SINODUL TÂLHĂRESC

"Sinodul pan-ortodox" din Creta 16-27 iunie 2016

Întâi pomenește, Doamne, toată episcopia ortodocșilor, pe care dăruiește-o sfintelor Tale biserici întreagă, cinstită, sănătoasă, îndelungată în zile și drept învățând cuvântul adevărului Tău

Atitudini, Clerici și mireni, Patriarhia Română, Prigoana

Contradicție TOTALĂ între comunicatul sinodului BOR din 16 dec. și Sf. Scriptură, Sfinții Părinți

La rubrica comentarii am primit această excelentă sinteză, care arată că sinodalii români contrazic cu îndârjire prin orice virgulă pe Sfinții Părinți în comunicatul sinodului ce a avut loc pe 16 decembrie, având ca temă opoziția pleromei față de recunoașterea adunării din Creta. Se dovedește faptul că ierarhii români au drept scop ecumenismul cu orice preț, neconsinderându-l o erezie, și preferă schisma de Sfinții Părinți decât lepădarea de erezia ereziilor!

Site-ul Basilica ne mustra cu cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur: „nimic nu poate supăra mai mult pe Dumnezeu decât dezbinarea Bisericii!”, ca mai apoi sa ne zică: „În acest sens, Biserica Ortodoxă consideră că aduce în dialog cu alți creștini…” (nu eretici, nu sectari)
Am vrea sa reamintim „teologilor” că tot Sf. Ioan Gură de Aur spunea:

„NU PUNETI PACEA ȘI ÎNȚELEGEREA MAI PRESUS DE ADEVĂR!”

Daca facem analogie cu ceea ce Mantuitorul ne zice: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa“, practic Sf Ioan Gura de Aur ne spune ca pacea lumii e irelevanta, daca o punem mai presus de Dumnezeu!

—–
Basilica.ro: „Un creștin ortodox pașnic poate rămâne fidel Ortodoxiei fără a deveni fanatic, dacă mărturisește credința ortodoxă în dialog cu alți creștini, fără compromisuri.”
Atunci cum ramane cu Sf. Marcu al Efesului care ne zice:

„Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”

——-
Basilica.ro: „Clericii, monahii şi mirenii implicați în acțiuni de răzvrătire şi denigrare a Sinodului din Creta, ignorând faptul că un Sinod nu poate fi judecat decât de către un alt Sinod, vor fi chemaţi la îndreptare prin dialog pașnic și lămurire canonică privind gravitatea dezbinării și a tulburării păcii și unității Bisericii. La fel, sancțiunile administrative și canonice disciplinare se vor aplica spre îndreptarea clericilor, monahilor și mirenilor care persistă în starea lor de răzvrătire și dezbinare, tulburând pacea și unitatea Bisericii.”

Facand abstractie de caracterul amenintator („sanctiuni administrate”), ma voi indrepta catre Sf. Vasile cel Mare care zice:

„De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”

—–

Basilica.ro: „În concluzie, orice lămurire privind expunerea credinţei ortodoxe trebuie făcută în interiorul comuniunii bisericeşti, nu în stare de răzvrătire şi dezbinare, deoarece Duhul Sfânt este, în acelaşi timp, Duhul Adevărului (cf. Ioan 16, 13) şi Duhul împărtășirii sau al comuniunii (cf. 2 Corinteni 13, 13).”

Curios lucru, pt ca Sf. Ioan Gura de Aur parca zicea:

„De aceea v-am amintit adesea despre ereticii cei fără de Dumnezeu şi vă rog şi acum: să nu aveţi nici un fel comuniune cu ei – să nu mâncaţi cu ei, să nu beţi, să nu legaţi prietenii, nici relaţii, nici dragoste, nici pace. Căci dacă cineva se învoieşte cu ereticii în acestea, acela se face străin de Biserica Sobornicească”…deci nu cred ca Sf Scriptura ne vb de comuniunea cu cei care s.au rupt de la dreapta credinta. Iar Sf Ioan e foarte clar in „a nu lega prietenii”…

—–
Daca a asculta Sf Scriptura si Sfanta traditie inseamna sa fii „fanatic si razvratit” eu zic ca v-ati pierdut toata credibilitatea, iar adevaratii razvratiti sunteti voi, chiar daca ati ajuns in pozitia in care ati ajuns. Ba ne amenintati ca veti deveni si prigonitori, nu e nimic pt ca Sf. Grigorie Teologul ne imbarbateaza pe noi, cei putini

„Dar când este vorba despre o vădită necurăţie, atunci trebuie mai degrabă să mergem la foc şi sabie, necătând la nevoile vremii şi a stăpânitorilor şi îndeobşte necătând la nimic, decât să fim părtaşi la sămânţa vicleniei şi să ne atingem de cei îmbolnăviţi. Cel mai groaznic este să te temi de ceva mai mult decât de Dumnezeu, şi din cauza fricii acesteia slujitorul adevărului să devină trădător al învăţăturii credinţei şi adevărului”.

Luati aminte ca voi sunteti in cel mai mare pericol, pt ca Sf. Efrem Sirul ne zice:

„Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”

Parte din noi sunt naivi, se roaga pt voi sa va intoarceti la dreapta credinta asa cum au lasat-o Sfintii Parinti, celalalta parte suntem constienti insa ca o faceti cu buna stiinta si rautate, si ca nu aveti nici un gand sa slujiti lui Dumnezeu ci veti starui. Care o faceti din naivitate rugati-va lui Dumnezeu sa va lumineze, pt ca inca mai aveti timp! Cei care abia asteptati sa puneti mana pe putere si sa schimbati legea lasata de Insusi Dumnezeu, vai de voi!
Si nu mai incercati sa ne puneti pumnul in gura cu faptul ca noi suntem pacatosi, mireni, neteologi, pt ca erezia trebuie aratata cu degetul de oricine, oricat de mic ar fi, pe cand cel „vrednic”, dar care ne indeamna spre pieire e mustrat de insusi Sfântul Ignatie Teoforul:

„Oricine vorbeşte altceva decât cele statornicite, chiar de ar fi demn în ale credinţei, chiar de ar posti, chiar de ar păzi fecioria, chiar minuni de ar face, chiar de ar prooroci, să-ţi fie acela ca un lup în piei de oaie, care lucrează moartea oilor”.

In Ortodoxie nu exista primat, asadar cel mai mic e egal cu cel mai mare, nu exista functii, sau poate v-au intunecat mintile „prietenii” catolici
Poate cuvintele patristice nu inseamna nimic pt voi, atunci sa vedem ce zice Sf. Scriptură:

„Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (II Cor. 6:14-15)

Daca eu care abia ma târâi la Biserica, abia-mi amintesc sa fac o cruce de dimineata, si fara smerenie sa zic am pacate de care mi-e frica ca nu le pot sterge, va vad adevarata voastra fata, nu vreau sa stiu cum va vede Dumnezeu!
Cu multa mahnire,
Un mirean pacatos, dar crestin ortodox!

  1. Coprie

    Iată că s-au grăbit ecumeniștii să ne de-a un exemplu de diortosire, însă nu au putut însă masca intențiile și cugetările lor eretice:

    http://ziarullumina.ro/cum-au-diortosit-sfintii-parinti-de-la-sinodul-ii-ecumenic-381-crezul-niceean-de-la-sinodul-i-ecumenic-325–118345.html

    Priviți viclenia acestui articol, „Șiţ întru una, sfântă, catholică (universală, sobornicească) şi apostolică Biserică.”, și vedeți cum au folosit termenul catholic și sobornicească doar în paranteză, adică au folosit termenul grecesc, iar termenul uzual ,consacrat din română l-au pus în paranteză, împreună cu termenul de universală. Fraților tocmai aici este viclenia, pentru că ei nu se referă la Biserica Ortodoxă ca fiind cea universală, de aceea au și simțit să facă acea subliniere, și nu au folosit termenul consacrat din română, căci termenul românesc, exprimă într-adevăr că Biserica Ortodoxă este universală, pe când termenul grecesc poate fi interpretat în orice fel, datorită neștiintei limbii grecești a românilor. Astfel că ei desigur când zic aceasta nu se referă la Biserica Ortodoxă, ci mai degrabă la “Sfântă Biserică Catolică a Crezurilor” ( Premisa IV,4. „Bisericile membre ale Consiliului Mondial consideră că relaţia altor biserici cu Sfânta Biserică Catholică pe care o mărturisesc Crezurile este un subiect de consideraţie reciprocă. Cu toate acestea, calitatea de membru nu implică faptul că fiecare biserică trebuie să considere alte biserici membre drept biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului.” http://lumea-ortodoxa.ro/nici-una-din-aceste-ipoteze-nu-sunt-in-contradictie-cu-invataturile-bisericilor-membre-declaratia-de-la-toronto-elogiata-in-proiectele-de-documente-pentru-sfantul-si-marele-sinod/) care apare în Declarația eretică de la Toronto, și care a fost legalizată la Creta(vezi art.19 din Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine http://basilica.ro/sfantul-si-marele-sinod-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine-document-oficial/).

  2. Tocmai că ei nu au nimic în comun cu SF. Părinți, acești apostatul ai urăsc de moarte pe SF. Părinți, ați uitat când Pr Adrian Fageteanu a fost lovit în cap de Danutz din deal?!

  3. AUGUSTIN

    Am primit în această dimineață și am citit, după săvârșirea Sfintei Liturghii, următorul articol edificator pe mail:

    Sărut mâna, părinte și blagosloviți!
    Citind mereu despre „ofensiva” BOR asupra antiecumenistilor, am făcut o analiză.
    Vă rog să o citiți și dacă credeți de cuviință că merită a fi făcută publică, publicați-o:

    Nu înțeleg de ce atâta isterie în jurul a câteva sute de”așa-ziși rătăciți” care îi urmează pe cei 10-12 preoți „așa-ziși schismatici”?
    Asta este problema “de căpătâi” pentru care a fost nevoie de convocarea unei sesiuni a Sinodului B.O.R. în…”regim de urgență”?
    Mai degrabă Sinodul ar fi trebuit să facă o analiză pe tema “șifonării” continue a bieților ortodocși din partea sectelor.
    Iată care sunt adevăratele oi răpite de lupi din turmă.
    Ce “efective” aveau sectele în urma recensământului din anul 2012:
    reformați = 600.932;
    evangheliști de confesiune augustană = 5.399;
    luterani = 20.168;
    unitarieni = 57.686;
    baptiști = 112.850;
    penticostali = 362.314;
    adventiști = 80.944;
    creștini după evanghelie = 42.495;
    martorii lui Iehova = 49.820.

    Informațiile le-am preluat de pe: https://ro.wikipedia.org/wiki/Religia_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

    Cei câteva sute de „așa-ziși rătăciți”, cu preoții lor „așa-ziși răzvrătiți, zelotiști și schismatici” nu au făcut altceva decât că nu mai pomenesc în rugăciunile lor ierarhii care au semnat documentele Sinodului din Creta de anul acesta.
    Dar cei 1.332.608 membri ai sectelor mai sus (care provin majoritatea dintre creștinii ortodocși și o parte mica dintre catolici) menționate, nici nu pomenesc ierarhii, și în plus: batjocoresc Sfânta Cruce, o batjocoresc pe Maica Domnului, profanează Sfintele Icoane, batjocoresc Sfintele Moaște și pe Sfinți, și-au bătut joc de Sfintele Taine. Acestor secte („mai nou – biserici”) are curaj cineva “să le declare război duhovnicesc”? Nu cred…de ce? Dacă “se aude” la Geneva la CMB, vor fi “trași de urechi” !

    Încă o mica statistică a evoluției numerice în ultimii 20 de ani în cadrul cultului ortodox și al câtorva secte:
    – ORTODOCȘI:
    – 1992 : 19.802.389
    – 2002 : 18.807.975
    – 2011 : 16.307.004, deci în 20 de ani, în scădere cu: 3.495.385.

    – ROMANO-CATOLICI:
    – 1992 : 1.161.942
    – 2002 : 1.026.429
    – 2011 : 870.774, deci în 20 de ani, în scădere cu: 291.168.

    – PENTICOSTALI:
    -1992 : 220.824
    -2002 : 324.462
    -2011 : 362.314, în 20 de ani, în creștere cu: 141.490.

    – BAPTIȘTI:
    -1992 : 109.462
    -2002 : 126.639
    -2011 : 112.850, în 20 de ani, în creștere cu: 3.388.

    – ADVENTIȘTI DE ZIUA A 7-A:
    -1992 : 77.546
    -2002 : 93.670
    -2011 : 80.944, în 20 de ani, în creștere cu: 3.398.

    – MARTORII LUI IEHOVA:
    -1992 : nimic
    -2002 : nimic
    -2011 : 49.820, în 10 ani, în creștere până la: 49.820.

    Cifrele le-am luat de pe:
    http://www.insse.ro/cms/files/publicatii/pliante%20statistice/08-Recensamintele%20despre%20religie_n.pdf
    Desigur, scăderea numărului ortodocșilor și al catolicilor nu se datorează numai trecerii acestora la sectari, ci și altor cauze.

    În 20 de ani, 4 secte “și-au mărit efectivele” cu 198.096 adepți și nu am observat să se cutremure ierarhia ortodoxa sau să fie amenințat vreun preot cu caterisirea pentru că pierde suflete creștine din parohia încredințată spre păstorire.

    Din contră, am văzut pe youtube, filme cu preoți ortodocși care s-au convertit de bună voie la sectari. Iată un exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=bfqOcVFMO2Y
    Probabil toți acei preoți știau că va urma un sinod ortodox, care va legifera sectele drept biserici, iar ei vor sluji tot în biserică.
    Iată diferența între vorbă și faptă (cifre); demagogie sfruntată…”contactul viu între biserici” se vede din statistica de mai sus: „Scopul Consiliului Mondial al Bisericilor nu este acela de a negocia unirea între biserici, ci să realizeze un contact viu între biserici, să promoveze studiul şi dezbaterea problemelor ce privesc unitatea Bisericii” (Documentul 6 / 19).
    “Contactul viu intre biserici” s-a menținut de la înființarea CMB și până astăzi și se oglindește în cifrele de mai sus.
    Oare la nivelul Patriarhiei Romane nu s-a uitat nimeni peste aceste statistici?
    Chiar crede cineva ca are de-a face cu proști ?

    Cu stimă și respect,
    Vasile Georgiță

    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/12/22/reactia-mirenilor-la-ultimul-sinod-al-bor/#comments

  4. Dar de Teodosie de la malul marii ce părere aveți?, Acestuia findui draga prim ministreasa propusă de P.s.d, numa cuvinte de lauda la adresa acesteia, dar de siluan din Italia care dorește un ecumenism al boborului?

  5. paul

    bun comentariu,andrei leu!

  6. paul

    tupeul agresiv al „ierarhiei”Bisericii Ecumenice din Romania face valuri si scoate toata crema(drojdia) celor de-un-duh cu ei.
    nu,nu mai avem ierarhie,eu spun asta,eu care de luni de zile bat ca disperatul la usa „nevoii” de ierarhie in biserica noastra.
    BISERICA ECUMENISTA DIN ROMANIA!
    are deja instalat sistem ierarhic,cladiri,scoli,si sclavi,prin minciuna,viclenie si furt,furand (asa cum comentam dupa creta)si sfasiind din interior Biserica Ortodoxa Romana.
    nici o justificare nu mai exista pe fata pamantului pentru cei care,unii din naivitate,altii din reavointa, vor sa aduca „argumentul” iconomiei,rabdarii si dragostei”.
    ce spui acum,frate aghionoros?
    am aruncat mesaje pe care am dorit sa le pun ,ca sa nu te…deranjez.
    din nenorocire,aveam dreptate.
    noi vom intampina Nasterea Domnului cu lacrimi.
    mitocanii si rinocerii parfumati cu adunari si chiolhane.

    dragoste este cand te doare inima pentru cel ce isi pierde sufletul!
    dragoste este cand iesi de la caldurica si ii bati pe la usi,pe la geam,”hai frate sa alergam la Domnul ca lupi au iesit la vanatoare acum”.
    iconomie este cand rabzi luni,ani,ani si ani,cand te prihanesti pe tine ,cand rabzi cu dragoste si nu te grabesti la iutime.
    iconomia s-a terminat la creta 2016,anul durerii celei mari,marea tradare a ortodoxiei.
    azi cine spune „iconomie” se face partas cu apostolii intunericului,si hraneste lupii cei flamanzi cu sufletele naivilor.

  7. Benedict (Octavian) Poghirca, ieromonahul

    Au mers mult prea departe cu erezia si au sperat ca o sa treaca neobservati de catre pliroma Bisericii. Acum o sa-i invitam sa aibe bunul simt sa renunte la misiunea lor esuata, de-acum ei vor fi o rusine pentru noi, patriarhul daniel cu tot sinodul bor cazut în erezie; mânastirile noastre au slujitori vrednici de aceasta sfânta slujire, cea a arhieriei, evident cei care nu sunt contaminati cu CIUMA ecumanista

Lasă un răspuns

Susținut de Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina.

%d blogeri au apreciat: