SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Ierarhi, Patriarhia Română, Rătăciri

Discurs lingușitor al pr. Hariton Negrea la vizita mitr. Ierotheos Vlachos

Deși în predica sa, mitr. Vlachos nu a pomenit nimic despre cel mai discutat subiect din cadrul Bisericii – pseudosinodul din Creta, a avut un cuvânt de folos, care în alte circumstanțe ar fi ajuns mai mult la inima credincioșilor. Totuși a amintit de faptul că papistașii au distrus legătura dintre răstignirea Domnului și Învierea Sa.

La toate aceste cuvinte, numitul stareț Hariton Negrea răspunde cu un discurs, probabil  pregătit dinainte, foarte măgulitor, cu multe minciuni (precum faptul că toți viețuitorii mănăstirii au citit cărțile mitr. Vlachos – ar fi o minune dacă măcar zece monahi i-ar fi citit o carte, dar probabil s-a referit la faptul că s-a citit la trapeză astfel de cărți – fapt ce nu implică că toți și-au însușit cele citite). Apoi cuvintele gratuit laudative, numindu-l „isihast al rugăciunii lui Iisus”, l-au făcut vizibil pe mitr. Ierotheos Vlachos să fie scârbit de o așa lingușeală, cât și faptul că tot îi prorocea mitropolitul încă 30 de ani de viață. A fost de-a dreptul greu de ascultat un asemenea discurs, pe care doar în perioada regimului totalitar comunist îl puteai auzi la adresa „iubitului tovarăș”. Probabil e defect rofesional al numitului stareț, cel cu vechi state de plată în cadrul sistemului. În final, mitr. Vlachos fără falsă modestie, i-a închis gura comunistoidului, asigurându-l că este doar un umil ucenic al marilor isihaști care praticau rugăciunea lui Iisus.

Rămâne durere că mitr. Vlachos se lasă mai degrabă PS sa influențat de ecumenistul Teofan Savu și nu invers.

 1. Revenind la I.p.s Vlachos mai bine stătea în bancă lui

 2. Raluca

  Mitropolitul Ierotheos Vlachos s-a băgat singur și de bunăvoie în această combinație cu susținerea lui Teofan Savu, și a făcut ceea ce nu făcuse niciodată înainte de Creta, și anume vizite de lucru la mănăstirile din Moldova: Diaconești, Petru Vodă, și poate vor mai urma și altele, cu unicul scop de a-i susține pe față pe semnatarii cretani. Așa că asta e, dacă îi susține pe eretici, are parte și de lingușelile lor. Nu are de ce să se simtă jenat.

 3. Haridecarton fiu de comunist sărac de la tara comuna tataraşti,dornic sa scape de sapă pleacă drumul scoli la oras.Tocilar de fel iese repede in evidență ca fiind papagal de aceia i se atrage şi linguseala ca dar.Asa tata asa fiu…https://youtu.be/MZPdNLzKlRM,,,minutul 9:12……

 4. Mi se face sila cind vad cum trădători se laudă si se lingusesc intre ei.Ei care l au trădat pe Hristos la fel lau prigonit si pe părintele Iustin iar acum se folosesc si de numele parintelui.Oameni mici si de nimic,cuiere de haine.

 5. Vestitorul Ortodoxiei

  Ierotheos Vlahos este cazut in erezie ! Pentru cine nu stie, Vlahos este adept al homeopatiei, adica a vrajilor. Cine nu ma crede, are posibilitatea sa vizioneze un filmulet pe YouTube in care parintele Vulcanescu explica ce e homeopatia, alaturi de reputatul teolog Tselenghidis. Sa nu va mire aparitiile lui Vlahos langa eretici, in frunte cu Teofan Apostatu’.

  ANATEMA IERARHILOR CARE AU SEMNAT ERESUL CRETAN ! ANATEMA IERARHILOR CARE NU SE DEZIC DE APOSTATII CRETANI !

 6. Vestitorul Ortodoxiei

  Iar Hariton este un sarpe securistic, care l-a tradat pe parintele Iustin ! O panarama care se crede ortodox, dar zici ca-i papistas dupa cum se comporta si vorbeste !

 7. guti flo

  Se incearca din rasputeri sa se ascunda adevarul despre tradarea din Creta……

 8. Degeaba mai ncearca că deja le-au pus în aplicare

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: