SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Ierarhi, Patriarhia Română, Patriarhia Ucrainei

AUDIO: Sinaxa de la BĂNCENI cu PS Longhin și gheron Sava Lavriotul

Gandirea Sfintilor Parinti este simpla: preotul si episcopul pomenit de preot marturisesc ortodox? S-a delimitat episcopul pomenit de preotul care savarseste Liturghia in parohia mea de pseudo-Sinodul din Creta? Daca episcopul nu si-a delimitat pozitia fata de pozitia Sinodului Local care accepta pseudo Sinodul din Creta atunci insemna ca episcopul respectiv e partas la blasfemia eretica si Hristos e batjocorit si blasfemiat. Mai poti merge acolo unde Hristos e batjocorit? Eu unul nu mai pot.
Daca cineva gandeste magic si il intereseaza daca ia ” energie benefica- har” sau nu din Taine sau Liturhgie , si nu-l doare daca preotul care savarseste Litughia (sau alte Taine) si episcopul pomenit crede ortodox sau nu, inseamna ca acel ” credincios” nu are o relatie vie cu un Hristos viu, personal, ci cu o ” energie” impersonala care ” mantuieste” fie ca vrem fie ca nu vrem, fie ca preotul si episcopul il batjocoreste prin erezie sau nu. Defapt crestinul nostru gandeste magic, nu gandeste patristic. A gandi patristic inseamna a cerceta ce credinta are preotul din parohie si episcopul pomenit de el si sa acctioneze in consecinta. Daca episcopul pomenit de preot e deacord cu Creta mai poti merge la preotul respectiv la Liturhgie? Eu nu as merge!
Aceasta omilie de la Banceni a fost facuta cu binecuvantarea IPS Onufrie al Kievului si sub obladuirea episcopului Longhin. Iata ca mai exista mitropoliti si episcopi care nu accepta erezia ecumenista. Slava lui Dumnezeu!

 1. Problem! Min 3.40.00-3.45.48

  Draga parinte Sava, e ceva ce ‘nu se pupa’… Pe de o parte spui ca ucenicul Sfantului aceluia si-a pierdut harul doar pentru ca a aprobat verbal parerile evreului, iar pe de alta parte spui ca slujitorii ecumenisti au pierdut si ei deasemeni harul botezului, dar au inca lucrarea harului preotiei. Mai spui in acele minute amintite mai sus ca, asa cum un curvar e duce si se impartaseste imediat dupa desfranarea lui, acela se impartaseste cu Trupul real al lui Hristos doar ca se impartaseste spre intunecarea lui pentru ca nu are duhovnic, epitimie, pocainta, etc. Si nu in ultimul rand, mai spui sfintia ta ca Nestorie a fost ingaduit o vreme dupa ce a devenit eretic, si i-au fost recunoscute o vreme slujbele si hirotoniile din acea vreme de asteptare a sa de pana la anatematizarea lui.

  1. Se vede limpede ca faceti o confuzie intre separarea Harului Botezului si Harului Preotiei. Se stie foarte bine ca este vorba despre acelasi har caci este harul aceluiasi Duh, Duhul Sfant: si harul din botez, si din mirungere, si din hirotonie, si din cununie, calugarie, maslu, spovedanie, etc. Dar se stie tot la fel de bine ca Botezul este fundamentul sau harul cel dintai, baza, temelia si poarta de intrare in Neamul lui Dumnezeu si infierea dumnezeiasca. Asadar, harul botezului, fiind fundament, nu poti fara de el sa ajungi cununat, calugarit, impartasit, hirotonit etc. Ai pierdut harul botezului, ai ajuns eretic! Si, ajungand eretic, nu mai esti in lucrarea harului nici in cununia cu nevasta, nici in calugaria calugarului, nici in preotia preotului.

  2. Faptul ca desfranatul se impartaseste astazi la mine cu Trupul lui Hristos, tin sa va spun ca el se impartaseste da, spre intunecarea lui pentru ca a venit la Potir fara sa se caiasca, pocaiasca, fara sa se spovedeasca etc, dar el vine la mine in calitate de CRESTIN, Iiar eu sunt preot dreptmaritor cu harul preotiei nealterat de erezii. Deci, el se impartaseste spre intunecarea lui dar nu-si anuleaza calitatea de crestin precum ereticii. Desfraul nu e erezie! Simplu! Fata de desfranat harul se ascunde de el precum soarele se ascunde dupa nori, deci se ascunde dar nu pleaca de deasupra lui, pe cand la eretic harul se ascunde doar dupa nori, ci pleaca inapoi in inima lui Dumnezeu lasandu-l pe eretic expus partasiei cu diavolul APROAPE cum ramane sinucigasul dupa moarte pe mana demonilor!!!

  3. Chestiunea Nestorie e o alta chestiune care nu se priveste astazi PRIN OCHII LUI HRISTOS, desi esti si sfintia ta impartasit, deci unit cu ochii lui Hristos: Cand spre inceputurile Crestinismului au inceput sa apara unii care tulburau Biserica si care erau chiar slujitori din cadrul Bisericii, Aceasta, Biserica, l-a tras de urechi si de perciuni spunandu-i ca trebuie sa lepede erezia, de nu, in primul sobor va fi blestemat si dedat iadului de viu. Dar erau putine astfel de cazuri chiar daca unii erau preoti si altii chiar arhierei. Ganditi-va ca in zilele noastre lucrurile de pe vremea lui Nestorie ar fi insemnat sa fie comparate cu exemplul: SERAFIM AL PIREULUI A INEBUNIT SI INVATA IN PIREU EREZIA CONTRA ICOANELOR. Ce credeti ca ar fi facut ceilalti 959 de arhierei drepti ai pleromei ortodoxe? S-ar fi dus la el si l-ar fi atentionat in cateva randuri, l-ar fi mustrat, l-ar fi pus sa lepede aceasta erezie pe care o sustine. Desigur, la primul sinod grecesc sau panortodox ierarhul Serafim ar fi chemat in sinod pentru a fi intrebat ultima oara daca s.a dezis de erezia iconomaha, si in cazul in care nu s-ar lepada de ea in sinod, atunci ar fi fost caterisit, anatematizat etc. Dar ce s-ar fi intamplat cu hirotoniile si Liturghiile savarsite de Serafim intre momentul cand a inceput propovaduirea ereziei si caterisirea lui? AR FI FOST SOCOTITE VALIDE DE CEI 959 ARHIEREI ORTODOCSI DIN LUME IAR HRISTOS DEASEMENEA AR FI CONFIRMAT HOTARAREA CELOR 959 DE IERARHI DREPTI.

  Deci, rogu-va, acel ucenic al Sfantului Paisiei cel Mare tocmai credinta evreiasca a confirmat-o, de aceea si-a pierdut harul, caci stim si noi povestea… Si chiar daca pecetea botezului sau a hirotoniei ramane in cel ce devine eretic, ea ramane ca o pecete goala, ca o schita, ca un vas gol… De aceea daca se intoarce un ortodox din erezie nu mai este rebotezat sau rehirotonit, caci pecetea sau vasul exista, doar est reumplut cu harul care odinioara fusese in el.

  Va conjur, nu mai comparati vremea lui Nestorie cu vremea de acum cand APOSTAZIA ESTE FARA DE SEAMAN, ESTE APROAPE TOTALA! Acum au ramas cativa ierahi, cativa preoti, cativa diaconi, cativa monahi si cativa mireni, care nu vor sa devina eretici, iar ceilalti sunt deja uniti cu erezia. In plus, nu putem sa comparam cele doua situatii pentru ca pe Nestorie au putut sa-l dea jos din dregatoria arhiereasca (sa-l cateriseasca), dar astazi nu mai poate NIMENI sa-i dea jos pe cei aproape o mie de ierarhi si cei sute de mii de preoti uniti cu erezia-ecumenismului. Dar pot fi anatematizati? Asta da, dar nu stiu de ce NICI MACAR UN IERARH DIN CEI NEECUMENISTI nu au facut macar un sinod local in care sa blesteme slujitorii ecumenisti………………….. Aici sa ne rapsunda chiar episcopii neecumenisti, cine i-a tinut, cine le-a interzis sa nu zica : ANATEMA ECUMENISTILOR SI ECUMENISMULUI, ANATEMA TUTUROR SLUJITORILOR , MONAHILOR SI MIRENILOR ECUMENISTI!

 2. maxim marcu

  Frate, dar daca peste 6 luni, toti ierarhii ortodocsi care n-au semnat in Creta, s-ar aduna si ar face un sinod, in urma caruia s-ar da anatema ecumenismul, sinodul din Creta, si pe toti ierarhii care au semnat si nu s-au pocait, dar ar recunoaste tainele savarsite de acestia, de la sinodul din Creta, si pana la acel moment, ce zici, ar fii gresit sau nu?

 3. P.F. DIODOROS MITROPOLIT PRIMAT

  FOARTE FRUMOS SI SINCER VORBIND, MULTUMESC P.S. VOASTRA. VA SUSTINEM CU TOT SUFLETUL.

 4. P.F. DIODOROS MITROPOLIT PRIMAT

  P.S.VOASTRA ! MIAS DORI O INTILNIRE DIN TOATA INIMA, AVEM MULTE DE DISCUTAT. SI DE SUSTINUT INTREAGA ORTODOXIE. MUNICIPIUL SOROCA.
  STR. GENERALUL STAN POETAS ,4 TEL. 023031199 SAU 068682254
  VOI FI BUCUROS SI MULTUMESC ANTICIPAT.

  • Dorin

   Diodoros, mitropolit primat al cui?

   • Cristian

    #Dorin,

    https://vk.com/id211553705
    https://www.facebook.com/eugeniu.sevciuc.9

    Omul se numeşte Eugeniu Şevciuc şi are şi un SRL cu numele „DIODOROS-PRIM” care se ocupă inclusiv cu comerţ cu tutun, baruri şi servirea băuturii:
    http://www.companies.casata.md/companies.php?l=ro&action=viewcompany&lid=7800&id=188460

    • Dorin

     Mulţumesc, Cristian.
     Nu ştiam că prăpăditul ăsta a devenit „PF”. Îl ştiu la faţă. N-are pic de ortodoxie în el, nici turmă de păstorit. De aia şi e „PF” acum, făcut de unii răzvrătiţi. Adineauri făcea parte din Mitropolia Chişinăului din Republica Moldova. Era un „cleric” de buzunar, era invitat în altar cînd avea chef parohul de la Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din Soroca.
     A fost bucătarul fostului Arhiepiscop al Chişinăului din perioada sovietică, nu-i reţin numele, cel anterior de actualul pseudo-ÎPS Vladimir al Chişinăului şi al întregii (Republici) Moldove. Înainte de a pleca în Rusia acel arhiepiscop i-a propus ori să plece cu el acolo ca bucătar, ori să rămînă aici şi dacă vrea să îl hirotonească. Nu ştiu dacă a făcut vreodată seminarul teologic, măcar după hirotonie.
     Şi iată aşa, Jănea bucătarul cum i se spunea a ajuns popa Jănea, iar acum e şi „PF”, adică nu mai trebuie să asculte de nimeni, pentru că e „episcop” pentru sine însuşi, precum spun ruşii „sam sebe episcop”.
     E comic că pe pagina lui de facebook e fan al „ÎPS” Vladimir al Chişinăului, postînd un articol despre el şi un citat de-a lui.
     O tragicomedie cu un clovn în veşminte arhiereşti. E jalnic.

  • Titlul pompos de „PF … Mitropolit Primat” nu miroase a bine…. Pare o unflatura stilista…

   • Dorin

    Pr. Matei,
    Vedeţi comentariul de mai sus.
    Nu miroase nici măcar a stilism, e mai grav de atît.
    E un caz clinic, cînd slava deşartă afectează facultăţile mentale. E „PF” pentru sine însuşi, căci nu are nici „episcopi”, nici credincioşi, adică nu are turmă. Nu are suficientă minte pentru a fi doar un episcop, neştiind că titlul de mitropolit e doar unul onorific, dar puterea decizională şi de aplicare a canoanelor în Biserică fie a episcopului, mitropolitului sau patriarhului e egală. Nu are nici măcar minte să fie stilist, că nu poate argumenta teologic ce importanţă are calendarul patristic pentru Biserică şi ce mare greşeală a fost reforma calendarului. Şi atunci întrebarea e: peste cine e mitropolit primat? peste sticlele de vin şi spumante?
    Jalnic.

 5. gavriil

  AUGUSTIN,
  poti sa imi dai o referinta la ceea ce spui despre Serafim al Pireului?Pare ceva foarte grav.

 6. Gandirea Sfintilor Parinti este simpla: preotul si episcopul pomenit de preot marturisesc ortodox? S-a delimitat episcopul pomenit de preotul care savarseste Liturghia in parohia mea de pseudo-Sinodul din Creta? Daca episcopul nu si-a delimitat pozitia fata de pozitia Sinodului Local care accepta pseudo Sinodul din Creta atunci insemna ca episcopul respectiv e partas la blasfemia eretica si Hristos e batjocorit si blasfemiat. Mai poti merge acolo unde Hristos e batjocorit? Eu unul nu mai pot.
  Daca cineva gandeste magic si il intereseaza daca ia ” energie benefica- har” sau nu din Taine sau Liturhgie , si nu-l doare daca preotul care savarseste Litughia(sau alte Taine) si episcopul pomenit crede ortodox sau nu, inseamna ca acel ” credincios” nu are o relatie vie cu un Hristos viu, personal, ci cu o ” energie” impersonala care ” mantuieste” fie ca vrem fie ca nu vrem, fie ca preotul si episcopul il batjocoreste prin erezie sau nu. Defapt crestinul nostru gandeste magic, nu gandeste patristic. A gandi patristic inseamna a cerceta ce credinta are preotul din parohie si episcopul pomenit de el si sa acctioneze in consecinta. Daca episcopul pomenit de preot e deacord cu Creta mai poti merge la preotul respectiv la Liturhgie? Eu nu as merge!
  Aceasta omilie de la Banceni a fost facuta cu binecuvantarea IPS Onufrie al Kievului si sub obladuirea episcopului Longhin. Iata ca mai exista mitropoliti si episcopi care nu accepta erezia ecumenista. Slava lui Dumnezeu!

  • sorin

   Parinte Vulcanescu
   Am o intrebare:
   Ce se intampla cu Ierarhul Tomisului IPS Teodosie, este ecumenist, este pro Sinodul din Crtea sau sustinator sau este de acord cu acel Pseudo- Sinod, ca prin biserici nu se vorbeste nimic despre sinod nici ca a fost nici ca e de bine nici ca e de rau pur si simplu nu am auzit sa vorbesca preotii depsre acest subiect.
   Stiu ca Ierarhul Tomisului nu a participat la asa zis Sinod dar nu stiu de ce parte este.
   Stiu ca a participat la slujbe ecumenite pe la catolici dar nu-i cunosc pozitia vizavi de Sinodul din Creta.
   Ce e de facut?
   V-am cunoscut personal asta vara si stiu ca v-au interzis sa slujiti in parohiile din Dobrogea si asta spune multe despre ei.

 7. Sluga netrebnica

  Exista atata neliniste, atata agitatie si atata varbarie buna sau nu, incat ma gandesc ca au fost dezlegati toti diavolii si li s-a dat putere asupra tuturor.

  Cred ca este nevoie de calm, de linistire si de intoarcere la Sfanta Scriptura si la Sfintii Parinti. Acolo vom gasi toate raspunsurile.

  Oricat de smeriti, traitori sau cuviosi ne-am crede unii dintre noi, cei in viata, sa nu uitam ca vorbirea din Sfanta Scriptura si din pildele Sfintilor Parinti este mai de crezare decat gandurile noastre.
  Fie el monah, preot, ierarh sau chiar inger din cer, daca nu vorbeste de la Sfintii Apostoli si de la Sfintii Parinti …

  Ierarhi ai bisericilor ortodoxe oficiale il vor inscauna pe antihrist. Vor fi prezenti si preoti, si monahi, si mireni … toate neamurile se vor veseli acolo. Si tot asa multa neliniste si netraire a Sfintei Traditii va fi si in acele vremuri. Cei care nu vor fi in comuniune cu antihristul vor fi numiti schismatici, cei care se vor impartasi vor spune ca este har, dar unora spre mantuire si altora spre osanda …

  Unii asteapta si spera la o revenire la normalitate. Care normalitate? Caci normalitatea pe care ne-a spus-o Dumnezeu este aceasta: „Va mai gasi Fiul Omului credinta pe pamant?
  Lucrurile se indreapta in directia pierderii adevaratei credintei, deci in directia instaurarii antihristului.

  Care mai este Biserica? Cea bazata pe Dreapta Credinta sau cea bazata pe cladiri si titulaturi oficiale?

  Toata aceasta degringolada duhovniceasca vine din lipsa credintei. Suntem caldicei si mandri.

  Cumplite vremuri!

  • Dragos

   In Evanghelie Hristos spune ca mai intai se va vesti Evanghelia la toate neamurile si atunci va veni sfarsitul.

 8. Cristian

  Cînd poate fi primit ca preot cel hirotonit de ereticii ecumeniști
  https://hristofor.wordpress.com/2017/01/24/cind-poate-fi-primit-ca-preot-cel-hirotonit-de-ereticii-ecumenisti/

 9. Lumea nu ma crede, continua sa ma faca nebun… Dar nu-i problem! Tot la ceea ce spun Sfintii Parinti, pe care-i avem ca exemple, vor ajunge. Neecumenistii, antiecumenistii, sau cum vreti sa le ziceti nu cred nici la ora actuala cu totii ca e apostazie generala. De ce credeti? Tocmai pentru ca vad ca sunt putini. Auziti ce democratic gandesc! Mi-a zis un preot (cunoscut) ca, daca nu mai raman episcopi multi in tabara antiecumenismului Biserica o sa piara! Doamne lumineaza acest preot! Acum am discutat cu un alt preot (cunoscut) care mi-a zis ca desi este antiecumensit, cei ce-au intrerupt pomenirea sunt extremisti si necrezuti de majoritatea slujitorilor si mirenilor. Lumea botezata este intr-o confuzie ce n-a mai fost in aproape ultimul mileniu…

  Eu insa va spun, lucrurile nu se vor indrepta ci vor degenera TOTAL! Rugati-va sa nu se astearna linistea, caci linistea ce se va asterne va fi mormantul nostru al ortodocsilor, al mai tuturor ortodocsilor din tara si din intreaga omenire!

  Va mai spun asa: preotii nepomenitori ramaneti pe pozitii pana dupa soborul ce-l vor face neecumenistii PS Longhin, IPS Serafim, Ierom, Sava, Pr Staicu, Pr. Vulcanescu etc, apoi indreptati-va atentia catre un arhiereu din acestia si faceti cerere de infiere catre unul din ei, caci veti fi luati din pat si daca veti fi gasiti dormind cu patrafirul de gat, faceti cerere de infiere si rugati acel arhiereu (pe care veti incepe sa-l pomeniti) sa va dea o adeverinta, o legitimatie prin care sa se ateste ca sunteti preot si parohie a acelei episcopii, a acelui arhiereu.

  Atat va mai spun: NU O SA SE IVEASCA ALTA IESIRE SI ALTA SITUATIE!!!

  • Emil Baciu

   Cu siguranta ca la asta se gandesc si ei. Dupa (re)condamnarea, (re)anatemizarea ecumenismului si a celor care il propovaduiesc, sustin sau sunt in comuniune cu primii, nepomenirea inceteaza pe loc si atunci vor fi pomeniti episcopii ortodocsi, in functie de noile eparhii si noile hirotonii. Sau se pot pomeni aceeasi ierarhi care azi sunt ecumenisti, dar dupa condamnarea erezie, ei se pocaiesc, se leapada public de ecumenism si Creta si semnatura etc si marturisesc si invata drept CUVANTUL ADEVARULUI.

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: