SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Patriarhia Română, Prigoana, Scrisori

Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la construcția unui nou Turn Babel”

Credincioșii sunt derutați; nu înțeleg ce fac fără episcopul sau preotul ecumenist. Din obișnuință și din cele amintite mai sus îi acceptă așa cum sunt sau nu îi interesează ce se întâmplă.
În acest caz nu caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Încă și oile, animale atât de ascultătoare și supuse ne pot da o lecție. Dacă în locul păstorului văd un lup, vor asculta de el? Sau lupul în blană de oaie nu va trezi simțul oilor?,,Iar după un străin ele (oile – în cazul nostru, oameni înțelepți) nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor.” (Ioan 10,5)

sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/08/10/parintele-elefterie-tarcuta-scrisoare-catre-patriarhie-sunteti-prea-implicati-la-constructia-unui-nou-turn-babel/

 1. elena adriana

  Va iubim parinte ELEFTERIE inca de la prima scrisoare pe care ati facut-o arhiereului….le-am citit pe toate si am inteles care este CALEA pe care trebuie sa mergem.Multumim bunului DUMNEZEU ,pentru parintele ELEFTERIE care este un dar al acestui neam .VREDNIC ESTE PARINTELE ELEFTERIE ….si ar trebui trimisa scrisoarea la toate manastirile din tara …..sa citesca toti staretii….si sa inteleaga …ca daca noi toti crestini am fi pe aceeasi cale ..atunci si arhierei
  s-ar trezi din ratacire , ca nu este nimic mai bun decat ADEVARUL.
  Sunt manastiri in care calugarii nu stiu …sunt mintiti ca nu s-a intamplat nimic ….ca internetul dezinformeaza si nu au posibilitatea sa afle ….ce se intampla cu adevarat in biserica ….si ce a mai ramas din biserica …..
  MULTUMIM ….si ca a fost acest ..”sinod „..ca nu am fi stiut nimic din tot ce s-a intamplat ….nu am fi aflat ca de ani de zile …..arhiereii nostrii au facut pact …cu diavolul….si ne duc ….incolonati ….spre iad …

 2. Dr.Gabriela Naghi

  Axios ,Prea Cuvioase Parinte Elefterie!
  Marturisesc ca m-a impresionat stilul scrisorii,tonul demn si intransigent,limbajul clar patrunzator ,care nu lasa loc la interpretari sau ambiguitati. care face onoare Bisericii lui Hristos, atunci cand teologhisesti despre credinta sfanta ortodoxa.Am constatat ca se raspunde cu acuratete la intrebarile pe care le-am formulat noi credinciosii(in gand),si mi-am dat seama cat de multe nu stiu,cate de mult mai am de invatat,cat si la cele puse de ierarhii apostati cu ocazia diverselor evenimenteScrisoarea cuprinde o argumentare scripturisticã, canonicã, sinodalã, traditie, din Sfintii Pãrinti, este chiar frumusetea chipului vãzut al Ortodoxiei arãtat nouã prin Duhul Sfânt.Prin aceasta scrisoare am primit lamuriri ample si asupra delicatei si spinoase probleme legate de casatoriile mixte,care la noi in tara s-au savarsit cu aprobarea episcopului asa cum aflam din ziarul Lumina(„Regulamentul pentru relaţiile bisericeşti ale clerului ortodox român cu creştinii eterodocşi din 1881 prevedea: „Căsătoriile mixte, între persoane ortodoxe cu persoane eterodoxe sau de alt rit creştin, se binecuvântează de Biserica Ortodoxă, păzindu-se uzul de până acum, ca copiii ce se vor naşte din aceste căsătorii să devină membri ai Bisericii Ortodoxe”.),fara nici o problema de foarte multi preoti si ierarhi.Aici nu se poate vorbi de iconomie,caci se incalca cu buna stiinta,canoanele bisericii,iar” ierarhii s-au lepadat de Dumnezeu si duc credinciosii pe poarta cea larga spre iad. .”Adevarat ,Prea Cuviosia Voastra.
  Ierarhii apostati incalca cu bună știință Poruncile Evanghelice și canoanele din Pidalion,pervertind,mintind si intinand constiinta crestinilor care-i asculta, facandu-se vrednici de osanda.De remarcat este faptul ca toate sinoadele ecumenice au spus tuturor ereticilor ANATEMA,la sinodul antihristic nu s-au facut auzite aceste cuvinte.
  Stergerea de pe ordinea de zi a sinodului viclean ,serpesc,a mult discutatei si arzatoarei probleme a calendarului ,a fost semnul clar,ca fortele sincretismului religios global, stăpânii din umbră cărora le slujesc cei care au participat si semnat infamele documente cretane, i-au ales „la locul potrivit”.”Acest demers antisinodal, anticanonic și, neîndoielnic, eronat, care nu corespundea nici unei necesități pastorale, a vătămat unitatea Bisericii din punct de vedere al calendarului sărbătorilor și liturgic – unitate care de 16 veacuri rămăsese netulburată, mai exact de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea (315) care a stabilit prăznuirea comună a Paștelui…Ne îngrijim să ne unim cu papistașii, protestanții și monofiziții eretici, fără ca aceștia să se lepede public de ereziile lor, dar rămânem despărțiți de frații noștri care țin calendarul părintesc, față de care nu avem nici o diferență în credință.”(Pr. Theodoros Zisis (din cadrul conferinței cu tema”Sfântul și Marele Sinod. Mare pregătire, nici o așteptare” – Grecia 2016)
  Atâta vreme cât nici o mănăstire sau biserica din „Patriarhia Română” nu întrerupe comuniunea cu pseudo-ierarhii eretici ai BOR,conducatorii lor se dovedesc treptat ca devin minciuno-invatatori,si toti impreuna,lupi imbracati in „piei de oaie”,unii chiar cu sortulete si epoleti pe sub sutane.

 3. Anca Maria

  Hristos A Inviat !

  Asa, Parinte Elefterie ! Sa avem si noi, pastori adevarati, care marturisesc Ortodoxia si doar Ortodoxia. Sfantul Parinte Paisie ne-a transmis SA AVEM CURAJ ! PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sf. M.Mc. Elefterie va sa dea aripi de har pentru aceasta marturisire si cele ce vor urma ! Noi, cei din Curtea de Arges vom raspandi in biserici aceasta scrisoare si vom marturisi ca nu putem avea partasie cu erezia ereziilor – ecumenismul, cu „biserici” surori, cu ierarhi masoni. Va iubim ! Va multumim !

  • Doamne ajuta Anca Maria, căci tumoarea ecumenismului sa raspindit precum o molimă, apropo de Curtea de Argeș, care a fost reacția celor din zona când ereticul Calinic a făcut ,, slujba de pomenire” așa zisei ,,regine” Ana de hohentolern care a fost eretica, ,,slujba” fiind făcută alături de un papistas?

  • marinela

   Axios!Dumnezeu sa va dea putere de marturisire pina la sfirsit si multa sanatate ca s-o puteti face .Va iubim parinte drag pentru ceea ce faceti/sinteti si sintem alaturi de sfintia voastra cu toata inima/ sufletul.Doamne ajuta si mintuire!

 4. Dr.Gabriela Naghi

  Atotmilostivul Dumnezeu sa va rasplateasca iubirea jertfelnica,Prea Cuvioase Parinte Elefterie ,sa va umbreasca cu adierea nepretuita a Mangaietorului, daruindu-va bucurie si alese binecuvantari.
  Oare chiar toti cei care sunt madulare ale trupului lui Hristos nu au simtit in strafundul inimii lor cuvintele vrednicului de pomenire in veac, Parintelui Cleopa:”Se cade, aşadar, oricărui preot ortodox şi oricărui creştin al Bisericii noastre dreptmăritoare, să fie un bun ostaş al lui Hristos cu toată evlavia şi cu mânie bărbătească şi tare să apere, prin cuvânt şi prin scris, adevărul dreptei noastre credinţe. Nu se cuvine a fi blând acolo unde nu trebuie a te purta cu blândete. Acelaşi lucru ne învată şi Sfântul Pimen cel Mare, zicând: „Se cade nouă a răbda toate, măcar de ne-ar scoate cineva şi ochii sau ne-ar tăia mâna noastră cea dreaptă, iar dacă cineva voieşte a ne depărta şi a ne despărti pe noi de Dumnezeu, atunci să ne mâniem” (Pateric, Cuvântul 118). Si iarăşi zice: „Întâia oară fugi, a doua oară fugi, a treia oară fă-te sabie cu cel ce vrea să te despartă pe tine de dreapta credinţă”.
  (Arhim. Cleopa Ilie – Ne vorbeşte părintele Cleopa, vol. 10, Editura Episcopiei Romanului, 2000, pp. 130 – 131)
  Cei care accepta din comoditate sau alte pricini,comuniunea cu ierarhii eretici apostati(cler si laici), tind sa devina la randul lor ecumenisti infocati,pierzand Harul daruit de Hristos Domnul,mahnind Indelunga Sa rabdare si numai pot aduce roada bogata,numai pot aspira la investirea cu hlamida si inelul nepretuit ,garantia devenirii “sarea pămîntului” şi “lumină lumii”.
  Cum ii putem numi pe cei „bolnavi” care propaga panerezia ecumenista,ne spune Sfântul Preacuvios Isidor Pelusiotul (n.360) „Acei care cuteaza sa scoata sau sa adauge ceva la, cuvintele inspirate de Dumnezeu, sufera de o boala sau alta: ori nu cred ca Dumnezeiasca Scriptura a fost dictata de Duhul Sfânt, ceea ce îi arata necredinciosi, ori se cred mai întelepti decât Sfantul Duh, si asta înseamna ca sunt smintiti” (Migne 78 A)
  Iata ce ii graieste Domnul, Sf.Prooroc Iezechiel,cuvinte de foc,pe care astazi le aud ,doar cei ce au urechi de auzit:”Fiul omului, au doară mică este fărădelegea aceasta pe care o fac popoarele acestea, precum vezi? Ei au umplut pămîntul de necurăţii şi s-au sfătuit să Mă întărîte şi să Mă lepede. Deci, le voi face şi izbîndire întru mînia Mea şi nu-i va cruţa ochiul Meu, nici îi va milui; şi cînd vor striga cu glas mare spre urechile Mele nu-i voi auzi.”
  (Sursa: Sfântul Prooroc Iezechiel (sec. VI î. Hr.) | Apărătorul Ortodox)

 5. rodica

  Multumim Bunului Dumnezeu ca avem un mare MARTURISITOR precum dragul nostru Parinte Elefterie!Sa speram ca-i va auzi multi strigatul Sfintiei Sale !A trecut deja un an si aproape jumatate si este trist ca foarte multa lume inca „doarme”,nu au reusit inca sa inteleaga ce se petrece in BOR!

 6. Peter Ganea

  Sa ne traiesti parinte si fie ca bunul Dumnezeu sa va tina in viata cit mai mult si sa tineti aceasta credinta pe mai departe in adevar .
  __________________________________________________________

  Am o intrebare va rog cineva sa-mi raspunda:
  La sfanat liturghie am ascultata la radio si am auzit la un moment dat cum 3 -4 voci vorbeau in alta limba pe rand, cred ca era limba greaca, una arba, spund citeva cuvinte, apoi ceva de genul arab si o alta intro dialect neinteles de mine totul a durat citeva minunte ?
  Ce inseamna acest lucru ? va rog cineva care stie sa ne explice si noua.
  Doamne ajuta
  Pe http://www.ortodoxradio.ro/

 7. Peter Ganea

  Multumesc pentru raspuns.
  Am intrebat pentru ca am vazut un reportaj cu un preot arab care era fara pantofi in picioare avea ciorapi albi si facea slujba ortodoxa cu cadelnita, in limba araba, cred ca era la Biserica Sfanta Ecaterina ?
  Cum este posibil asa ceva, fereasca Dumnezeu.
  Daca cineva stie de acest reportaj sa ne explice, va rog.

  • ban

   Arabii sunt de doua feluri: ortodocsi ca noi, sau iacobiti, adica neo-calcedonieni, care sunt eretici (deci ortodocsi doar cu numele), caci nu accepta hotararile sinodului ecumenic de la Calcedon. Adica sunt ca si armenii, sau coptii, ortodocsi, dar nu prea. Sper ca intelegi explicatia.

 8. Să vedeți dezmăț și paranghelii la Iași, sursa ziarul de Iași

 9. bunicu

  Bunul Dumnezeu sa va ajute parinteElefterie ca ne santeti lumina in intunericul ce se pogoara peste lume !!!

 10. CP

  Stiti cumva unde pot sa il gasesc pe Pr Elefterie?

 11. Ioan

  Dumnezeu sa poarte de grija tuturor celor care apara si celor care DREPT invata Cuvantul Adevarului Sau. Ecumenismul relativizeaza tot si da dreptate tuturor, iar acest lucru este pacat impotriva Duhului Sfant care nu se iarta. Pe cand Hristos spune ,,Eu sunt Calea Adevarul si Viata”, deci nu sunt mai multe biserici si nici adevaruri.
  Fratilor, ,,Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte”! Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne mangaie…

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: