SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Ierarhi, Patriarhia ecumenica, Rătăciri

ss Bartolomeu îi dă de gol pe SINUCIGAȘII ECUMENIȘTI și pomenitorii lor: ÎN CRETA s-a încercat construirea „Bisericii celei UNA” – ATAC DIRECT la SIMBOLUL CREDINȚEI

Vizita Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la Taize și discursul său la Consiliul Mondial al Bisericilor (în franceză). „Sfântul și Marele Sinod a recunoscut că „unul din principalele organisme ale Mişcării Ecumenice contemporane este Consiliul Mondial al Bisericilor“

Pe 25 aprilie 2017, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat pentru prima dată comunitatea de la Taize. In această vizită Patriarhul a participat la rugăciunea comună în biserica „Reconcilierii”, în prezența fraților și a reprezentaților diferitelor comunități creștine și a tinerilor reuniți la Taize. De asemenea, el a binecuvântat 2 icoane și s-a recules la mormântul fratelui Roger, fondatorul comunității de la Taize, după cum ne informează Radio Vatican.
Cu o zi înainte, pe 24 aprilie 2017, Patriarhul Bartolomeu a ținut un discurs la Centrul Ecumenic de la Consiliul Mondial al Bisericilor, la Geneva, în care face și niște reflecții legate de Sinodul din Creta. Din acestă alocuțiune redăm mai jos următorul fragment:
În cele din urmă, participarea ortodoxă în eforturile de reconciliere și unitate a creștinilor în sânul a ceea ce se numește „Mișcarea Ecumenică“, care până acum s-a bazat pe deciziile luate fie în mod individual de către Bisericile Autocefale, fie în cadrul Conferințelor pan-ortodoxe, a trebuit să fie ratificată pe cale sinodală, care este metoda autentică pentru a formula o poziție uniformă a Bisericii Ortodoxe.

Noi, ortodocșii, suntem ferm convinși că mișcarea ecumenică și Consiliul Mondial al Bisericilor au ca scop și ca motiv de existență îndeplinirea ultimei rugăciuni a Domnului, „ca toți să fie una(In. 17, 21) care este înscrisă pe frumoasa tapiserie ce împodobește peretele acestei sălii. Pentru acesta, Sfântul și Marele Sinod a insistat pe faptul că „participarea ortodoxă la mişcarea pentru restaurarea unităţii cu ceilalţi creştini în Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească nu este deloc împotriva naturii şi istoriei Bisericii Ortodoxe, ci constituie expresia constantă a credinţei şi a tradiţiei apostolice în condiţii istorice noi.”(Relații, 4) De asemenea, Sfântul și Marele Sinod a recunoscut că „unul din principalele organisme ale Mişcării Ecumenice contemporane este Consiliul Mondial al Bisericilor (Relații 16). Printre diversele activități ale acesteia din urmă, Sfântul și Marele Sinod a susținut că „Biserica Ortodoxă doreşte să întărească lucrarea Comisiei pentru Credinţă şi Constituţie şi urmăreşte cu viu interes contribuţia teologică a acesteia adusă până în prezent. Ea evaluează pozitiv textele teologice editate de aceasta, prin contribuţia valoroasă a teologilor ortodocşi, ceea ce reprezintă o etapă importantă în Mişcarea Ecumenică pentru apropierea dintre creştini (cf. Basilica) Biserici” (Relații, 21). Această evaluare sinodală a contribuției CMB la căutarea unității creștine, pe care o găsim foarte pozitivă, în opinia noastră ar trebui să servească drept sursă de inspirație pentru desfășurarea lucrărilor CMB, la apropirea împlinirii a 70 de ani de existență.

Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă a reiterat prin vocea sinodală a Sfântului și Marelui său Sinod că „acordă o mare importanță dialogului, în mod special cu creștinii eterodocși“ (Enciclica, 20), motiv pentru care ea „condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea
unor persoane sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării
 […] unei Ortodoxii autentice
(Relații, 22).
 ***

Vizita Patriarhului Ecumenic, Bartolomeu, la Taize

Fratele Benoît: Este o vizita istorica, pentru ca legaturile sunt vechi cu Patriarhia Constantinopolului. Sunt frati si calugari care au trait [aici] in anii ’60, dar n-a fost niciodata o astfel de vizita, a celui mai inalt reprezentant al acestei Patriarhii si, deci, ne bucuram ca el vine si este partas rugaciunii comune cu toti fratii si credinciosii care sunt prezenti aceasta saptamana.

Patriarhul Ecumenic: In moartea si in Invierea Sa, Hristos ne-a impacat cu Dumnezeu. In momentul in care cantam imnurile pascale, Orient si Occident crestini impreuna, continuam sa ne rugam pentru ca lumina Invierii sa ne conduca pe calea unitatii si a comuniunii.

Fratele Alois: Este un simbol pe care vrem sa-l partajam, reconcilierea care ne-a fost adusa de Hristos. Si faptul de a ne ruga impreuna, ca Patriarhul vine sa se roage aici, impreuna cu noi, este ca o anticipare  a acestei reconcilieri pe care Hristos a dat-o deja umanitatii, dar pe care nu o traim destul de deplin.

Reporter: Il vom intalni pe Patriarhul Bartolomeu alaturi de Papa Francisc, in vizita sa la Cairo, vinerea si sambata viitoare

RUGĂCIUNI ÎMPREUNĂ CU ERETICII

(Fotografii de pe Pagina Patriarhiei Ecumenice)

  1. Vestitorul Ortodoxiei

    Suntem in plin razboi pentru apararea Ortodoxiei. Bartolomeu si apostatii sai vor sa distruga Dreapta Credinta si sa-l detroneze pe Hristos ! Avem datoria sa ramanem in Dreapta Credinta cu pretul vietii si sa nu cedam nici o clipa.

  2. Vestitorul Ortodoxiei

    Vietile Sfintilor Parinti (Sf Maxim Marturisitorul, Ioan Maximovici, Ioan de Kronstad, Arsenie Papacioc, Ioan Iacob Hozevitul, Ilie Cleopa, Paisie Aghioritul si multi altii) ne sunt dovezi clare ca misiunea noastra este aceea de a ramane in Ortodoxie, daca vrem sa speram la Mantuire. Trebuie sa fim intrasigenti cu cei care vor nimicirea Ortodoxiei. Nu exista Mantuire inafara Trupului Lui Hristos !

    Anatema ierarhilor care au semnat documentele din Creta !

  3. Un popă cool http://ziarul lumina.ro/conferinta-crestini-dupa-evanghelie-la-botosani-112081.html la final sa lăsat cu paranghelie, muzica folck

  4. Amestecatura

    @ Vestitorul Ortodoxiei:te contrazici ! Spui ca trebuie sa ramanem in ortodoxie. Atunci citeste mai bine cartile! Numai sinoadele dau anatema. Credinciosii nu pot da anatema !

    • guti flo

      Amestecatura
      Anatema sau dat ei singuri cand au semnat…..nu mai trebuie sa-i dea nimeni!

    • Aurora

      Amestecatura Boule, esti prost de bubui ! Nu mai intra aici daca nu cunosti subiectul !

      • Fr. Eugen Brumar

        Iertati-ma, sunteti de aceeasi credinta. Nu va mai certati. Multumesc.

  5. O creștină a lui Hristos

    Tot stau și mă întreb cine l-a împuternicit pe ereticul Bartolomeu să fie reprezentantul ortodoxiei? Cu ce drept face toate astea? Dacă biserica ortodoxă este autocefala de ce se erijeaza în „papă al ortodocșilor”? Și dacă la sinodul din Creta ierarhii au fost obligați de acesta, cu ce îi are la mână sau ce li s-a promis? Oare noi mirenii nu trebuia să avem nici un cuvânt de spus înante de sinod? Oare nu cumva nu mai este în deplinătatea facultăților mintale și toți ierarhii merg după el?
    Stau și mă întreb unde este demnitatea de om în general, cu atât mai mult de ierarh, care este pus acolo să păzească moștenirea lăsată nouă tuturor, nu a lor personal, ci nu sa o trădeze? Pare pueril, dar…
    Și unde este demnitatea preoților care stau chitic și tac de frica să nu-și piardă ce? locul de muncă.
    Oare la sutele de mii de români, dacă nu milioane, care au devenit șomeri după revoluție și care au trebuit să găsească soluții pentru a-și putea creste copilașii, și care în tot acest timp au susținut financiar și biserica, s-au gândit acești preoți lași și fără de credința ?
    De la cine să învețe, de la cine să se inspire creștinul ? De la unii fără pic de moralitate, fără de Hristos (de vreme ce atât de ușor se leapădă)?
    De aceea zic: VREDNICI SUNT PĂRINȚII MĂRTURISITORI, MONAHII SI MONAHIILE CURAJOȘI!! care au pus mai presus decât confortul personal pe Hristos și turma lui mică, pe care nu au lăsat-o în somnul ecumenist.
    Este vremea cernerii si personal cu umilință mă rog bunului Dumnezeu să ne dea cât mai mulți părinți credincioși (curajosi) care sa ne inspire și să ne conducă pe calea spre El, ca să nu pierim pe cale și întru cinstirea jertfei și muceniciei atâtor Sfinți români din toate timpurile! Iertați!
    O creștină a lui Hristos!

  6. Vestitorul Ortodoxiei

    Amestecatura,

    Probabil tu esti unul dintre apologetii ecumenismului masonic si a ierarhilor apostati care au iscalit eresul cretan. Am tot dreptul sa dau anatema orice eretic si orice erezie, unde scrie ca nu pot face asta ? Asa va invata la Facultatea voastra de Teologie ?

  7. Vestitorul Ortodoxiei

    Sf. Ignatie, Sf. Maxim Marturisitorul sau Sf. Ioan Maximovici ne invata despre necesitatea si obligativitatea anatematizarii in cazurile de eres, chiar si in cazul ierarhilor. Esti analfabet din punct de vedere teologic !

  8. Concert de muzica populara, aceasta biserica de afla la o aruncătură de băț de patriarhie http://ziarullumina.ro/concert-de-muzica-populara-la-biserica-domneasca-din-capitala-122135.html

  9. Prigoana la Cutlumus/Athos, Monahi prigoniți pt încetarea pomeniri lui Bartolomeu și pt că nu sunt de acord cu sinodul cretan https://katanixis.blogspot.ro/2017/04/blog-post_517.html?m=1

    • Fr. Eugen Brumar

      „FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR.
      FERICITI VETI FI VOI CAND VA VOR OCARI SI VA PROGONI SI VOR ZICE TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA, MINTIND, DIN PRICINA MEA.
      BUCURATI-VA SI VA VESELITI, CA PLATA VOASTRA MULTA ESTE IN CERURI, CA ASA AU PRIGONIT PE PROOROCII CEI DINAINTE DE VOI.”

      (Matei 5/ 10,11,12)

  10. Tensiuni în marea Egee https://youtu.be/9djwl5COJpA

  11. Să sperăm că va funcționa https://youtu.be/PBB6Fsh9nSE

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: