SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Patriarhia Română, Scrisori

Comunicat al schitului Rădeni: Nu suntem adepţi ai “bochismului”, “vladimirismului”, “dorobanţismului” sau ai altor ideologii de acest fel.

Comunicat

Faţă de afirmaţiile calomnioase apărute în mediul online în legătură cu Schitul “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădeni, Neamţ, doresc să fac următoarele precizări:

 1. În ziua de 14 ianuarie 2017 la Schitul Rădeni s-a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, nu a Sfântului Vasile cel Mare. Prin urmare, Schitul Rădeni nu a ţinut sărbătorile din prima zi a anului după calendarul vechi şi nu a adoptat acest calendar.
 2. Schitul Rădeni nu se află în legătură sau comuniune de niciun fel cu nicio grupare schismatică, stilistă sau de altă natură, din ţară sau din lume. Potrivit canonului 15 I-II Constantinopol, întrerupând pomenirea ierarhu- lui din cauza părtăşiei acestuia la erezia ecumenistă din Creta, Schitul Rădeni nu a părăsit în niciun fel Biserica Ortodoxă Română, nici nu are de gând să facă acest lucru.
 3. Având în vedere că Schitul Rădeni a găzduit, în data de 19 ianuarie 2017, Marea Sinaxă Naţională Ortodoxă a preoţilor, ieromonahilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor care au întrerupt comuniunea cu ierarhii semnatari ai documentelor eretice din Creta, eveniment major, la care au participat zeci de preoţi, sute de credincioşi şi, în calitate de invitat special, Gheron Sava Lavriotul, ale cărui opinii tranşante cu privire la diferite personalităţi controversate ale vieţii spirituale ortodoxe din ultimele decenii sunt binecunoscute, este evident că, luând aminte la avertismentul dat de Apostolul neamurilor, care se întreba îngrijorat: “Oare S-a împărţit Hristos?” (1Cor. 1,13) nici eu, nici ceilalţi preoţi slujitori sau vieţuitorii Schitului nu suntem adepţi ai “bochismului”, “vladimirismului”, “dorobanţismului” sau ai altor ideologii de acest fel. Singura noastră dorinţă este de a păstra vie şi lucrătoare în vieţile noastre Ortodoxia, aşa cum ne-a fost predată de-a lungul veacurilor de la Domnul Hristos şi Sfinţii Săi Apostoli, prin Sfintele Scripturi, opera Sfinţilor Părinţi, hotărârile dogmatice şi canonice ale Sfintelor Sinoade Ecumenice ale Bisericii şi toate celelalte elemente ale Sfintei Tradiţii.

Ieromonah Pamvo Jugănaru

sursa: http://aparam-ortodoxia.ro/2017/01/22/schitul-radeni-nu-nicio-legatura-cu-stilistii-cu-bochistii-etc/

 1. Cristian Stancovici

  Parinte Pamvo, Dumnezeu sa-ti ajute si sa-ti mai dea un pic de rabdare in lupta cu acesti ecumenisti! Presiunile politice vor inceta in foarte putin timp, acum cu venirea lui Trump la putere in America si toti acesti ecumenisti, care urmaresc unirea bisericii noastre cu satanistii, se vor cai amarnic. Dar din pacate pt ei, caiala lor va fi prea tirzie….
  Parinte Pamvo, iti multumim din suflet pt jertfa pe care o faci si te vom urma in numele lui Iisus Hristos!

 2. ban

  Bravo, are curaj parintele. Sa ne rugam sa scape si altii de aceste idolatrii, precum si de ”ostasi” si ”visarionisti”. O mica remarca: cred ca ierarhii au tradat ortodoxia in Creta, nu cum scria in comunicatul de la Radeni, ca nu acuza pe nimeni de tradarea ortodoxiei.

  • ayeaye

   Asta e fariseism cu Pamvo p-astea le poate numi bochismului vladimirismului si dorobantismului, da pe ereticu teofan ciolofan nu il poate numi eretic el e inaltpreasfintit ca de a semnat cu monofizitii, e la beatificari de papistasi si sfintiri de aeropoarte cu ereticii

   • ban

    Daca ii scrii ca intrerupi pomenirea pe motiv de erezie, se cheama ca il faci eretic; formulele de politete e clar ca nu le merita apostatul Termopan. Dar pt. a nu-i aduce alte acuzatii nefondate si fiind documente oficiale, nu poti sa zici ”indracitule si nesimtitule Teofan”, ca unii s-ar sminti.
    Cu pr. A. Boca ramane cum a zis pr. Pamvo.

   • ban

    Daca ii zici ca nu il pomenesti pe motiv de erezie, se cheama ca il faci eretic. Restul e limbaj de act oficial, ca sa nu se sminteasca unii.
    Despre pr. A. Boca ramane cum a zis pr. Pamvo.

   • ban

    Ereticii nu merita titlurile oficiale, dar in acte se folosesc pt. a nu sminti pe unii.
    Despre pr. A. Boca ramane cum a zis pr. Pamvo.

 3. Olimpia-Magda

  Ma bucur, Parinte Pamvo, ca pastrezi nealterat duhul dreptei credinte marturisitoare al Parintelui Iustin! Dumnezeu sa-ti dea putere si rezistenta in fata oricaror lovituri ale vrajmasului si sa-ti dea biruinta in lupta! Doamne, ajuta!

 4. Doamne ajuta părinte, deie Domnul că și alți sa se trezească

 5. spirea bataiosu

  LUPTA antiecumenista continua, Hristos in noi,sfintia voastra tineti in continuare flacara aceasta vie,acolo vor fi mutime de credinciosi care vor fi alaturi de Dvs in marturisirea LUI HRISTOS MANTUITOR,,,Dumnezeu sa va foloseasca in lupta antiecumenista ca si pe noi pe toti cati suntem si vom fi.Amin!

 6. Emil Baciu

  Este binevenita o astfel de lepadare publica, tinand cont ca idolatriile ne sufoca -alaturi de ecumenism. „Bochismul”= „arsenismul”, nu-i asa ? Nu cunosc expresia insa banuiesc ca provine de la Boca, a carui inselare este cunoscuta sub numele de „arsenism” inca inainte de al doilea razboi mondial (vezi parintele Arsenie Papacioc). Felicitari vietuitorilor Schitului Radeni pentru pozitia adoptata. Doamne ajuta !

 7. Iată un alt scandal a apărut în presa ( deocamdată trecător), despre ce este vorba?!, Ei bine de ,,milostiva” și de ,,binefacatoarea” fundație omenia, ei bine pina aici toate ,,bune și frumoase”, dar ce te faci că în această hora au intrat toate ciudățeniile și atenție ,, ierarhii” b.o.r, și să vedeți ce fel de sponsori sunt în spatele lor, intrați așa că chestie pe site-ul lor și o sa va cruciați, danutz figurând că președinte de onoare

 8. Slavă Domnului că au lămurit această problemă.

 9. Cristian

  Cînd poate fi primit ca preot cel hirotonit de ereticii ecumeniști
  https://hristofor.wordpress.com/2017/01/24/cind-poate-fi-primit-ca-preot-cel-hirotonit-de-ereticii-ecumenisti/

 10. Ioana

  SFANTUL IOAN GURA DE AUR: Uneori vrajitorii ii fac pe bolnavi sanatosi iar dracii tamaduiesc dar … Iata ce putem citi la Dracii ca doctori ucigasi: https://saccsiv.wordpress.com/2014/07/09/19sfantul-ioan-gura-de-aur-uneori-vrajitorii-ii-fac-pe-bolnavi-sanatosi-iar-dracii-tamaduiesc-dar/

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: