai sunt episcopi, nu se mai supun Sfinților ierarhi, păstorii lor.
  Deci dacă ei nu se supun mai marilor lor, adică Sfinților Părinți, cum să ne pretindă nouă ascultare? Noi nu ascultăm de furi, ci de glasul Bisericii, care vorbeşte prin Sfinții Părinți, nu prin minți îmbătate de mitrele aurite din capul lor. Ei au datoria să revadă acordurile de la Balamand şi Biserica să îşi revizuiască poziția ortodoxă, spre liniştea poporului nostru ortodox. Biserica catolică deține erezii foarte mari în sânul ei, noi nu avem ce discuta cu nişte fățarnici care şi-au inventat propria lor biserică în afara harului lui Dumnezeu, pentru a fi independentă şi de sine stătătoare, asemenea lui Lucifer care a vrut să îşi ridice alt scaun pe tronul Dumnezeirii. Papalitatea a închis credincioşilor bisericii lor porțile Împărăției cerurilor ca să se închine lui pe un alt tron, la Vatican. Au încercat să ne subjuge şi pe noi, aruncând în ograda noastră şopârla uniatismului, dar sângele martirilor noştri mărturisitori i-a alungat cu puterea harului lui Dumnezeu. Aceste compromisuri ale ierarhilor noştri se săvârşesc nu dintr-o convingere dogmatică, ei ştiu prea bine adevărul, ci se poartă aşa datorită intereselor politice. Nu au puterea să se opună, pentru că a fi episcop în zilele noastre, înseamnă să accepți condiția de mucenic. Nu e uşor nici pentru ei. Noi avem datoria să îi trezim şi să ne rugăm pentru ei să aibă puterea de a se opune rătăcirilor dogmatice şi să fortifice Biserica cu mărturisirea lor dreaptă.
  Noi, cei care am rămas ortodocşi în acest popor, ne dezicem de rătăcirile şi compromisurile lor. Au intrat lupii în turma noastră pentru că semănătorii sunt puțini, lipsesc teologii în măsură să poată combate nişte rătăciri de la adevărurile de credință. Se duc degeaba în străinătate şi fac atâtea şcoli teologice, dar nu auzi pe niciunul care să mărturisească nişte realități dureroase din sânul Bisericii. Pentru că ei când vin din străinătate aşteaptă o coroană de arhiereu, o coroană de secretar, să îşi pună guleraşe frumoase, genți strălucitoare şi maşini luxoase şi cică formează Biserica Ortodoxă. Dar nu asta formează Biserica Ortodoxă, Biserica ortodoxă o formează poporul simplu de rând binecredincios, băbuca aceea care îşi aprinde lumânarea cu lacrimi în ochi şi țăranul care nu cedează ortodoxia străinilor. Ortodoxia nu e în catedrale şi în zgârie nori, nu e în caracterul Biserici noastre, ci Ortodoxia sălăşluieşte în Peştera boilor de la Betleem, în care s-a născut smerit Dumnezeu. Acolo coboară Duhul Sfânt, aici e culcuşul harului Duhului Sfânt, în inima smerită şi înfrântă. De la Părintele Stăniloae nu mai avem profesori teologi care să facă o reală catehizare studenților. Şi teologii se formează aşa cum văd la păstorii lor. Dar ar trebui să înțeleagă că păstorii supremi sunt Sfinții Părinți şi slavă Domnului sunt atâtea cărți publicate. Nimeni nu poate spune că nu a ştiut.
  Teologilor noştri le lipseşte râvna sau scânteia dragostei de adevăr. Să învățăm de la greci, care aşa mândri cum sunt ei, totuşi nu renunță la principiile ortodoxe ale Bisericii, ei fac educație religioasă, catehetică şi dogmatică de mici copiilor lor, astfel încât poporul grec este crescut într-un mediu bizantin şi înțeleg uşor dogma ortodoxă. La noi a fost o teologie sporadică şi o ortodoxie plină de necazuri şi greutăți. Eu rar am întâlnit profesori de teologie în puşcărie, şi dacă erau, erau fără atitudine. Au fost câțiva buni dar puțini, cum a fost Părintele Arsenie; mai mult cei simpli şi fără carte au apărat Biserica la noi. Să ne rugăm să înmulțească Domul secerătorii că sunt puțini. Orice credincios trebuie să îşi însuşească un minim de cunoştințe dogmatice, catehismul ortodox şi să fie trezvitor să nu primească orice învățătură cu uşurință de la oricine, numai de la Sfinții Părinți şi preoții mărturisitori. Să fim vigilenți pentru că sectele iau amploare şi în curând Ortodoxia românească, dacă o ține tot aşa, o să iasă la pensie „

 6. aghionoros, altceva era cu Adevărații Stâlpii ai Ortodoxiei precum Părinții Iustin Pârvu si Adrian Fageteanu, din fericire iată că este bine ca sau ridicat si Pr. Ciprian Ioan, Claudiu , Eftimie, , Grigorie, s.a, si tragem nădejde că se vor ridica si alti, acum recent a apărut o știre cum că locul arhiepiscopiei satmarului si maramuresului este vacanta, să vedem cine va ajunge aici, după cum știm în mun. Satu Mare, Baia Mare, Sighetul Marmatiei pe o serie de catedrale au fost amplasate ,,crucile” lui bahomet, nici de la arhiepiscopia mai sus amintită nu sa luat nici o atitudine, nici de la episcopia de la Cluj si nici de la patriarhie la buc., iar un ,,preot” ce ținea de această arhiepiscopie aderând si la un club masonic, ordinul ,,sf” Lazăr, pe numele lui Alexandru chis

 7. Cristian Vodă

 8. Cristian Vodă

  Manastirea Sihastria si-a facut cont special pe youtube pentru a sustine sinodul de la Creta.
  Deocamdata au un singur clip:

 9. Un om

  Cel care îi pune întrebări Părintelui Simeon în acest clip video nu este altul decât Protosinghelul Varsanufie cel care predică de obicei în zile de sărbătoare la Sihăstria! Un zelos al avocat al sinodului din Creta!

  • aghionoros

   se cunoaste dupa voce ca e un lingusitor

   • Ce coincidenta, pe acela de la Rm. Vâlcea tot varsanufie îl cheama si aceleași năravuri ca si cel de la sihăstria, parcă au fost aleși precum boabele de fasole

 10. Un om

  Monahul Nicolae Stehinhardt: Când este vorba de Hristos, picăturile și fărâmele, ori pregetările, șovăielile, limitele și temerile, sau îngustimile și mărunțișurile, prudențele și orbecăielile, întoarcerile și grijile mărunte nu au ce căuta. Totul este pe viață și pe moarte, pe „capre” sau pe „oi”, pe da ori ba, pe întreguri.

 11. preot Matei Vulcanescu

  Daca acesti oameni isi schimba discursul „dupa cum bate vantul” oare ar trebui luati ca repere? Reperul nostru este Hristos Dumnezeu, Sfintii Parinti(Sfintii Parinti a nu se confunda cu marii duhovnici: Arsenie Papacioc, Cleopa, etc). „Ia-ti Parintii si Scriptura, indreptarul si masura, tot cuvantul din Scriptura Duhul Sfant l-a dat din gura”(Sf Ioan Iacov). Observ o lipsa de verticalitate in declaratiile unor parinti considerati mari. Dar, voi, oameni buni, criterii ortodoxe nu aveti?
  Ca vad ca aveti nevoie de tot felul de ” guru” sa va spuna ce sa credeti, ca si cum voi sunteti cu totul necatehizati si lipsiti de maturitate si discernamant spiritual si chiar dezechilibrati.
  E un handicap spiritual grav, anume de a ramane copii de tazta in credinta, fara a avea o baza si criterii solide ale credintei.
  E trist sa vad cat de ametiti sunt oamenii care ascuta doar de argumentul autoritatii. Sper sa va invatati minte sa nu mai va uitati la cine zice ceva ci la ce zice acela, chiar daca acel ce vorbeste este un cersetor de pe strada sau este un mare teolog sau mare duhovnic. Pentru mine este clar ca asa zisul Sinod din Creta este un sinod talharesc si eretic. Nu e nevoie sa-mi spuna duhovnicul x sau marele parinte y. E suficient sa vezi ca nu e urmator Sfintilor Parinti, iar a lua masuri impotriva acestui sinod talharesc este ceva firesc pentru un ortodox, ca madular viu al Trupului lui Hristos.
  Daca un mare duhovnic iti spune sa te sinucizi o sa faci asta?

  • paul

   parinte vulcanescu!
   cred ca ar trebui sa va enervati mai des…ca iese bine!
   aveti un discurs foarte coerent si barbatos la suparare!
   bravo!
   blagoslovit!

 12. g

  este o perioada a compromisului si a compromiterii…se vor limpezi apele intrun final

 13. Cristina

  Vai, Vai, Parintele Simeon Zaharia ! Cum ti-ai vandut tu Mantuirea de la Domnul nostru Iisus Hristos , de frica sa nu-ti petreci batranetile pe drumuri…. Si nici macar nu s-ar fi intamplat Asa, ca multi mireni antiecumenisti ar fi sarit sa te ajute financiar si ai fi trait pana la adanci batraneti in demnitate , admirat si respectat de binecredinciosi si ai fi murit cu cununa Mantuirii pe cap . Iti este Mai Frica de Slugile Satanei decat de Mantuitorul Iisus Hristos ! Ia aminte la Parintele Claudiu de la Urziceni ! Este Tanar si are si Familie de intretinut , dar Demnitatea si Iubirea de Hristos nu l-au lasat sa faca pact cu Diavolul. Ceea ce , Parintele Simeoane, exact ai facut dumneata ! Halal Marturisitor pentru Hristos esti ! Marii Sfnti Marturisitori ai Ortodoxiei, nu aveau inalte studii teologice, ci aveau Iubire Neconditionata pentru Hristos ! Mai bine taceai , ca filozof ramaneai ! Sa-ti fie Frica de Teofan , Mai mult decat de Iisus Hristos , dumitale, care ti-ai ptrecut intreaga viata in manastire tocmai din dorinta de a te Mantui ? Te innecasi ca tiganul la mal , parintele Simeoane ! Cata bucurie am avut cu totii , cand am auzit ca esti de partea Adevarului si a lui Iisus Hristos si Mai avem inca un preot Bun , printre noi .! Si cat de amarnic ne -am inselat ! Din frica si lasitate, ai trecut de partea Satanei…..Mai este timp sa-ti vii in fire, Parintele .. Nu Teofan iti va da Mantuirea ! El si-a pierdut -o de mult si pe a lui …. Tot ce ar putea el sa faca pentru dumneata, este sa te ia cu el in Iad…. Nu-l lasa Parinte Simeoane !

 14. Cristina

  Parinte Matei Vulcanescu, ce multa dreptate aveti ! Intr-adevar , Este trist sa vezi cum monahii in manastiri , precum si mirenii in societate , sunt atat de ametiti si asculta doar de Argumentul Autoritatii Este atata spalare a mintilor care se practica Mai ales in manastiri , dar nu numai, si uite asa, oameni buni si evlaviosi sunt indobitociti de catre Autoritate si renunta sa mai gandeasca cu propriile lor minti., sub pretextul ( justificarea) Ascultarii . Stapanirile din toate timpurile s-au bazat pe aceasta slabiciune omeneasca ,, in dorinta lor de a stapani multimile . Ignorand cele 10 Porunci ale Domnului si Invataturile Sfintilor Parinti, omenirea face Mai multa Ascultare de Autoritatea pamanteana decat de cea Sfanta …..Si uite asa , facem Ascultarea cea Rea , in loc sa facem Neascultarea cea Sfanta , dupa cum frumos zice un parinte si profesor universtar grec. Un monah care marturiseste pe Hristos si pe Sfintii Parinti, si apoi , de frica , se dezice de aceasta marturisire , este un tradator de credinta , pe care nu mai putem conta . Scuze nu -I putem gasi , caci , Mai ales dupa o viata petrecuta in manastire, Parintele Simeon ar fi trebuit sa stie pana la aceasta varsta , ca Singura Autoritate Incontestabila si Imuabila este Autoritatea Domnului Dumnezeului nostru , care se face cunoscuta noua , numai prin Scrierile Sfintilor Parinti, si nicidecum prin arhiereii vicleni si eretici ca Teofan si Daniel si restul conducerii BOR. Si nu-i nevoie de studii teologice inalte , ca sa intelegi si sa respecti Scrierile Sfintilor Parinti…., este nevoie doar de o inima loiala. si iubitoare de Hristos….. Vai celui care are mai multa frica de oameni , decat de Dumnezeu….. Parinte Simeon, noi vedem ca esti bolnav si batran , Dar iti promitem ca nu vei ramane pe drumuri, te vom ajuta cu totii, vei fi iubit si respectat, nu-ti fie frica sa spui Adevarul pentru Ortodoxia noastra scumpa .Nu -I lasa pe Teofan , Daniel si Toata. Clica lor de banditi sa ne fure Ortodoxia ! Nu-ti fie frica Parinte Simeon, Dumnezeu este Mai Puternic decat Satana .

 15. Cristian

  @atal – „Daca ,,marii duhovnici,, ar fi spus poporului toate abaterile canonica si ar fi marturisit adevarul cu orice pret, azi nu se ajungea aici. ” – asa cred si eu. Desi stiau despre gravele abateri dela dreapta credinta (mai vechi sau mai noi) nu si-au pus niciodata problema intreruperii comuniunii cu ierarhii eretici sau marturisirii cu orice pret, si mai ales catehizarea si atentionarea credinciosilor in acest sens capital pentru mantuire..
  Numai ca eu cred ca au tacut nu de teama prigoanei, ci din motive mult mai grave:
  1. unii chiar aveau marturisire de credinta indoielnica rau (vezi pr. Calciu, Paraian, Boghiu, Ioanichie Balan, poate chiar si Cleopa sau Papacioc care spuneau despre catolici ca sunt schismatici dar nu eretici??!, etc etc etc) – asa ca, de exemplu, nici nu au considerat ceva prea grav impreuna slujirea ereticului Teoctist cu papa in 1999. ( a se vedea aici faptul ca in 1991, de expl., batrinul Sava athonitul a rabdat pomenirea lui Dimitrie al Constantinopolului pana cand a aflat ca a slujit impreuna cu papa la Roma – dupa asta gata!)
  2. Dar din pacate, toti (inclusiv pr. Iustin Parvu) se inchinau idolului Neam – asa ca nu puteau intrerupe pomenirea ierarhilor pt. ca ar fi creat tulburare in Biserica Neamului (parca era a Lui Hristos …!). Asa ca pentru linistea Neamului nu au facut nimic, si uite asa pr. Iustin a slujit impreuna cu mitr. Teofan Savu, l-a pomenit pana la sfarsit si a trecut la Domnul cu el la capul patului. In acelasi duh vorbeste astazi pr. Amfilohie Branza. Trist, dar adevarat.

  Asta-i, cred eu, tragicul adevar despre ortodoxia romaneasca. Iertati.

  • aghionoros

   Asta s-a vazut din exterior, dar acesti mari duhovnici au avut ceea ce ne lipseste noua acum: discernamant! Caci tot poporul nu ar fi inteles multe lucruri, daca ei ar fi fost mai categorici. Sa uitam ca litera legii ucide, cand nu tii cont de consecinte care trebuie sa aiba in vedere cel mai de pret lucru: mantuirea oamenilor!

 16. ovidiu

  Sora intru HRISTOS, Cristina ,
  Sunt de acord cu toata marturisirea fratiei tale ,dar as mai adauga faptul ca acum mai mult ca niciodata noi ,prostimea ,trebuie sa iesim la lupta sa -i eliminam pe ierarhii tradatori de ADEVAR,si sa-i lovim unde ii doare mai tare ,si anume la bani ,ne mai ducandu-ne la slujbe cu pomelnice cu bani,ne mai aceptand sa platim pentru botez ,cununie sau inmormatari alti bani ,ca doar preotii sunt salariati ai statului si sunt platiti din banii nostri ,ai prostimii.Cu dragoste intru HRISTOS CEL INVIAT! ovidiu pacatosul.

  • Cristina

   Doamne ajuta, Ovidiu . Preotii au fost creati sa ne ajute sa obtinem Mantuirea .De aceea, un preot Bun, cu adevarat Bun, este o comoara , si niciodata nu te poti revansa suficient catre un astfel de preot . Problema este ca preotii Buni sunt Aproape inexistenti , ici colo, cate unul….. Si dupa ce ne-au murit Marii duhovnici ai Romaniei, chiar am crezut ca am ramas singuri , ca nu mai avem deloc preoti Buni …..Dar uite ca a inceput prigoana si acum , cand se separa caprele de Oi , descoperim ca mai exista totusi cativa preoti Buni : Preotii Marturisitori Prigoniti ….putini , dar Buni , preoti care -I iubesc pe Hristos mai mult decat Avantajele Lor Materiale …Acestia , daca se vor mentine cu tarie pana la capat, vor primi cununi de Sfinti, desi sunt doar simpli preoti, din cauza Curajului lor atat de Rar in aceste vremuri Grele. . Ceilalti preoti de care vorbesti tu sunt majoritatea covarsitoare a preotimii ortodoxe romanesti, si acestia sunt Impostorii , Lupii in piei de oaie , care s-au facut preoti sub false pretexte, doar pentru interese materiale, si nu ca sa dobandeasca Duhul Sfant . Si aici ai mare. Dreptate, acesti Impostori Nu Mai trebuie platiti . Acesti impostori trebuie boicotati de intregul popor ortodox, si apoi de asteptat si vazut daca aceasta solutie radicala ii trezeste cumva … Si in tot acest timp trebuie sa-i ajutam pe Preotii Prigoniti fiecare , in masura posibilitatii sale, caci si catusi de putin conteaza … Sa-i ajutam sa-si amenajeze un alt loc pentru a sluji si sa le ramanem fideli pana la capat . Este Culmea Nebuniei si Tradarii sa continuam sa mergem la slujbele preotilor impostori si sa le bagam bani in buzunar , dar sa-i lasam fara de ajutor pe Preotii cei Buni Prigoniti pentru Adevar si Hristos . Stim ca din nefericire , poporul nostru a fost si este un popor cu foarte multi tradatori, si lasi , dar Dumnezeu este Mare si Bun, si chiar daca trei sferturi din populatia tarii vor fi tradatori si lasi, dar un sfert va fi loial Preotilor Prigoniti , tot va fi Bine. Domnul nostru Iisus Hristos a spus ca turma va fi mica …..Acum , Mai mult ca niciodata, trebuie sa fim uniti in fata Dusmanului nostru comun: Ecumenismul Satanic , care in numele iubirii universale , ne va duce direct in Iad , nu inainte de a trai si iadul pamantesc prin implantarea cu cip . Cand stim bine ca Sfintii nostri Parinti au urat Ecumenismul cu toata fiinta lor, au preferat sa moara marturisind impotriva lui, cum putem noi sa mai credem in minciunile viclenilor arhierei romani si ale slugilor lor umile si proaste, preotii impostori ? Daca ii iubim cu adevarat pe Sfintii nostri Parinti, atunci ar trebui sa avem multa pretuire pentru Preotii Prigoniti , care au fost Prigoniti tocmai pentru ca au respectat ce zic Sfintii Parinti . Ajutandu-I pe Preotii Prigoniti, le aratam Sfintilor Parinti ca ii IUBIM. . Aceste vremuri tulburi , cumplite pentru Ortodoxie, sunt o Incredibila Sansa pentru fiecare roman pentru Mantuirea sa Personala … Cine nu vede Sansa aceasta, este mai orb decat orbii…..

   • Întocmai ca nu vedem această șansă, mai văd că intră diverși comentaci care zice că sunt în diaspora si vin si se vaită ca nu mai găsesc Preoți antiecumenisti, bun nu mai găsești, dar ei se duc călări călări la ei, ba se mai îmbracă pe deasupra si in costume naționale și rid în continuare cu gura pin la urechi si toată ziua buna ziua ai tesala pe taicile joanta si siluan, ba mai ,,sărbătoresc ” ,,sărbători ” ce eu nu am auzit în viața mea, fac pelerinaje la ,,catedrale” papistaseasca, un exemplu în acest sens este un ,,pelerinaj” la ,,catedrala” San Marco din Veneția ,,cu binecuvântarea” taicii siluan, si chiar pe mine ma scarbeste personal văicăreala acestora din diaspora, nu bag pe toată lumea în aceiași oala, însă marea lor majoritate se duc dea-n boulea în lăcașurile apostatilor

 17. paul

  cristina,
  ai si fratia ta grija un pic mai multa in exprimare ,sa nu ne lasam trasi din una in alta fara echlibru.

  intai,preotii nu sunt creati,preotii sunt oameni,ziditi ,nascuti din mama,apoi nascuti inca o data din apa si din Duh,apoi cer sa poarte Preotia,sfanta Taina a preotiei,jurand infricosate juraminte.

  si iar,acum sunt vremuri atat de tulburi,incat se vor „ridica” multi falsi marturisitori. mare grija sa nu cadeti nici in plasa unor exploatatori ai momentului.(vorbesc dintr-o proaspata experienta,nu din teorie).
  asa cum nu toti preotii sunt impostori,nici toti protestatarii nu sunt automat,sfinti.
  sunt,repet,vremuri grele,tulburi.
  mare grija.

  • Cristina

   Paul, multumesc pentru sfaturile pretioase. Acum, da-mi voie sa-ti dau si eu doua sfaturi : 1, Pune mana si mai citeste Scrierile Sfintilor Parinti …..de cateva ori, daca nu reusesti sa intelegi din prima…. 2. Fii bun si nu-mi rastalmaci cuvintele . Multumesc . Doamne ajuta .

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: