SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Patriarhia ecumenica

LIVE din CRETA

Unele evenimente din cadrul sinodului panortodox vor fi transmise în direct (livestreaming).

Program:

 • Duminică, 19 iunie – 8:00 – Utrenie și Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Cincizecimii
 • Luni, 20 iunie, 11:00-14:00 – Ședința de deschidere a Sfântului și Marelui Sinod
 • Sâmbătă, 25 iunie, 17:00-19:30 – Ședința de încheiere a Sfântului și Marelui Sinod
 • Duminică, 26 iunie – 8:00 – Utrenie și Sfânta Liturghie sinodală

Programul slujbelor este prezentat la ora României.

 1. Monah Teodot

  Sedinta de deschidere si de icheiere transmise. Restul, TOP SECRET, ca la bilderbrg.

 2. Monah Teodot

  Transmisiunile live nu ma intereseaza. Ce sa vezi ? Falsitati si schimonoseli ale ecumenistilor ? Poate apare si mascariciul mesia al jidanilor iar pe ala chiar mi-ar fi greata sa-l vad, Ca si pe francisc de altfel, inaintemergatorul lui.

 3. Angelica

  Nu au frica de Bunul Dumnezeu, oare cum pot trai? Cu siguranta si-au vandut sufletele, altfel nu imi explic !
  ” Sa stam bine, sa stam cu frica sa luam aminte”

 4. „Fiecare sinod ecumenic a fost din partea Sfintilor Parintii o manifestare a iubirii fata de Dumnezeu ; fiindca mai intai trebuie „să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău”(Mt.22,37), pentru ca aceasta porunca are intaietate fata de cea de-a doua porunca care e la fel ca prima: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”(Mt.22,39). Caci daca aproapele se leapada de adevaratul Dumnezeu atunci „să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş” ”(Mt.18,17) ; chiar daca „casnicii” tai se vor intoarce de la credinta in adevaratul Dumnezeu , devenind dusmani ai Acestuia , trebuie sa te desparti de ei: „Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
  . Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinaţi: trei împotriva a doi şi doi împotriva a trei . Dezbinaţi vor fi: tatăl împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei şi fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale şi nora împotriva soacrei” (Luc.12,51-52).
  Astfel fiecare sinod ecumenic n-a fost altceva decat un cadru organizat in care urmasii Apostolilor au pus hotar intre credinta in adevaratul Dumnezeu si credinta in dumnezeul fals , despartindu-se de cei care s-au despartit pe ei insisi de Dumnezeul adevarat , si care le-au fost acestora pana la un anumit timp frati in Hristos : „ Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
  .Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui. . Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine”(Mt.10,34-37) ,care inseamna „taierea pe care o face Cuvantul…despartind intre ei pe credincios si pe necredincios” (Sfantul Grigorie Teologul , Cuvant la Sfanta Lumina). „Necredincios” este orice eretic , fiindca printr-o credinta falsa dusmaneste pe adevaratul Dumnezeu ; acesti „dusmani [mai sunt] numiti si casnici (eretici) care nu au credinta adevarata a apostolilor Domnului „ (Sfantul Epifanie , Ancoratul).
  Asa-zisul „irenism” fata de cei de alta credinta , promovat de „ortodocsii” ecumenisti , este o aberatie , pentru ca : „nu orice pace este fara prihana si buna , ci de multe ori este gresita si ne arunca departe de dragostea lui Dumnezeu . Precum cand ne impacam si ne unim spre stricarea adevarului”(Sfantul Teofilact , Comentariu la Evanghelia dupa Luca) ; „Asadar sa iubim pacea fata de fratii nostri si fata de cei de aceiasi credinta cu noi , dar sa ne ferim si sa ne indepartam de pacea cu aceia (de care vorbeam).
  Este limpede ca pacea este un lucru frumos . Dar nu orice fel de pace este lipsita de osanda si de blam. Fiindca deseori ea este primejdioasa, si ne indeparteaza de dragostea fata de Dumnezeu. Este fara de nici un folos pacea fata de cei de alta credinta, astfel ca sa cugetam acelasi lucru si deopotriva cu ereticii. Din aceasta cauza credinciosii sa se indeparteze si sa se fereasca de farmecele (ton firhon) cele de pe pamant, si sa nu mai cunoasca pe rude, si tatal sa-si lepede dragostea fata de fiul sau, si fiul sa nu mai cinsteasca pe tatal sau, si maica sa izgoneasca iubirea fata de fica sa. Caci trebuie si se cuvine ca cei rataciti sa urmeze si sa mearga pe urmele celor ce au minte sanatoasa, si nu cei ce au ales sa cugete drept sa vina dupa cei nebuni.
  Acest lucru ni l-a spus si in alt chip Hristos: „ Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine” (Mt.10,37)
  Asadar cand din pricina evlaviei tale fata de Hristos, vei tagadui pe tatal tau, atunci vei capata ca pe o mare bogatie, pe Tatal tau cel din ceruri. Si daca parasesti pe fratele tau care necinsteste pe (Hristos) Dumnezeu, pentru ca tu vrei sa-L slujesti pe Dumnezeu, te va primi pe tine Hristos ca frate al sau…vei afla atunci rudenii multe si stralucite, multimea sfintilor.”(Sfantul Chiril al Alexandriei, Comentar la Evanghelia de la Luca).
  Daca acest Sinod „panortodox”nu se va coordona dupa aceste premize, ci din contra va avea rolul de a cauta apropierea de eterodocsi, fara ca acestia sa paraseasca dogmele false, atunci nu va fi un sinod ortodox ci mai degraba unul apostat.”
  Traian C.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: