SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Ierarhi, Patriarhia ecumenica

Bartolomeu de Istanbul se razbuna pe Biserica Rusa pentru ca i-a incurcat planurile în ce priveste sinodul talharesc din Creta?

STUPOARE: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor din Ucraina pentru ca l-au sustinut in privinta sinodului filoecumenist din Creta. 

    Se trezesc suspiciuni legate si de o posibila colaborare cu schismaticul Filaret de la Kiev. 

arhiepiscop-greco-catolic-ucraina-sviatoslav-sevciuk_tPatriarhul Bartolomeu l-a asigurat, de asemenea, pe liderul greco-catolic din Ucraina (foto), de rugăciunile sale „pentru stabilitate și pace în Ucraina”.

Intr-o declaratie recenta, Biserica Ortodoxa a Rusiei tocmai atragea atentia asupra atacurilor fara precedent din partea uniatilor (greco-catolicilor), asupra ortodocsilor, inregistrate in ultimul timp in Ucraina.

Astfel, mesajul de multumire, semnat de Patriarhul Bartolomeu, chiar daca urmareste sa demonstreze o apropiere – in „marturisirea comuna si unica” a Evangheliei – intre „Bisericile crestine surori”,  demonstreaza in fapt, in fata lumii, o si mai mare ruptura in sanul Bisericii Ortodoxe, decat simpla neparticipare a unora dintre Bisericile Ortodoxe canonice la Sfantul si Marele Sinod din Creta.

Exista suspiciunea ca pentru a se razbuna pe Biserica Rusa, fiindca i-a stricat planurile in legatura cu sinodul pan-ortodox, patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol sa se amestece in treburile Bisericii Ortodoxe din Ucraina facand un pact cu schismaticul Filaret Denisenko. Recent a avut loc o intalnire intre Bartolomeu si presedintele filoamerican al Ucrainei, Poroșenko. Suspiciunea consta in lipsa de transparenta a patriarhului Bartolomeu in ce priveste discutiile din Ucraina care au avut in preajma refuzului Bisericii Ruse de a se prezenta in Creta.

Vezi si:

 *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Scrisoarea pe care S.S. Bartolomeu a trimis-o greco-catolicilor din Ucraina dupa sinodul din Creta:

„Suntem incantati de posibilitatea de a comunica cu dumneavoastra, exprimandu-ne recunoștința noastră sinceră, vizavi de scrisoarea dumneavoastră, privind urarile voastre fratesti legate de Sfântul si Marele Sinod (…), în cele din urmă convocat la data de 19 iunie, incheiat cu succes, pe 26 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Creta”, scrie Patriarhul Ecumenic, adaugand:

„Va putem asigura, Preafericirea Voastra, de dorința noastră de a dialoga cu Bisericile noastre surori, susținuta de majoritatea covârșitoare, în sesiunile sinodale, și reflectata oficial în documentele finale.

Acest lucru, conform credinței noastre, este, fără îndoială, de o importanță decisivă pentru mărturisirea unică a Evangheliei, în lumea noastră și vremurile noastre tulburi”.

sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/patriarhul-bartolomeu-de-la.html

  1. sorin

    ce sa le faci, masoni care se sustin si se felicita reciproc

  2. Pai mi se pare cam ciudat intrucat kiril chiar de nu a participat, el semneaza la ierezii grupa mare, ce sa intelegem noi de aici?!

    • el frate am vazut linkul de la un frate depe publicatia ziarul de valcea, si am vazut cata bagabonteala sa raspindit in majoritatea schiturilor si manastirilor depe valea oltului, adica cum au semnat acele si acei ,,stareti” si ,,starete” impotriva acelui brav monah de la schitul lacul frumos

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: